Follow:
boeken, jeugd, kids

De leukste kinderboekentips van dit moment (deel 2)

Na mijn vorige blog met tips voor gave kinderboeken, volgt hier deel 2. Er komen telkens zo ontzettend veel leuke kinderboeken dat een blog met wat recente titels in mijn ogen wel welkom is. Pareltjes die anders misschien een beetje ondergesneeuwd raken door al die nieuwe releases, leuke boeken om kinderen aan het lezen te krijgen, er is volop keuze! Vandaag weer een berg gave kinderboeken op een rij.

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Synopsis

Op weg naar huis zien Spekkie en Sproet een beroving. Maar dat zijn ze gauw vergeten als ze die middag naar het circus gaan. Goochelaar en messenwerper Manolo Zapato treedt op! Spekkie en Sproet mogen helpen bij de grote verdwijntruc. Ze kunnen niet weten dat ze even later zelf ook zullen moeten verdwijnen…

De boeken van Spekkie en Sproet zijn ideaal voor kinderen vanaf een jaar of 7. Op die leeftijd kunnen ze de boeken al heel goed zelf lezen en het verhaal prima volgen. De verhalen hebben altijd wel een spannende ondertoon en leuke verrassende wendingen die de aandacht van het kind absoluut zullen vasthouden.

Ook zijn er in de boeken van Spekkie en Sproet leuke tekeningen te vinden van Juliette de Wit. Deze vullen het verhaal mooi aan en zorgen ervoor dat kinderen ook een beetje extra verbeelding kunnen vormen bij het verhaal.

Het lettertype is iets groter wat ook weer zal zorgen voor een fijne leeservaring. Kinderen kunnen met dit lettertype, in combinatie met de korte en bondige zinnen, heerlijk in het verhaal wegduiken. Spekkie en Sproet zorgen altijd voor een prachtige leeservaring!

‘Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc’ is oa verkrijgbaar bij Paagman voor €13,99

Krypto – De duistere diepte – Hans Jorgen Sandnes

 

Synopsis

Orelia verhuist naar het kustdorpje Saltvik.
Hier leert ze visser Bern kennen, die net als zij onderwaterwezens waanzinnig boeiend vindt!
Op een avond ziet ze iets geheimzinnigs buiten.
Wat houdt zich verscholen onder het wateroppervlak?
En heeft het iets te maken met de jongen die in zee dook en verdween?
Duik met Orelia en Bern de diepte in!

Krypto. De duistere diepte is het eerste boek in de spannende Krypto-serie.

Dit boek is echt vers van de pers! Een spannende graphic novel, én ook nog eens het eerste deel in een serie! Kinderen zijn vaak dol op graphic novels. Leuke illustraties en korte, overzichtelijke stukjes tekst is voor veel kinderen de perfecte manier om het lezen van boeken eigen te maken. Zeker ook omdat veel graphic novels tegenwoordig er ook echt uitzien als een “echt boek”!

Thomas kan helemaal wegduiken in een Graphic Novel en vindt ze super leuk. De plaatjes bekijkt hij ook heel zorgvuldig en als er een beetje humor in verwerkt zit, is het hardop lachen! Ook dit boek is weer top!

Deze nieuwe Graphic Novel is verkrijgbaar bij Paagman voor €14,95

Smile – Raina Telgemeier

Een graphic novel is een perfect boek voor niet lezers, als boekenwurmen. In deze graphic novel leef je mee met alle ups en downs van puber Raina. Een twaalfjarig meisje die middenin de pubertijd zit en vooral veel beugelproblemen heeft. Voor vele tieners een heel herkenbaar verhaal dus! (ok, niet alle tieners verliezen 2 voortanden en niet bij alle tieners wordt de rok en public naar beneden getrokken ;-)). Dit boek leest vlot, heeft humor en is een perfect boek voor meiden vanaf een jaar of 11.

Super leuk boek wat mij een beetje deed denken aan de strips van Noortje van vroeger (achterop de Tina). Humor en herkenbare situaties voor veel meisjes rond de puberleeftijd. Ook leuk om cadeau te geven!

Dit boek is voor €15,99 te koop bij Paagman.

De beste school van de hele wereld – Manon Sikkel

Synopsis

Op een dag is Marie plots de enige leerling op haar school. Ze vermaakt zich prima in haar eentje: ze kan op haar buik door de gangen glijden en achterstevoren van de trap naar beneden. Ze kan extra lange pauzes nemen en haar eigen toetsen nakijken. Haar drukke vaders hebben niets in de gaten. Dan komt de superleuke juf Rachida lesgeven en na een tijdje verschijnt er ook een tweede leerling, Jack. Het wordt steeds gezelliger op de beste school van de hele wereld. Tot op een dag meneer Badeendje voor de deur staat met slecht nieuws…

Dit boek is echt super grappig! Veel humor, en leuke illustraties. Kinderen zullen misschien zelf weleens gedacht hebben ‘Hoe zou het zijn als de school helemaal leeg was….’. In dit boek komt deze droom tot leven. Absoluut een geweldig boek voor kinderen vanaf een jaar of 9.

Dit boek is bij oa Paagman verkrijgbaar voor €14,99

Superheld Jan hakt de spoken in de pan – Harmen van Straaten

Synopsis

De grote vakantie is begonnen. Maar Jan kijkt er niet erg naar uit. Al zijn vrienden gaan weg, behalve hij. Het dak moet worden gerepareerd. Als het regent, is hun huis net een zwembad. Maar Jan heeft geluk. Zijn buren, de Stromboli’s, gaan naar een kasteel. En Jan mag mee.
Maar de vakantie loopt anders dan verwacht. De butler gedraagt zich vreemd en de huishoudster lijkt op een zombie. Alsof dat nog niet genoeg is, het spookt er ‘s nachts. Kortom er is werk aan de winkel. Gelukkig is Jan een Superheld met superkracht en die kan hij goed gebruiken.

Dit boek is voor elk kind leuk. Een superheld als hoofdpersonage zorgt natuurlijk voor een hoop spannende situaties! Dit is ook een perfect boek voor kinderen die wat meer moeten oefenen met lezen. Een mooi formaat lettertype en fijne korte zinnetjes. De hoofdstukken zijn qua lengte ook perfect om bijvoorbeeld net voor het slapen één hoofdstuk te lezen.

Het boek is voorzien van leuke tekeningen en de personages zien er natuurlijk vreselijk grappig uit. Een zuur kijkende huishoudster en een dikke notaris….heerlijk voor kinderen om even bij te gniffelen. Een leuk boek, absoluut!

Dit leuke kinderboek is voor 10 euro verkrijgbaar bij oa Paagman.

De verbandbende – in het land van de nacht

Wat krijg je als je twee piepjonge archeologen, een paar Egyptische mummies en een gemummificeerde kat bij elkaar zet? Juist: de Verbandbende! Dit heldenteam ontrafelt mysteries, reist door tijd en ruimte en beleeft de gekste avonturen.
Dit boek begint met een vreemde gebeurtenis: mummiekat Mioe is verdwenen uit het museum. De enige aanwijzing is een mysterieus gloeiend gat in het gebouw. De Verbandbende besluit achter Mioe aan te gaan en door het gat te springen.
Dit is het begin van een avontuur vol geweldige goden, pratende sfinxen en gevaarlijke grotten. Het is aan de Verbandbende om te ontsnappen aan het land van de nacht!
Met leuke Egyptische weetjes achterin.

Dit boek wordt geadviseerd voor kinderen vanaf 8 jaar en qua verhaallijn snap ik dat prima. Toch zitten er best wel wat moeilijke woorden in het boek: ‘Heiligschennis’, ‘Ontwijding’, ‘hiërogliefen’ bijvoorbeeld. Wellicht dat het daarom handig is om bijvoorbeeld voor te lezen of samen met je kind dit boek te lezen. Voor de woordenschat natuurlijk wel heel fijn!

Dit boek is een boek vol avonturen en belevenissen. Leuke personages en er gebeurt een hoop in het verhaal. Een stukje Egyptische kennis is natuurlijk nooit weg 😉

Dit leuke nieuwe boek is oa verkrijgbaar bij Paagman voor €14,99

Dolfje Weerwolfje Weerwolraket – Paul van Loon

Dolfje Weerwolfje is altijd goed! Thomas vindt deze boeken nog steeds grappig en vermakelijk met zijn 10 jaar. De boeken lezen prettig, er zit altijd humor in, en de verhalen zijn spannend en leuk. Met Dolfje Weerwolfje kan je eigenlijk niet misgrijpen als je een leuk boek zoekt voor je kind.

Wrow! Dolfje en Noura gaan op reis in Leo’s helemaal zelf gebouwde raket. Daarmee kun je naar de maan, volgens Leo. Dolfje en Noura geloven er niets van. Maar de raket vliegt echt de lucht in! Ze komen op een wonderlijke plek terecht. Een vreemd landschap, vol vreemde wezens. Waar zijn ze geland? Op de maan? Of…

Thomas geeft zijn Dolfje Weerwolfje boeken ook altijd door aan vriendjes en vriendinnetjes om te lezen. En ze vallen altijd in de smaak! Kinderen kunnen lekker oefenen met lezen en volop genieten met Dolfje en Noura!

Dit nieuwe Dolfje boek is oa verkrijgbaar bij Paagman voor €11,99

Pas op voor de fluistervaar! – Mirjam Mous

Daniëlle is alleen thuis wanneer er wordt aangebeld. Ze denkt dat het opa is, want die zou komen oppassen. Tot haar schrik staat er een vreemde man voor de deur. Het blijkt meneer Stoffels te zijn. Hij werkt in het geheime instituut voor bijzondere dieren en is op zoek naar een veilige plek voor zijn fluistervaar. De minister van volksgezondheid wil de zeldzame vogel namelijk laten inslapen. Als Daan even op de fluistervaar mag letten, voelt ze zich apetrots. Maar dan ontsnapt de vogel en loopt iedereen die te dicht in zijn buurt komt gevaar. Hoe kan ze dit nog oplossen?

Wat een geweldige knipoog naar Corona is dit boek! Premier Rutjes, minister Jonkers, 1,5 meter afstand houden etc etc. Zelfs een nummerbord in een tekening heeft een knipoog naar Corona. Een boek wat in deze tijden zeker zal aanslaan bij de kinderen. Zeker omdat de realistische gevoelens van Daan heel herkenbaar zullen zijn voor veel kinderen.

Een top boek in deze tijd om even te lachen en de herkenbare situaties eventueel te bespreken met je kind. Dit boek is zeker ook een aanrader om voor te lezen thuis of in de klas.

Dit boek is oa verkrijgbaar bij Paagman voor €14,99

Dit waren de tips voor dit moment. Maar er zullen zeker weer een hoop nieuwe kinderboeken verschijnen op mijn blog, want kinderen moet lekker lezen 🙂

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Mirjam Hart

  Wat zijn er toch veel mooie kinderboeken he? Mijn oudste zoon heeft alle boeken van Paul van Loon en Carry Slee verslonden. Nu leest hij helaas niet meer zo veel, maar af en toe pakt hij zijn Grijze Jager reeks erbij. Mijn twee jongste kinderen lezen nog niet zelf, maar zijn wel dol op mooie prentenboeken.
  Mirjam Hart onlangs geplaatst…11 Do’s & Don’ts voor een duurzame tuinMy Profile

  april 13, 2021 at 09:13
 • Reply Aniek

  Leuke kinderboeken!

  april 14, 2021 at 19:31
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge