Follow:
boeken

De ziener – Belinda Bauer

De ziener

De ergste nachtmerrie van iedere ouder is denk ik wel dat er iets met je kinderen gebeurt. In deze thriller overkomt de ouders Anna en James dit. Hun zoontje Daniël verdwijnt van de aardbodem met een paar voetstapjes in vers cement achterlatend. Verschrikkelijk…. Deze thriller kruipt onder je huid en kon ik niet wegleggen…. Wat is er gebeurd met Daniël?

Synopsis ‘De ziener’

Ze was hem maar heel even uit het oog verloren…

Gisteren waren ze nog een doodgewone familie: Anna en James, en hun kleine jongen Daniel. Maar in een moment van onoplettendheid veranderde alles. Een voordeur die niet goed dicht was… en Daniel was weg.

Nu zijn Anna en James twee vreemden die elkaar niet meer recht in de ogen kunnen kijken. Wantrouwen en stille verwijten vullen de leemte die hun zoon heeft achtergelaten.

Maar Anna zet alles op alles om Daniel terug te vinden – een vierjarige verdwijnt niet zomaar in het niets. Haar wanhopige zoektocht leidt haar naar de rand van de afgrond. En eroverheen…

De ziener

Je hoort het vaker, dat wanneer er iets vreselijks met een kind gebeurt de relatie van de ouders onder flinke druk komt te staan. Zo ook bij Anna en James. Anna raakt in een isolement na de verdwijning van Daniël, is psychisch in de war en geeft James de schuld. Hij had bij het vertrekken naar zijn werk aan de overkant de deur niet dichtgedaan waardoor Daniël kon ontsnappen. James ziet zijn vrouw aftakelen en vlucht in zijn werk als monteur. Verscheurd door verdriet.

De twee belangrijkste personages in dit verhaal zijn Anna en politie-inspecteur Marvel. Voor Anna is het de belangrijkste missie om Daniël te vinden. Ook al moet ze daarvoor haar veilige thuis verlaten. Door haar psychische problemen heeft Anna een ziekelijke schoonmaakwoede doen ontstaan, straatvrees en een denkbeeldige tweede kindje. Inspecteur Marvel is al jaren geïntrigeerd door een vermissingszaak rondom het tienermeisje Edie. Edie is al maanden vermist. Door de vermissing van Daniël wordt de inspecteur ook weer geconfronteerd met de vermissing van Edie, waardoor hij ook deze zaak weer induikt. Zou er wellicht een overeenkomst zijn in de twee zaken?

Het verhaal wordt verteld vanuit wisselende perspectieven die om de beurt aan bod komen. Hierdoor blijft er vaart in het verhaal en wil je als lezer alleen maar verder lezen om te weten wat er is gebeurd. Spannende plotwendingen zorgen ervoor dat het verhaal spannend blijft. Ook de hoek van de paranormale wereld vind ik een interessante toevoeging aan het verhaal. Of je hier nu in gelooft of niet, voor het verhaal is het een bijzonder interessante invalshoek. Het einde van het boek waarin alles bij elkaar komt en de vermissingszaken van Daniël en Edie zich bij elkaar lijken te voegen vond ik iets te vergezocht en afgeraffeld. Hier had wat mij betreft iets meer aandacht aan besteed mogen worden. Al met al is het verder een spannende thriller!

Informatie

De ziener – Belinda Bauer

Uitgeverij A.W. Bruna

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789400510746

Prijs: €20,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge