Follow:
boeken, kids, review

Boekenreview: De geheime missie van Tess en Raf – Marianne Witte

degeheimemissie

Als een verhaal gaat over een missie heb ik Thomas vaak al te pakken. Hij houdt van verhalen waar de vraag, óf het de hoofdpersonages gaat lukken de missie te voltooien, in de lucht blijft hangen. En als de missie dan ook nog eens geheim is wordt het allemaal natuurlijk nóg spannender. Inmiddels heb ik het boek helemaal aan Thomas voorgelezen en is hij op de ‘nóg een keer voorlezen-plank’ terecht gekomen. Nou, als dat geen compliment voor het boek is!

degeheimemissie

“De verjaardag van Raf is gezellig druk. Er zijn wel negen opa’s en oma’s op visite! Nou ja, niet allemaal echte natuurlijk, ook halve en stiefopa’s en –oma’s. En Tess is er, zijn beste vriendin sinds de kleuterklas. Tess is best een beetje jaloers. Zij heeft maar één oma, die in Mexico woont en ook nog eens vliegangst heeft.
Dan komt Raf met een geweldig plan: Tess kan een opa en oma adopteren! Er zijn vast wel ouderen zonder kleinkinderen die dat willen. De twee vrienden gaan op zoek naar de leukste opa en oma voor Tess. Op hun geheime missie komen ze heel bijzondere mensen tegen…”

 degeheimemissie

Tess en Raf hebben een project op school waarmee ze geld moeten gaan inzamelen om Malaria tegen te gaan in ontwikkelingslanden. Dit project is precies de perfecte dekmantel die ze kunnen gebruiken om op zoek te gaan naar een nieuwe opa en oma voor Tess. Tegenover hun huis is een wooncomplex waar allemaal ouderen wonen, daar moeten ze heen voor het malariaproject! Klusjes doen voor ouderen om ze meteen te leren kennen. Wie weet zitten daar de perfecte opa en oma bij!

Het boek bevat ontzettend veel mooie en leuke illustraties. Dit maakt het voorlezen voor Thomas nóg leuker omdat hij meteen mee kan kijken naar deze mooie plaatjes. Hierdoor komt het verhaal veel meer tot leven voor hem.

degeheimemissie

Plus dat veel plaatjes ook meteen een flinke lach op zijn gezicht toveren. 😉

Dit boek is prima voor te lezen vanaf een jaar of 6-7. Thomas is nu ruim 7 en kan alles prima volgen. Sommige dingen moet ik nog wel even uitleggen, zoals wat malaria precies is, maar dit is voor hem juist top. Zijn woordenschat wordt hierdoor ook uitgebreid en het feit dat hij onder het lezen uitleg van sommige woorden vroeg geeft aan dat hij goed luisterde naar wat ik aan het vertellen was. Het verhaal boeide hem zeer!

Het verhaal bevat de nodige dosis humor. Thomas vond sommige ouderen echt heel grappig en zat geregeld met pretoogjes naast mij tijdens het voorlezen.

En of de geheime missie is gelukt? Dat moet je zelf maar voorlezen aan je kind(eren). 😉

De geheime missie van Tess en Raf is een geweldig verhaal waarin ook mooi naar voren komt dat kinderen voor eenzame ouderen ontzettend veel kunnen betekenen.”

Informatie

De geheime missie van Tess en Raf – Marianne Witte

Uitgeverij De Vier Windstreken

Hardcover, 96 pagina’s

ISBN: 9789051166378

Prijs: 14,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier) — en t/m 14 oktober krijg je er ook nog een gratis kinderboek bij!

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge