Follow:
fashion

Je perfecte zomergarderobe samenstellen

De zomerkriebels hebben bij ons thuis toegeslagen! Wekelijks brengt onze lieve pakketpost-man pakketjes van diverse webshops vol kleding. Vooral Amy en Fenna hebben een flinke lijst met kledingstukken die ze nog missen in hun garderobe. En van die lijst krijg ik constant screenshots toegestuurd, of ik even wil kijken naar het kledingstuk en mijn mening wil geven. Inmiddels is mijn eigen garderobe ook aardig uitgedund en kan ik ook nog wel wat gebruiken. Maar hoe stel je je garderobe nou precies samen?

Kies je stijl

Mijn stijl is de afgelopen periode weer een beetje veranderd. Ik draag nog steeds jurkjes van Tante Betsy, maar wissel dit af met andere kledingstijlen. Het belangrijkste is het weten wát je stijl is. Hier kan je dan rustig een garderobe op uitzoeken.

Voor de zomer heb ik gekeken welke jurkjes ik nog in mijn kast had hangen. Voor echte warme/hete zomerse dagen had ik vrij weinig, dus daar moest ik zeker even wat kledingstukken voor aanschaffen. Zo heb ik 3 korte zomerbroekjes gekocht en 2 luchtige blouse-jurkjes. Door eerst je kast na te lopen voorkom je de aankoop van kledingstukken die je eigenlijk niet nodig hebt.

Vind je het nog lastig om kleding aan te schaffen naar aanleiding van je kledingstijl? Er zijn ook stylisten die je daar heel fijn mee kunnen helpen! Zo bestaat er de Zalon box, een box met een perfect samengestelde outfit speciaal voor je uitgezocht door een stylist. Via de site geef je aan wat voor stijl je leuk vindt. Een stylist gaat dan voor je op zoek naar de perfecte outfit. Deze krijg je in een box thuisgestuurd zodat je het rustig kan passen en kan je houden wat je bevalt. Ontzettend leuk concept als je het zelf nog lastig vindt om een mooie outfit samen te stellen.

Combineren!

Dit heb ik echt even moeten leren, het combineren van kleding. Eigenlijk is Amy hier zelfs nog beter in dan ik en leer ik een hoop van haar. Zij moet natuurlijk ook wel creatief zijn met kleding aangezien zij kleedgeld heeft, en dit dus maar één keer kan uitgeven. Ik had een paar korte broekjes binnen gekregen en kwam tot de ontdekking dat ik eigenlijk geen shirtjes had om erop te dragen. Amy zei toen ook dat ik standaard één of twee witte shirts in mijn kast moet hebben. Een wit shirt kon namelijk bij alle drie de broekjes gedragen worden.

En Amy is zo slim om mij een beetje te sturen met de aanschaf van kleding zodat zij er ook van kan profiteren. Iets lenen uit de kast van mama is natuurlijk nog beter dan alles zelf moeten kopen. 😉

Duurzaam

Amy en Fenna kochten in het verleden altijd veel bij de low budget kledingzaken. Lekker veel kledingstukken voor weinig geld. Na een jaar is alleen alles óf te klein óf kapot. Hieruit blijkt maar weer dat het niet verstandig is alleen maar voor de goedkope kledingzaken te gaan. Ook hierin is combineren het magische sleutelwoord. Je kan in de sale bij de wat “duurdere” zaken ook voor een mooie prijs prachtige kleding kopen. Als je een paar basis kledingstukken via die weg aanschaft, kan je wat goedkopere items erbij kopen om te combineren. Werkt top! (en is ook nog eens beter voor het milieu aangezien je minder kleding hoeft weg te gooien op den duur)

Basis kledingstukken

Zoals ik al in dit artikel beschreef zijn Amy en ik op de gezonde tour, met als resultaat al de nodige kilo’s eraf. Hierdoor moeten wij wellicht iets meer kleding aanschaffen voor de zomer omdat heel veel kledingstukken te groot zijn geworden. De volgende zomerse basis kledingstukken zijn daarom al ingeslagen en zeker handig om in je kast te hebben:

  • een goed zittende jeans
  • één of twee witte shirts (beetje nauwsluitend is wel mooi!)
  • twee mouwloze hemdjes
  • twee jurkjes
  • twee korte broekjes of rokjes
  • een luchtig jasje of vestje voor als het in de avond wat afkoelt
  • open schoenen zoals leuke slippertjes of espadrilles
  • een bikini of badpak

Als je deze kledingstukken hebt kan je vanuit die basis uit gaan breiden met extra kledingstukken die passen bij de basis die je al hebt. Op deze manier kan je een zeer gevarieerde garderobe samenstellen en zie je er elke zomerse dag prachtig uit!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge