Follow:
reizen

Citytrip naar Londen: de must-sees

Londen behoort tot de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip. Er is in de Engelse hoofdstad dan ook ontzettend veel te zien. Zoveel zelfs dat je aan één enkele vakantie niet genoeg hebt om alles te kunnen bezichtigen. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden en dat is lang niet altijd even eenvoudig. Daarom helpen we je alvast een eindje op weg. Hieronder staan namelijk de vijf activiteiten of bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen wanneer je naar Londen gaat. Sterker nog: als je hier niet geweest bent, is je trip naar Londen niet compleet!

The British Museum

Ben je een liefhebber van musea? Bezoek je, waar je ook ter wereld bent, altijd het liefst een museum? Dan heb je in Londen in ieder geval meer dan genoeg keuze. The British Museum is één van de meest populaire musea van Londen en daar is natuurlijk een reden voor. Er hangt in het museum een haast mystieke sfeer en er zijn uiteraard ook prachtige stukken tentoongesteld. In The British Museum staat vooral de geschiedenis van Londen en het Verenigd Koninkrijk centraal. Ook kom je heel veel te weten over historische artefacten van buiten Engeland. Ook liefhebbers van architectuur en bouwkunde kijken hun ogen uit in dit museum, al is het alleen maar vanwege het gebouw zelf. Vooral de centrale hal met de imposante glazen koepel als dak maakt erg veel indruk. Wanneer je trouwens van plan bent om een kijkje te gaan nemen in dit museum is het een leuk idee om vooraf ‘The Museum’ te kijken. Dit is een documentaire over het museum waarbij je van alles te weten komt over het museum zelf én over wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Dat maak je bezoek leuker, interessanter én overzichtelijker.

Bezoek een voetbalwedstrijd

Engeland ademt voetbal en dat is in Londen natuurlijk ook zo. Niet alleen werd de ongekend populaire sport hier uitgevonden, Engeland behoort nog steeds tot de beste voetballanden ter wereld. Overigens is het ook niet zo lastig om te merken hoe ongekend populair voetbal in Londen is. Vrijwel overal zie je winkels met voetbalartikelen en ook de kranten staan vol met voetbal. Wil je een gesprek met een inwoner van Londen beginnen? Snijd dan eenvoudig het onderwerp voetbal aan en je weet zeker dat er een leuk en geanimeerd gesprek van komt. Als je dan toch in de hoofdstad van het voetbal bent, kun je overigens net zo goed direct een wedstrijd bezoeken. Er zijn namelijk tal van voetbalclubs die Londen als hun thuishaven hebben. Alleen al in de Premier League, zijn er meerde clubs uit de stad actief waaronder topclubs als Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspurs. Naast andere Premier League Clubs waaronder Crystal Palace en West Ham United, spelen er in Londen ook nog eens heel veel clubs in lagere divisies. Ook die clubs zijn heel leuk om te bezoeken om de echte authentieke Engelse voetbalsfeer te leren kennen. Er is dus gelukkig meer dan genoeg keuze wanneer je een voetbalwedstrijd wil gaan bezoeken. Boek je tickets wel op tijd, zodat je er zeker van bent dat er plaatsen beschikbaar zijn én dat je beschikt over een goede plek.

Buckingham Palace

Er zijn natuurlijk verschillende klassiekers in Londen die je eigenlijk niet mag missen. Helaas kunnen niet al deze klassiekers opgenomen worden in dit lijstje. Er is er echter eentje die absoluut niet mag ontbreken: Buckingham Palace. Dit bijzondere paleis staat vooral bekend vanwege de wisseling van de wacht. De koninklijke wacht wordt meerdere keren per dag afgelost, maar ’s morgens gaat dit gepaard met een uitgebreide ceremonie. Dit is in Londen een toeristische attractie op zich en echt een aanrader wanneer je in Londen bent. Let er overigens wel op dat deze ceremonie in de winter niet iedere dag maar óm de dag plaats vindt. Overigens is Buckingham Palace ook de officiële residentie van het koningshuis in Londen. Aan de vlag kun je zien of de koningin ook daadwerkelijk aanwezig is. In dat geval wordt namelijk de koninklijke vlag gehesen en anders de Union Jack vlag. Overigens zijn er meerdere gedeelten van Buckingham Palace toegankelijk voor het publiek. Met name de troonzaal is de moeite van een bezoek meer dan waard. Ook kun je een gedeelte van de Koninklijke Kunstcollectie bewonderen met onder andere werken van Vermeer, Rubens en Rembrandt.

Tower Bridge

Londen en de Tower Bridge zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom kun je bij je vakantie in Londen deze bijzondere en mooie brug eigenlijk helemaal niet missen. De Tower Bridge loopt over de Theems heen en ligt direct naast de Tower of London. Sterker nog: de brug is zelfs naar deze toren vernoemd. De Tower of London heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Londen. In de loop der tijd heeft de toren dienst gedaan als gevangenis, museum, fort en zelfs koninklijk paleis. De Tower Bridge kan overigens nog steeds open en dat gebeurt ook wanneer er grote schepen doorheen moeten varen. Alleen al over deze brug lopen is een belevenis dankzij de enorme drukte en het prachtige uitzicht dat je hebt. Niet alleen maar over de Theems waar natuurlijk altijd iets te beleven valt, maar je hebt ook een prachtig zicht op de City Hall, het stadhuis van Londen. Dit is een bijzonder gebouw met de vorm van een ui. Daarom hebben de Engelsen het stadhuis ook de bijnaam ‘onion’ gegeven. De Tower Bridge zelf is zo groot dat je er een rondleiding kunt nemen. Daarnaast wordt er vrijwel altijd een tentoonstelling gehouden die je kunt bezoeken.

Hyde Park

In een grote stad als Londen word je soms helemaal gek van de drukte die constant en vrijwel overal heerst. Daarom is het tijdens je stedentrip Londen soms heerlijk om even weg te zijn van het drukke centrum en de vele toeristische attracties die hier te vinden zijn. Dat kun je doen door een bezoek te brengen aan een van de parken die Londen rijk is. Hyde Park is een van de allermooiste parken in de stad en zeker de moeite waard om eens heerlijk rond te wandelen. Er is in dit gigantische park altijd wel iets te beleven. Je kunt er onbeperkt wandelen tussen de prachtig aangelegde tuinen en de mooie fonteinen of een boek lezen in een rustig gedeelte van het park. Of wat dacht je van een bijzondere vaartocht over Serpetine Lake? Overigens worden er in Hyde Park ook regelmatig grote openluchtconcerten gegeven. Wanneer je het geluk hebt dat dit het geval is tijdens jouw verblijf, moet je hier zeker even naar gaan luisteren. Zo’n bijzondere ervaring maak je namelijk niet veel mee.

Liefs Hilde

** Samenwerking **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Ennuh gaat het dan ook echt gebeuren een bezoekje met the family…met de meiden naar Engeland?
  Ik ben zelf al een aantal keer in Londen geweest, vijf keer als ik goed tel en het blijft een stad die blijft trekken. Een voetbalwedstijd zal ik zelf never nooit gaan bezoeken, zonde van mijn tijd ;). The British Museum hebben we, heb ik, nog niet bezocht maar klinkt heel interessant. Wel het natuurhistorisch museum…dat was gratis te bezoeken (volgens mij is er een dag dat je een aantal musea gratis kunt bezoeken) en wow echt ook een aanrader! Vooral ook met kids.
  En gewoon heerlijk in de bus zitten en de stad eens op die manier bezichtigen is ook heel leuk als je moe gelopen bent. Er is namelijk een lijn die langs veel bekende bouwwerken komt zonder dat je in zo’n toeristische bus gaat zitten ;). Knuff!
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…My Tante Betsy outfits of the dayMy Profile

  oktober 19, 2017 at 10:46
 • Reply chucky1012

  Ik zal er zeker ooit weer eens naar toe gaan….
  Om te shoppen

  oktober 20, 2017 at 09:13
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge