Follow:
boeken, kids

BZZZ de kleinste bankoverval ter wereld – Alexander Kirkwood Brown & Andreas Iversen

bzzz

“Het probleem is dat het heel, heel gevaarlijk is om een mug te zijn. Er zijn ontzettend veel muggen die het niet overleven. Je moet heel hard werken als je een mug bent. Tenminste, dat geldt voor de vrouwtjesmuggen, want alleen zij zuigen bloed op. Inderdaad, terwijl de mannetjes op het huis passen, gaan de vrouwtjes naar hun werk. Nu weet ik wat je denkt: als alleen de vrouwtjesmuggen bloed opzuigen, wat doen de mannetjesmuggen dan?”

bzzz

Nou dit dus!  😉

Achterflap BZZZ

Mug 93 woont samen met een zwerm muggen in een holle boomstam. Elke dag gaan de vrouwtjes op pad om bloed te prikken en lummelen de mannetjes maar wat rond. Maar op een dag zijn de vrouwtjes het beu. Ze vinden dat de mannetjes ook wel eens op bloedtocht mogen gaan. Maar bloedprikken is levensgevaarlijk! Mug 93 bedenkt een plan. Hij stelt voor om een bloedbank te overvallen. Maar gaat dat wel goed?

Samenvatting

bzzz

Dit boek heb ik voorgelezen aan Thomas voor het slapen gaan. De insteek vond ik al direct leuk bedacht, vooral omdat het mannelijke geslacht meteen op de hak wordt genomen in het begin van het boek. Een boek vol humor dus!

Mug 93 is een mannetjes mug die erg gedreven is om ook bloed te verzamelen voor het muggenvolk. Al snel komen ze bij de ramen van een bloedbank terecht en krijgt hij een idee om een zak bloed bij de bloedbank te stelen. Op die manier hebben ze heel veel voorraad en hoeven de vrouwtjes niet telkens hun leven op het spel te zetten om bloed te halen. Maar al snel blijkt zijn voornemen niet heel makkelijk door de bewaakster van de bloedbank.

Eenmaal thuis gaat mug 93 volop aan de slag met het bedenken van een plan. Het moet toch mogelijk zijn om de bloedbank te overvallen?! Als hij zijn plan heeft uitgewerkt begint hij met zijn muggenfamilie aan een levensgevaarlijke overval. Met hulp van een vleermuis zou het toch moeten lukken? Maar zijn vleermuizen wel te vertrouwen?

bzzz

(dit is de bewaakster van de bloedbank. Al vond ik haar wel erg mannelijk ogen..haha)

Mening

Thomas vond dit een geweldig boek! Het zit vol humor, spanning en grappige illustraties. Ook voor volwassenen erg leuk om voor te lezen trouwens. De humor is zeker voor alle leeftijden. Een leuke verhaallijn met een goed plot! De illustraties zijn sterk en vooral ook zeer grappig… Ook de bloeddruppels op elke pagina zijn een leuk detail

bzzz

‘Bzzz.. De kleinste bankoverval ter wereld’ is een boek vol humor voor jong en oud! Vanaf nu sturen we elke mug in de slaapkamer direct door naar de bloedbank 😉

Informatie

Bzzz De kleinste bankoverval ter wereld – Alexander Kirkwood Brown & Andreas Iversen

Uitgeverij Lannoo

Hardcover, 128 pagina’s

ISBN: 9789401458047

Prijs: €12,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge