Follow:
boeken

Boekenreview: Saffierblauw Eindeloos Verliefd – Kerstin Gier

Saffierblauw

Na het lezen van Robijnrood (het eerste deel in deze trilogie) kon ik niet wachten om in deel 2 te beginnen, Saffierblauw. Ik was razend enthousiast na het lezen van het eerste deel en heb in januari deel 2 gelezen. Kon Saffierblauw mijn hoge verwachtingen waarmaken? Ik vertel jullie er alles over in dit artikel.

Edelstenen Trilogie

Saffierblauw is het tweede deel in de Edelstenen Trilogie. Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen. Saffierblauw komt uit 2011 en is uitgegeven door Blossom Books. Auteur Kerstin Gier is Duitse van afkomst en heeft ook onder pseudoniemen  Jule Brand en Sophie Bérard boeken uitgebracht. De Edelstenen Trilogie is een Young Adult serie, maar ook prima voor de wat oudere “young adults” 😉

Samenvatting/achterflap

” Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd. Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouoderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!”

Wat vind ik ervan

Wat ik het gave vind aan deze Young Adult serie is dat het niet zo ‘kinderlijk’ wordt geschreven. Soms heb je met Young Adult boeken dat je écht merkt dat het boek zich richt op die leeftijdscategorie. In de Edelstenen Trilogie heb ik dat totaal niet. Ook in dit deel vind ik het tijdreizen een fantastisch onderwerp. Je kan het goed volgen en alles wordt zeer duidelijk beschreven. Dat beeldend schrijven, zodat je het gevoel krijgt dat je erbij bent, kan Kerstin Gier echt fantastisch. Het verhaal zit perfect in elkaar en neemt je mee in een spannende wereld.

Tevens wordt er in dit deel een geweldig nieuw personage toegevoegd; Xemerius de waterspuwersgeest. Een hilarisch karakter met humor die mij geregeld een brede glimlach op het gezicht bracht. (hij deed mij een beetje denken aan Olaf uit Frozen). Dit karakter had van mij in deel 1 ook al mogen geïntroduceerd worden!

Ook de dansleraar die in dit deel aan bod komt is als personage zeer goed neergezet. Een personage waar je vanaf het begin als lezer al een afkeer van hebt ;-).

Ook komt er een leuke extra gave van Gwendolyn aan bod in dit deel wat het verhaal weer extra dimensie geeft. Het enige wat ik een beetje jammer vind is dat sommige begrippen in dit deel ook niet duidelijk worden uitgelegd. Elapseren bijvoorbeeld. Maar als je jezelf helemaal in het verhaal verliest kan je daar ook wel een beetje een eigen invulling aan geven.

Saffierblauw gaat verder waar Robijnrood was gestopt. Het is dus zeker aan te raden deze boeken echt als trilogie in de juiste volgorde te lezen. Ook in dit deel krijg je steeds meer stukjes informatie over de opdracht die Gwendolyn en Gideon moeten gaan vervullen. Ik heb een klein beetje een idee dat ik bepaalde informatie wel kan vormen tot een soort van uitkomst, maar of ik op het juiste pad zit weet ik natuurlijk niet.

Conclusie:

Saffierblauw las ik in één adem uit en vond het wederom een fantastisch boek. De Edelstenen Trilogie staat nu al in mijn top 5 best gelezen series. Deel 3 ligt al klaar voor februari, ik ben ontzettend benieuwd hoe het verhaal zich zal ontplooien!

5 Sterren!

Informatie

Saffierblauw – Kerstin Gier

Uitgeverij Blossom Books

Paperback, 381 pagina’s

ISBN: 9789020679427

Prijs: 12,50

Saffierblauw is verkrijgbaar bij de stenen boekenwinkels en Bol.com.

Liefs Hilde

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Prachtige cover
  Ben hier zo benieuwd naar…

  februari 11, 2018 at 10:48
 • Reply Malou | Blonde Blossom

  Dit is echt mijn favoriete serie! Toen ik ze kocht had je nog heel mooie hardcovers, en ik heb ze echt stuk gelezen. Ze zijn nog steeds favoriet!

  februari 11, 2018 at 13:29
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge