Follow:
boeken

Boekenreview: De Terugkeer – Sandra Novack

Lezen, iets wat ik sinds mijn puberteit ontzettend graag doe. Er zijn periodes dat ik boeken achter elkaar verslindt, en er zijn periodes dat ik in een leesdip zit. Dit jaar begon ik met een flinke dip. Ik was veel meer met mijn blog, telefoon en Netflix bezig dan dat ik die mooie stapel boeken aansprak om mijn tijd mee door te brengen. Zonde! Inmiddels ben ik over mijn dip heen en lees ik weer met heel veel plezier en liefde. Daarom leek het mij leuk wat vaker een review op mijn blog te zetten over mijn gelezen boeken.

Na een periode van alleen maar thrillers te hebben gelezen besloot ik mij te wagen aan een psychologische roman. Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik dit boek kocht, zolang stond het al in de kast.

Dit staat er op de achterkant van het boek als omschrijving:

“Zomer 1987, de tienjarige Vicki Anderson rijdt op haar fiets rond in het park en komt niet meer thuis. In één klap is de rust uit het burgerlijke stadje verdwenen. Bij Vicki in de straat is een ander gezin ook getroffen door een traumatische gebeurtenis. Natalia Kirsch heeft besloten haar man voor een ander te verlaten. Frank Kirsch moet voortaan alleen voor zijn twee dochters zorgen, wat de nodige problemen met zich meebrengt. De oudste dochter Eva begint een affaire met een getrouwde leraar en de negenjarige Sissy kruipt steeds verder weg in haar eigen droomwereld.

Na een paar maanden duikt moeder Natalia onverwacht weer op en dwingt ze alle gezinsleden om het verleden af te sluiten en gedane beloften te herzien.”

Ik denk dat ik door de verdwijning van het meisje in het boek al getriggerd was om het boek te kopen. ( daar steekt mijn thriller liefde de kop op ). Misschien dat ik door mijn liefde voor thrillers, en het meedenken met bijvoorbeeld rechercheurs over wie de dader kan zijn, een klein beetje teleurgesteld was dat de verdwijning niet het grootste aandachtspunt was in het boek. Uiteraard kwam dit wel veelvuldig aan bod, maar ik hoopte wellicht op wat meer verhaallijnen over die zaak. Maar dat is even een knop omzetten van mijn kant, want een psychologische roman gaat daar ook niet over natuurlijk.

Toen ik eenmaal die thriller-focus had uitgezet kwam ik helemaal in het verhaal. Het is ontzettend goed geschreven, vlot en makkelijk leesbaar. Ook leer je de hoofdpersonen heel goed kennen door de manier van schrijven. Je leest hun gedachtengang, hun geschiedenis en hun verwachtingen in het leven. Op deze manier snap je als lezer ook beter het handelen van de verschillende hoofdpersonen. Ook moet ik eerlijk bekennen dat ik tijdens het lezen van het boek besefte hoe gelukkig ik het heb met mijn gezin. 😉

Het enige puntje van kritiek wat ik persoonlijk had was soms het taalgebruik in het boek. Grove vloeken die ik persoonlijk niet gebruik kwamen geregeld aan bod. ( ook het kind personage in het boek gebruikte die scheldwoorden ). Ik kan mij daar wel aan storen in een verder prachtig geschreven roman. Maar dit is natuurlijk iets heel persoonlijks. Een ander persoon leest er wellicht zó overheen.

Ben jij een liefhebber van romans zoals bijvoorbeeld Santa Montefiore, dan weet ik zeker dat je van dit boek zal genieten. Ben je net als ik ook gek van thrillers, dan moet je wel even die knop omzetten en geen heftig recherche werk verwachten. Is die knop om, dan is dit zeker een mooi boek om eens te lezen.

De Terugkeer van Sandra Novack is oa verkrijgbaar bij Bol.com ( zie hier )

Vind je het leuk als ik vaker boeken reviews online zet?

Liefs Hilde

** Dit artikel kan een affiliate link bevatten. Zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply chucky1012

    Deze schrijf ik op mijn lijstje want binnenkort is hier het boekenfestijn….

    november 18, 2017 at 18:09
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge