Follow:
beauty

Esse Protect Oil beschermt, herstelt en vermindert huidirritatie

De producten uit de Esse Sensitive lijn zijn specifiek ontwikkeld om het ecosysteem van de gevoelige huid te herstellen zodat deze minder sterk reageert. In deze lijn is de Protect Oil een belangrijke speler die de gevoelige huid een all-round bescherming biedt tegen stresserende invloeden van buitenaf. En een olie om je huid te verwennen is een heerlijke traktatie voor je huid.

Herstel

Protect Oil met ximenia olie beschermt zelfs de gevoeligste huid tegen milieu-invloeden en versterkt de barrièrefunctie zodat de huid weerbaar wordt. De olie voedt, hydrateert,verzacht en revitaliseert alle huidtypen. Na het aanbrengen voelt de huid merkbaar steviger en veerkrachtiger aan.

Bescherming

Protect Oil beschermt de huid dankzij de vorming van een beschermend polymeerlaagje op de huid zodra deze wordt blootgesteld aan UV-stralen of vrije radicalen. Daarnaast bevordert Protect Oil de doorbloeding van de huid zodat er voldoende voedingsstoffen worden aangevoerd en afvalstoen beter worden afgevoerd. Het resultaat is een optimaal functionerende huid.

Minder irritatie

Dagelijks gebruik van Protect Oil beschermt de huidcellen en laat de huid functioneren zoals het hoort. Omdat de barrièrefunctie intact blijft wordt het immuunsysteem niet getriggerd of onnodig belast. De huid is minder reactief en voelt comfortabel aan.

Ximenia uit Namibië

Hoofdingrediënt van Protect Oil is ximenia olie uit Namibië waarvoor Esse samenwerkt met een lokale coöperatie, gerund door vrouwen. De olie wordt geperst uit de pitten van de geel-oranjevruchten van de ximenia struik die in het wild worden verzameld. Ximenia olie heeft een zeldzaam hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren die een heilzame werking hebben voor de gevoelige huid. Grote hoeveelheden antioxidanten bieden daarbij krachtige bescherming en maken de olie goed houdbaar.

Kan een 100% natuurlijk product zulke goede resultaten leveren?

Zoals alle Esse formules, werd ook Protect Oil getest op effectiviteit bij een onafhankelijkinstituut in Bonn (Duitsland). De conclusie: ProtectOil heeft een bewezen herstellende, beschermende en gevoeligheidsverminderende werking.

Wetenschappelijk getest

Bij een testgroep van 50 personen werd de huid tien maal achtereen met speciale tape ‘gestript’ voor extra irritatie. Daarna gebruikten zij 28 dagen, twee maal per dag, Protect Oil en werden vochtgehalte, stevigheid, elasticiteit en rimpeldiepte gemeten. Bij twintig andere testpersonen werd de huid geïrriteerd door deze twee maal per dag te behandelen met een sterk reinigende stof (1% SDS oplossing). Daarna werd gedurende 21 dagen Protect Oil op de huid aangebracht en werd na deze periode zowel de roodheid als het vochtverlies van de huid gemeten.

De Esse Protect Oil kan je oa online verkrijgen bij deze shop.

Liefs Hilde

** Ik heb dit product gekregen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge