Follow:
boeken, kids

Mijn gekke uitvindingen schetsboek – Andrew Rae & Lisa Regan

uitvindingen schetsboek

Thomas heeft een aantal beroepen die hij later wel zou willen uitvoeren. Hij heeft het over YouTuber worden, politie én uitvinder! Dus toen het persbericht van dit gave boek kwam wist ik dat het een perfect boek voor Thomas zou zijn. In dit soort tekenboeken kan hij zijn fantasie de vrije loop laten. En door de gerichte opdrachten werkt het ook nog eens heel motiverend. ‘Mijn gekke uitvindingen schetsboek’ is een ideaal boek om je kind te laten nadenken over de meest gekke uitvindingen.

Mijn gekke uitvindingen schetsboek

uitvindingen schetsboek

Thomas komt al geregeld thuis met prachtige tekeningen. Hij tekent de meest bijzondere monsters en laat deze ook nog eens hele grappige dingen doen op zijn tekeningen. Qua fantasie zit het bij mijn zoon wel goed! Hij komt ook vaak met leuke oplossingen voor probleempjes die zich voordoen. ‘Maar mam, als we nou zus of zo kunnen doen, dan is het opgelost!”. Hij heeft het soms helemaal bedacht in zijn koppie. Een uitvindertje in de dop dus!

uitvindingen schetsboek

In dit geweldige schetsboek staan allemaal leuke opdrachten voor kinderen om aan de slag te gaan met hun ideale uitvinding. Naast de gave illustraties staan er ook stukjes tekst bij die wat geschiedenis erbij geven over bepaalde onderwerpen. Zo wordt er verteld over de geschiedenis van de autoradio, de vliegtuigen en een wasstraat. In deze korte stukjes tekst leren kinderen ook weer een heleboel over de geschiedenis van uitgevonden voorwerpen.

uitvindingen schetsboek

uitvindingen schetsboek

Zelf aan de slag!

Urenlang kan je kind aan de slag in dit boek. Ontwerp een tent, een coole robot, iets om honden blij te maken….je kunt het zo gek niet bedenken of de opdracht staat in dit boek. Zo ook deze:

uitvindingen schetsboek

Ontwerp een handige hoed! Nou Thomas vond een ‘mekdonos’ (oftewel; Mc Donalds ;-)) hoed wel een heel goed idee. Je spreekt in wat je graag van de Mc wilt eten en aan de voorkant van de hoed komt het eruit! It’s so simple! Nou Thomas, ik denk dat jij een fantastische uitvinder gaat worden later. 😉

‘Mijn gekke uitvindingen schetsboek’ is een ideaal cadeautje ook om te geven aan een kind. Lekker creatief bezig zijn en ook nog eens goed nadenken over mooie uitvindingen. Top!

Informatie

Mijn gekke uitvindingen schetsboek – Andrew Rae & Lisa Regan

Uitgeverij Condor

Paperback, 128 pagina’s

ISBN: 9789492899279

Prijs: €14,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen voor mijn blog ** Dit artikel bevat een affiliatelink **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge