Follow:
interieur, lifestyle, samenwerking

Dromen over een nieuwe keuken

Ik blijf altijd wensen hebben omtrent het huis. Na de grote verbouwing van de badkamer en de vervanging van alle kozijnen en ramen blijft het kriebelen. Soms met hele kleine veranderingen zoals een muur een likje verf geven, maar ook wel wat grotere plannen schieten door mijn hoofd. De kans dat wij voorlopig nog wel in dit huis blijven wonen is groot, dan wil je je huis natuurlijk wel helemaal naar je zin maken toch?

De eerste stap: sparen!

Net als de keer dat ik begon met sparen voor de badkamerverbouwing heb ik weer een aparte rekening klaarstaan. Op deze rekening sparen we voor een grote verbouwing. Ik heb mijn zinnen gezet op een nieuwe keuken. Onze keuken was destijds al tweedehands en is inmiddels al geruime tijd aan vervanging toe…

De ruimte van onze keuken is klein. Maar ook een kleine keuken kan heel gezellig en functioneel zijn. Wij hebben alleen geen functionele keuken. Geen dubbele lades zoals je vaak ziet bijvoorbeeld. Daarom is het altijd een troep in de keuken. Destijds is er besloten de afzuigkap te vervangen voor extra kastruimte. De grootste fout ooit! Alles is altijd ontzettend snel vies/vettig omdat de lucht niet gefilterd wordt tijdens het koken. Ontzettend ongezond ook nog eens! Tegenwoordig zijn er hele slimme methodes om een afzuigkap bijvoorbeeld in het plafond te verwerken.

Dit is dus amper meer schoon te krijgen. Zo vies!

En ook dit soort problemen blijven terugkomen. Toch het nadeel van een tweedehands keuken die op niet al te kundige wijze is ingebouwd.

Stijlen keukens

Onze witte keuken was destijds al niet mijn smaak. Maar omdat hij gratis was en wij op dat moment geen geld hadden voor een nieuwe namen we het voor lief. Nu ik in de spaarmodus sta kijk ik natuurlijk wel naar keukens die ik echt mooi vind.

Mijn voorkeur gaat uit naar een wat landelijke look/stijl. Ik heb nu al zoveel jaar een strakke keuken, ik mis een beetje een natuurlijke touch. Dit krijg je natuurlijk met een houten keuken al veel meer.

Mijn voorkeur gaat dus uit naar een houten keuken met slimme opbergruimtes. Zo’n gave diepe wasbak staat ook hoog genoteerd op mijn wensenlijstje. Online is er ontzettend veel te vinden op dit vlak, kijk bijvoorbeeld eens hier naar het aanbod van prachtige houten keukens!

Ook vind ik de toevoeging van plantjes in de keuken heel sfeervol. Als het qua ruimte zou lukken zal ik dat zeker ook in de keuken toevoegen.

Slim omgaan met een kleine ruimte

Zodra de bankrekening goed gevuld is zullen we ons laten adviseren door kenners. Zij zullen wellicht met ideeën komen waar wij niet aan zouden denken. Maar ook inspiratie online opdoen is absoluut slim.

Zo zag ik dit op Pinterest voorbij komen. Als je dus een verspringing van ruimte in je muur creëert kan je met extra planken alweer wat opbergruimte doen laten ontstaan. Super slim! (en die vloer vind ik ook fantastisch).

Al met al nog een heleboel om over na te denken. Maar de voorpret is vaak al net zo spannend en leuk als de daadwerkelijke nieuwe keuken.

Gelukkig heb ik nog even om flink wat inspiratie op te doen. Eerst moet de bankrekening gevuld worden. Voor de komende periode, wanneer mijn man een aantal weken van huis is, staan er wat kleinere klusjes op de agenda. Zo ga ik de trapbekleding vervangen, Thomas zijn kamer opknappen en komt er eindelijk een boekenkast op de eerste etage. Kleinere aanpassingen, maar vast een hele hoop plezier!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge