Follow:
boeken

De verborgen apotheek – Sarah Penner

Een roman waarin je twee verhaallijnen volgt in verschillende periodes in de tijd vind ik altijd erg interessant. Vaak gaat het om familiegeschiedenissen of familiebanden waar een hoop geheimzinnigheid omheen hangt. In ‘De verborgen apotheek’ lees je ook verschillende verhaallijnen in zowel de geschiedenis als in het heden. Het belangrijkste met dit soort verhalen is dat de verhaallijnen kloppen en je als lezer de verbanden gaat leggen.

Synopsis ‘De verborgen apotheek’

Londen, 1791

Nella Clavinger wacht in haar verborgen apotheek op een nieuwe klant. Hoewel ze een gewaardeerd apotheker is, gebruikt ze haar kennis het liefst voor andere doeleinden: ze maakt vergif voor vrouwen die aan een man willen ontsnappen. Als haar nieuwe klant de pas twaalfjarige Eliza Fanning blijkt te zijn, ontvouwt er zich een onverwachte vriendschap.

Londen, heden

Historicus Caroline Parcewell viert haar trouwdag alleen, treurend om haar overspelige man. Als ze een oud apothekersflesje in de Theem vindt, wordt haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze vermoedt dat het flesje een link heeft met de onopgeloste apothekersmoorden die tweehonderd jaar geleden plaatsvonden. Maar als Caroline op onderzoek uitgaat, heeft dat gevolgen voor heden en het verleden…

Het verhaal

Caroline besluit in haar eentje haar reis toch door te zetten. Ze heeft even tijd voor zichzelf nodig nadat ze erachter is gekomen dat haar partner een verhouding heeft. Ze keek al zolang uit naar deze reis dat ze de stoute schoenen aantrekt en het avontuur aangaat.

Wanneer Caroline enthousiast wordt gevraagd om deel te nemen aan een strandjutters-uitje, en ze eigenlijk spontaan besluit te gaan, vindt ze een flesje. Een oud apothekersflesje. De leider van het strandjutten heeft een dochter die bij de bibliotheek werkt en Caroline wellicht wat meer informatie kan geven over de herkomst. Caroline haar interesse is gewekt en ze besluit op onderzoek uit te gaan.

Ondertussen volgen we Nella die een vrij anoniem bestaan leeft. Teruggetrokken in een geheim kamertje waar ze haar drankjes brouwt en geregeld om hulp wordt gevraagd door vrouwen die van een man af willen. Nella luistert naar de aanvragen en beslist hiermee over leven of dood. Wanneer de twaalfjarige Eliza langskomt, die voor haar werkgeefster op pad is, blijkt dit meisje erg vastberaden te zijn. En die vastberadenheid zal Nella en Eliza nog in de problemen brengen.

Mening

Ook al zijn er veel ’toevalligheden’ in dit verhaal, het boeide mij wel. Ik wilde graag doorlezen en weten hoe het verhaal zich zou ontplooien. Ik had wel graag een iets duistere sfeer rondom Nella en haar bezigheden willen hebben. Het idee leent zich daar natuurlijk prima voor! Een moordenares in een geheimzinnig hutje waarvan de stad niets afweet (afgezien van een paar vrouwen die klant zijn bij Nella). Die sfeer mistte ik een beetje.

Ook hadden bepaalde handelingen van Caroline wel wat minder makkelijk mogen gaan. Ik kan hier niet teveel over uitwijden zonder spoilers te geven, maar als je het boek leest zal je wel begrijpen wat ik bedoel. Sommige bevindingen waren té makkelijk. Soms mag een hoofdpersonage echt wel iets meer moeite doen of teleurstellingen ondergaan toch?

Al met al een leuke roman, maar ook eentje die mij niet heel lang zal bijblijven.

Informatie

De verborgen apotheek – Sarah Penner

Uitgeverij HarperCollins

Paperback, 320 pagina’s

ISBN: 9789402707137

Prijs: €21,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge