Follow:
boeken, samenwerking

Heerlijk ontspannen luisteren naar luisterboeken met Nextory!

Soms is het heerlijk om even ontspannen op de bank in een boek te duiken. Ik doe in mijn vrije tijd eigenlijk niet anders. Maar soms ben ik zo moe na een lange dag werken dat ik zelfs voor lezen geen puf heb. Dan is een luisterboek een uitkomst! Ook in de auto vind ik het fijn om een luisterboek aan te zetten. Ik rij nu veel vaker op en neer omdat ik tijdelijk in een ander filiaal werk. Dan kan ik tijdens het rijden ontspannen naar een luisterboek luisteren. Een nieuwe aanbieder van luisterboeken is Nextory. Ik heb deze aanbieder van oa luisterboeken nu al een tijdje getest en ik ben zeer tevreden!

Nextory

“Nextory is een flexibel, maandelijkse streaming service dat onbeperkt toegang geeft tot duizenden nationale en internationale boeken in audio en geschreven vorm. Vanaf 1 december hebben fervente Nederlandse lezers en luisteraars toegang tot een catalogus met meer dan 200.000 nationale en internationale kinderboeken, romans, kookboeken, zelfhulpboeken, fictie boeken, stripboeken en meer. Geheel afgestemd op het Nederlandse publiek, vind je hier ook Nederlandse bekende titels zoals Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, Juf Braaksel van Carry Slee, Bonuskind van Saskia Noort en Confettiregen van Splinter Chabot.”

De van origine Zweedse streamingsdienst is heerlijk up-to-date. Je vindt hier zoveel nieuwe titels dat je volop keuze hebt aan populaire boeken. Ik hou zelf wel van fysiek boeken lezen, maar sommige boeken hoef ik niet per sé in mijn kast te hebben staan. Dan vind ik een luisterboek een uitkomst. En wanneer ik even een stuk wil wandelen is het ook super fijn om tegelijkertijd naar een boek te luisteren.

Jongeren en lezen

Uit onderzoek blijkt dat het lezen onder jongeren dit jaar toch iets is toegenomen. Zou dit komen door Covid-19? Who knows?! Zeker luisterboeken spreken de jeugd aan. Ik zie mijn dochters amper zonder ‘de bekende’ oortjes door het huis lopen, dus een keer een luisterboek zouden ze wellicht ook wel leuk vinden! Harry Potter luisteren is toch geweldig? 😉

Track jouw leesgedrag

Wil je meer lezen, maar lukt het niet om dit concreet te maken? Nextory is als de Runkeeper voor boeken en helpt graag je doelen te bereiken. Met de feature ‘Reading Diary’ krijg je inzicht in jouw favoriete genres en hoeveel uur je per maand leest. En dankzij de ‘Book Challenge’ kan je gemakkelijk een doel stellen voor de hoeveelheid lees- en luister-minuten per maand. Met laatstgenoemde kies je bijvoorbeeld hoeveel boeken je in welke tijd wilt voltooien. En, hoe handig; Nextory herinnert je aan jouw eigen gestelde doelen via push notificaties. Win-win!

Kijk! Extra foefjes bij een app vind ik altijd geweldig. Ik heb bij de bekende boekensite Goodreads een goal gesteld afgelopen januari dat ik dit jaar 100 boeken wilde lezen. Ik zit op dit moment op 95, dus het wordt lastig aangezien ik de komende dagen veel moet werken. Maar door Nextory gaat het wellicht wel lukken! Ik moet nog een paar keer met de auto op en neer, dus dan zet ik meteen mijn luisterboek aan.

In mijn telefoon kan ik duidelijk zien welke boeken ik op dit moment aan het luisteren ben. Ik ben op dit moment vaker non fictie boeken aan het lezen/luisteren. Ik had ‘Miljonair met een gewone baan’ al een tijdje op mijn lijstje staan en kwam hem tegen op Nextory: Score! Deze ben ik dus nu aan het luisteren. En aangezien hij niet super lang duurt heb ik stiekeme hoop dat ik mijn doel van 100 boeken wel ga halen 😉 (en wellicht ook miljonair wordt haha)

Je kan dmv het hartje alle boeken opslaan die je graag wilt luisteren. Zo vergeet je nooit welke boeken er op je verlanglijstje stonden. Er zijn zoveel categoriën waar je uit kan kiezen dat er vast iets voor je bij zit.

Zo heb je:

 • True crime in Nederland
 • De beste boeken van 2020
 • Misdaadboeken
 • Kerstthema
 • Populair
 • Nieuwe boeken
 • Aanbevolen voor jou
 • Kinderboeken
 • Romance & Feelgood
 • De boeken achter de films
 • Engelse boeken

enz enz

Introductievoordeel voor de eerste leden

Benieuwd naar Nextory? De streaming service is nu voor 30 dagen gratis te proberen. Na 30 dagen wordt je abonnement automatisch omgezet in een betaald abonnement. Voor het Gold membership betaal je in dat geval in plaats van €11,99 slechts €9,99 totdat je je abonnement stopzet. Voor een gezinsbundel betaal je €14,99 (2 gebruikers), €19,99 (3 gebruikers) of €23,99 per maand (4 gebruikers). Aanmelden kan vanaf vandaag via www.nextory.nl

Ik weet in ieder geval welke e-books ik ook nog even ga raadplegen de komende dagen 😉

Liefs Hilde

** ik heb een gratis abonnement ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge