Follow:
boeken

Sterrenvlucht – Brandon Sanderson

Een auteur waar ik al zolang wat van wilde lezen is, met stip op één, Brandon Sanderson. Zijn boeken voor volwassenen zie ik al constant op booktube voorbij komen met lovende recensies. Maar ook toen zijn eerste Young Adult SciFi boek ‘Skyward‘ uit kwam zag ik dit overal voorbij komen. En alleen maar positieve recensies! De Engelse variant had ik al een flinke tijd in mijn kast staan, maar van lezen kwam het niet. Toen ik hoorde dat de Nederlandse vertaling er aan zou komen wist ik dat dit het uitgelezen moment was om het boek écht te gaan lezen. En kijk die cover!

Synopsis ‘Sterrenvlucht’

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.

Mening

Het was voor mij al een lange tijd geleden dat ik een Sci-Fi gelezen had. Het is niet een genre wat ik snel lees. Maar wow, wat was dit boek een rollercoaster! In één woord; geweldig!

Brandon Sanderson weet een wereld te creëren die je stukje bij beetje voor je oog ziet opdoemen. Al is die wereld rauw, kaal en niet echt gezellig, tóch wil je er niet weg. Ook de personages zijn ontzettend goed onderbouwd en sluit je al snel in je hart. Spensa, een buitenbeentje met een sterke wil, is echt een meisje om van te genieten. Ze is sterk en goed bespraakt en Sanderson heeft haar zoveel diepgang gegeven dat je niet anders kan dan van haar houden.

Het boek zit bomvol spanning die niet alleen in de gevechten zitten. Deze gevechten worden van begin tot eind uitvoerig beschreven. Ik was wel even bang dat ik bij die stukken misschien mijn aandacht zou verliezen (gevechten in de lucht zijn niet echt mijn liefhebberij), maar ook hier weet Sanderson je aandacht erbij te houden. Door de combinatie te beschrijven van de gevechten en de personages die deze uitvoeren blijf je verder lezen. Het zijn geen verslagen van gevechten, maar je bleeft ze door de personages heen.

Naast de spanning van de gevechten is er ook aandacht voor vriendschappen, verlies en het mysterie rondom de vader van Spensa. Ze wil gewoon niet geloven dat hij zijn team zou hebben verraden. En als lezen blijf je zelf ook twijfelen aan het verhaal naarmate je verder in het boek bent.

Ik had niet verwacht dat ik zo intens zou genieten van dit boek. Een rollercoaster aan verhaallijnen, toffe personages, spanning en plottwists. Dit is het eerste deel van een serie die Brandon Sanderson voor de volle 100% als Young Adult Sci-Fi auteur zal vestigen. Als ik de lovende recensies mag geloven staat er met de volgende delen nog een heleboel moois te wachten voor ons! Deel 2 is net uit, dus die wil ik heel snel gaan lezen!

Sterrenvlucht krijgt in ieder geval dik 5 sterren!

Informatie

Sterrenvlucht – Deel 1 Skyward serie – Brandon Sanderson

Uitgeverij Iceberg books

Paperback, 480 pagina’s

ISBN: 9789083073132

Prijs: €24,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Amy

    Nu ben ik benieuwd geworden! Ik had Skyward al op m’n Kindle staan maar de stap naar sci-fi was voorlopig nog een beetje te groot voor mij (ik lees bijna alleen maar YA Fantasy). Nu moet ik hem toch wel eens gaan lezen!
    Amy onlangs geplaatst…Goodiebox Augustus 2021 unboxingMy Profile

    augustus 28, 2021 at 13:47
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge