Follow:
boeken

De Oude Magie – Mariëtte Aerts (deel 2 – kan spoilers bevatten voor deel 1)

de oude magie

Een fantasy boek met een prachtige cover, dat is iets wat mij meteen opviel toen ik dit boek ontving. Na het lezen van deel 1 van de serie De Kronieken van de Zeven Eilanden kon ik niet wachten om het tweede deel te lezen. Meestal eindigt zo’n eerste deel met een giga cliffhanger, dus wil je ook gewoon verder lezen. ‘De Oude Magie’ las ik alweer een tijdje geleden, maar nu dan eindelijk de recensie op mijn blog!

Achterflaptekst De Oude Magie

Tijdens hun tocht op het piratenschip van kapitein Zoutbaard komen Raben en Calli steeds meer te weten over de angstaanjagende vogelheksen, de leidstenen en de hypnotiserende Dwingers. Die informatie komt goed van pas, want er gebeuren vreemde dingen op het schip. Als een mysterieuze mist hen voortdurend lijkt te volgen, begint de bemanning onrustig te worden. Ligt muiterij op de loer?

Ondertussen is de monnik van Himmondar op de burcht van de Heerser van Kir aan het experimenteren met Oude Magie. Hij wil een leger van mengwezens scheppen om de Dwingers te kunnen bestrijden. Maar hij heeft meer plannen, plannen waar de Heerser niets van afweet…

de oude magie

Samenvatting

Om volop te genieten van dit deel moet je echt eerst deel 1 lezen. Dat deel was al geweldig en ik was dan ook helemaal blij dat ik kon beginnen in deel 2. In dit deel gaan we weer verder met Raben en Calli en worden hun personages weer goed neergezet. Je merkt dat ze in dit deel een groei hebben doorgemaakt en dat zorgt voor extra diepgang in het verhaal en dat je een band voelt met de personages.

Het verhaal is geplaatst in een magisch-realistische parallelle wereld wat erg lijkt op de aarde. Alleen heb je in deze serie te maken met magie, vogelheksen, lezers, Dwingers en nog veel meer. Alle magische elementen zijn interessant en ook zijn velen uniek welke ik nog niet eerder in een fantasy ben tegengekomen.

Eén verhaallijn die je volgt is die van Raben en Calli die nog steeds op een piratenschip meevaren. Raben is een lezer wat inhoud dat hij de geschiedenis van voorwerpen kan lezen. Calli is een stormzinger en kan met haar zingen de wind beïnvloeden. Tijdens hun tocht op het schip komen ze in gevaarlijke en bizarre situaties terecht.

Een andere verhaallijn is die van de duistere monnik Himmondar. Hij wil het liefst de troon overnemen en is bezig met bizarre experimenten om een onverslaanbaar leger te creëren.

Het verschil tussen goed en kwaad wordt duidelijk zichtbaar in deze verhaallijnen en de spanning die wordt opgevoerd is prettig. Alle personages zijn goed uitgewerkt en nergens heb ik ook maar een moment verwarring gehad bij het lezen (iets wat mij bij fantasy nogal eens wil gebeuren).

Een kaart van de wereld staat voorin het boek, zo ook bepaalde benamingen van woorden die in het verhaal voorkomen. In het eerste deel moest ik daar af en toe nog wel naar terugbladeren maar in dit deel voelde het al veel meer eigen en was dit amper nodig.

Ik ben heel erg benieuwd naar het derde deel, vooral om de ontwikkelingen van de personages weer te ervaren. Absoluut een geweldige serie!

Informatie

De Oude Magie – Mariëtte Aerts

Uitgeverij De Vier Windstreken

Paperback, 400 pagina’s

ISBN: 9789051164039

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link ** Zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge