Follow:
reizen, samenwerking

Dromen over een verre reis

In vergelijking met bijvoorbeeld mijn jongere broers heb ik nog niet heel veel van de wereld gezien. Ik werd moeder, Andries en ik kochten een huis en geld voor verre reizen was er gewoon niet. Ook ben ik niet zo’n “onbezorgde” moeder die met jonge kinderen verre reizen gaat maken. Ik zie al gauw bomen op de weg. Nu de kinderen ouder worden, en mijn broer nét weer terug is van een reis naar Ecuador, is het fantaseren over een mooie verre reis zoetjes aan begonnen.

Reis naar Australië

Als ik een land zou mogen kiezen om heen te gaan zou dat Australië zijn. Ik denk dat dat komt door het televisieprogramma The Flying Doctors. Dit keek ik als kind altijd en ik was groot fan van Kylie Minogue en Jason Donovan. Ook spaarde ik als kind koalabeertjes. Aziatische landen trekken mij helemaal niet, maar Australië zou ik dolgraag eens willen zien! Zo’n grote reis kan je niet impulsief maken vind ik. Je moet flink wat voorbereidingen treffen, zeker als je met een gezin gaat. Op de eerste plaats: sparen!

Visum aanvragen

Onlangs ging een deel van mijn familie naar New York op vakantie. Het regelen van een visum, en vooral de kosten, liepen sterk uiteen. Waar moet je allemaal op letten?

Als wij als gezin over een tijd die mooie verre reis naar Australië willen maken kan je voor een visum terecht bij Visum Australië . Als wij met het gezin deze reis zouden gaan maken heeft elk gezinslid een visum nodig, ongeacht welke leeftijd. Zorg er dus altijd voor dat je die in je bezit hebt in combinatie met een geldig paspoort. Je kan makkelijk online een visum aanvragen en meestal heb je je visum binnen 72 uur binnen. Regel dit dus op tijd om problemen te voorkomen!

De kosten van een visum Australië zijn niet heel hoog. Voor €14,95 heb je een visum al in je bezit. Heb je je visum echter met spoed nodig, dit kan natuurlijk altijd een keer voorkomen, dan betaal je wat meer. Het is in ieder geval noodzakelijk om een visum te hebben als je naar Australië wilt reizen.

De reis

Zo’n grote reis maken we waarschijnlijk maar één keer met ons gezin. Het is een flinke uitgave en we moeten er lang voor sparen. Tijdens deze reis willen we dan natuurlijk ook zoveel mogelijk van het land zien. Dit zorgt voor een goede voorbereiding. Welke dingen willen we absoluut zien als we daar zijn? Wat willen we niet missen? Aan de hand van die vragen kan je je reis een beetje gaan plannen. Blijven we in één hotel of accommodatie of trekken we door het land? Ook zullen we ter plaatse vervoer willen huren. Allemaal dingen om van te voren goed over na te denken.

Het is altijd handig als je iemand in je omgeving kent die al eens op reis is geweest naar Australië. Zo’n persoon kan jou al heel veel informatie en tips geven over het land. Een kennisje van mij is onlangs met haar gezin naar Australië verhuisd. Als ik dan die mooie foto’s voorbij zie komen begint het helemaal te kriebelen. Dus vullen die spaarpot!

Ik hou niet erg van onverwachte momenten, ik ben een echte planner. Ik weet dan ook zeker dat ik zo’n reis tot in de puntjes geregeld wil hebben. Dan zijn boeken over reizen een must voor mij!

Een boek die ik zeker op mijn lijstje zet is dit boek.

De voorbereiding is al leuk

Voorlopig is deze reis een wens. Er zijn eerst nog wat andere dingen waar geld voor gespaard moet worden, maar zoetjes aan leg ik soms wat apart. Het idee om zo’n mooie reis met het gezin te maken maakt mij al heel gelukkig. Hier kan ik al intens van genieten! En als het eenmaal zover is gaan we prachtige herinneringen maken.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge