Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: Brugpieper geheimen uit het kluisje – Jennifer L. Holm & Matthew Holm

Als je als kind houdt van ‘Dagboek van een muts’ en ‘Het leven van een loser’, dan zal deze nieuwe serie: “Brugpieper – geheimen uit het kluisje’ ook zeker bij je favorieten gaan horen. Een boek met humor, cartoons en tof verhaal. Daarnaast is de vormgeving van deze hardcover ook erg aantrekkelijk. Eigenlijk heeft dit boek alle elementen om een knaller te worden!

Brugpieper

Achterflap

“Sinds Pippa op de middelbare school zit, heeft ze het gevoel in een verkeerde film te zijn beland. Iedereen draagt dezelfde kleren en klit in groepjes bij elkaar. En iedereen móét die ene lipgloss of die coole gympen hebben. Maar Pippa wil juist opvallen! Ze schrijft zich in voor de filmclub om de beste film EVER te maken. Pippa ziet de rode loper al voor zich…Maar waarom mislukt alles toch steeds?”

Zoals op de cover te zien is is het personage Pippa een dier. In het boek zijn alle personages dieren met menselijke eigenschappen. Dit is ontzettend origineel gekozen om niet al teveel op ‘Dagboek met een muts’ te lijken. Hiermee denk ik wel dat je een bepaalde doelgroep niet meer geïnteresseerd zal krijgen omdat ze het wat kinderachtig zullen vinden. Al is het boek an sich prima te lezen voor juist ook deze doelgroep.

Het verhaal bevat de nodige humor en door de extra leuke cartoons leest het boek ook best snel weg. Soms bevat het verhaal wat moeilijke woorden (heldenepos, coëfficiënt, rekwisieten…) maar toch denk ik dat het voor kids vanaf een jaar of 10 (met wellicht een liefde voor boeken) goed te lezen en te volgen is.

Brugpieper Brugpieper

Het boek bevat een talrijk aan leuke illustraties en cartoons. Door de variatie van tekst-afbeeldingen, lettertypes en letterdiktes krijgt het boek een speelse uitstraling. Hierdoor is het ook fijn te lezen voor de jeugd omdat je geen lappen tekst achter elkaar hebt. Dit zal zeker uitnodigen tot het lezen van dit boek!

Brugpieper: geheimen uit het kluisje‘ is het eerste deel van een reeks en ik verwacht dat het net zo populair zal worden als de eerder genoemde series voor deze doelgroep.

Informatie

Brugpieper geheimen uit het kluisje – Jennifer L. Holm & Matthew Holm

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 208 pagina’s

ISBN: 9789026146176

Prijs: 14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

****

*Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliatelink *

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Robin

  Als je een leuk boek voor kids zoekt kan ik het boek pudding Tarzan echt aanraden, was vroeger mijn favoriet. Stiekem nig steeds.

  september 29, 2018 at 17:57
 • Reply chucky1012

  Zo leuk!

  september 30, 2018 at 09:17
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge