Follow:
gezin, kids, samenwerking

Zijn jullie ook zo dol op spelletjes, maar puilt je kast uit? Hier is dé tip! (gratis spellen)

Onlangs ontving ik het spel ‘Ticket to Ride Europe’ en de kids begonnen meteen al een avond in te plannen om hier als gezin mee aan de slag te gaan. Helaas werd Amy ziek en hebben we het even moeten verschuiven, maar een spelletjesavond is altijd favoriet bij ons thuis. De gezelligheid, fanatisme en hilarische momenten geven een flinke energie boost. Inmiddels is onze spelletjeskast eigenlijk al een beetje te klein geworden. Maar daar is tegenwoordig een prima alternatief voor bedacht! Nee, je hoeft geen meubels in elkaar te timmeren om meer ruimte te creëren, maar online is het antwoord! Nieuwsgierig? Lees gauw verder…

Print & Play

Onlangs leerde ik Print & Play kennen, dé oplossing als je niet meer honderd-en-één spelletjes dozen in je kast wil hebben.

Gratis een spel spelen zonder er een grote spelletjesdoos voor aan te schaffen? Dat kan! Asmodee heeft leuke print & play versies van een aantal spellen gemaakt die gratis te downloaden zijn! Op deze manier kan je toch genieten van een gezellige spelletjesavond zonder weer een doos aan te moeten schaffen die weer iets teveel ruimte inneemt ;-). Ook is het een ideale manier om kennis te maken met een spel voordat je het daadwerkelijk aanschaft. Je kan op deze manier even kijken of het spel bevalt, en zo ja, dan kan je het eventueel aanschaffen. Zo voorkom je een miskoop!

 

Zo speelden we pas een keer met mijn vader en (bonus)moeder het spel Dixit. Ontzettend leuk en voor ons een heel nieuw spel. De kinderen waren meteen enthousiast en met een fanatieke vader (en, ok, ik ben zelf ook best fanatiek) werd het natuurlijk een dolle boel. Ik wist natuurlijk wat ik kon verwachten, de kinderen wilden dit spel vaker spelen en dus ook hebben. Tja, ik zat niet te wachten op wéér een spelletjesdoos in de kast te moeten proppen, én ook weer even aardig wat euro’s uit te geven.

Nu blijkt Dixit ook beschikbaar te zijn via Print & Play! Is dat even handig!

Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een kleurenprinter, snijmachine en een lamineerapparaat. Die laatste 2 items kan je trouwens heel goedkoop bij de Action scoren.

Op de site klik je het spel naar keuze aan en je krijgt de mogelijkheid tot het downloaden van de benodigdheden. In het geval van Dixit zijn het alleen kaartjes. De stemfiches die je in het spel gebruikt kan je ook vervangen voor smarties of M&M’s haha

De kaartjes moet je uitprinten, even snijden en eventueel lamineren (blijven ze wel langer mooi). Wij hebben op dit moment even geen voldoende inkt in de printer, maar binnenkort gaan wij in ieder geval Dixit spelen met de uitgeprinte kaartjes. Werkt prima natuurlijk!

Nog meer spellen online te vinden!

Dixit is niet het enige spel wat je bij Print & Play kan downloaden. Je kan nog veel meer leuke spellen scoren en spelen op deze manier:

  • Pandemic: Hot Zone
  • Ticket to Ride (blijf thuis)
  • Dobble
  • Unlock
  • Linkto
  • Hint
  • Cortex
  • Corinth

en nog heel veel meer…. En er zullen steeds meer spellen toegevoegd worden.

Dobble staat bijvoorbeeld ook hoog op ons lijstje om te gaan spelen. En het leuke is, je hebt niet alleen plezier van het spel, de voorpret is ook al leuk. Het knutselen vooraf om het spel te “maken” is ook al een leuk moment met elkaar 😉

Heel veel plezier met het spelen van al deze leuke gezelschapsspellen!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge