Follow:
boeken, kids

Fake Trip – Margje Woodrow

In mijn tijd had je Nancy Drew, tegenwoordig heb je heel veel keuze aan jeugdthrillers. Heerlijk om als tiener even in een spannende wereld te duiken met mysterie! Margje Woodrow is één van Nederlands bekendste jeugdthriller schrijfster en heeft al heel veel spannende boeken op haar naam staan. Een tijdje geleden verscheen ‘Fake Trip’ een nieuwe jeugdthriller van haar. Ik heb er al meerdere gelezen en wilde deze ook graag recenseren.

Synopsis ‘Fake Trip’

Fake it till you make it…

Wie draagt een masker?

Wie is echt zichzelf?

Wat is real en wat is fake?

Een vierdaagse schooltrip naar Barcelona: zon, tapas, Gaudi en relaxen op het strand. Iedereen heeft er zin in. Maar dan gebeuren er dubieuze dingen. Een docent komt niet opdagen, er gebeurt een afschuwelijk ongeluk en er wordt een creepy filmpje gedeeld in de groepsapp. De spanningen lopen hoog op. Geheimen komen bloot te liggen. Kunnen Demi en Billy deze hel stoppen? Of is het te laat?

Samenvatting

Jeugdthrillers zijn tegenwoordig ontzettend populair onder de jeugd. En gelukkig is er ook heel veel keuze om in deze behoefte te voorzien. Jeugdthrillers worden vaak ook goedgekeurd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, en zijn toegankelijk qua lezen, dus veel jeugd maakt kennis met lezen door dit soort boeken. Alleen maar stimuleren dus!

Voor mijn blog heb ik ook al veel jeugdthrillers gelezen en ik vind het ook heerlijk om tussendoor te lezen. Helaas heeft dit boek mij niet kunnen pakken.

Het verhaal volgt een aantal kinderen uit een klas van de middelbare school. Ze gaan met elkaar naar Barcelona voor een schoolreis. Een opgelaten stemming heerst er op het vliegveld en deze verandert wanneer een leraar niet komt opdagen. Paniek! Je merkt dat een aantal leerlingen hier al een beetje vreemd op reageert. De manier hoe de leerlingen met elkaar omgaan is niet altijd even sociaal helaas. Iets wat natuurlijk in het dagelijks leven ook niet altijd is. Ik vond de sfeer alleen niet heel prettig.

De tijd in Barcelona wordt vrij vlot beschreven. Er zijn redelijk wat personages om te volgen en voor mij bleven die allemaal vrij vlak. Met geen enkel personage kreeg ik een diepgaand gevoel en daardoor boeide het verhaal mij ook niet erg. In combinatie met een aantal erg ongeloofwaardige passages en een vrij ‘afgeraffeld’ einde heeft deze thriller bij mij geen indruk achtergelaten. Te vaak vond ik dingen voorspelbaar. Jammer, maar voor mij was dit boek geen aanrader.

Informatie

Fake Trip – Margje Woodrow

Uitgeverij de Fontein

Hardcover, 208 pagina’s

ISBN: 9789026151149

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge