Follow:
boeken, kids

Gozert – Pieter Koolwijk

Wanneer een boek met de Gouden Griffel wordt bekroond word je als lezer natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar dit boek. Het boek Gozert had ik al langer in mijn vizier om te gaan lezen, maar na het winnen van de Gouden Griffel kocht ik het boek meteen (en het nieuwere boek Luna ook). De covers spraken mij altijd al aan. Vrolijk, kleurrijk en nieuwsgierig makend. Illustratrice Linde Faas is absoluut één van mijn favoriete illustrators. Dit gouden duo kan in mijn ogen alleen maar pareltjes creëren.

Synopsis ‘Gozert’

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties’ ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen?

Samenvatting

Ties is een opvallend jongetje. Hij is energiek, super enthousiast en altijd in voor een lolletje en een spannend avontuur. Deze eigenschappen worden aangewakkerd door Gozert. Zijn denkbeeldige vriendje die altijd met Ties wil spelen. Samen bedenken ze de spannendste avonturen maar komen daardoor vaak in de problemen. Onschuldige situaties zijn voor Ties en Gozert al een bron van spannende verhalen. En dit loopt niet altijd goed af.

De ouders van Ties vinden dit lastig. Ze weten soms niet hoe ze met Ties en zijn denkbeeldige vriend Gozert moeten omgaan. Hoe moeilijk ze dat ook vinden lijkt het ze beter om Ties tijdelijk te laten opnemen in Huize Hoopvol. Een huis vol kinderen die nét even wat anders zijn dan “normale” kinderen. Ties vindt dit niet leuk, maar met Gozert samen kan hij het misschien wel volhouden. Ook al weet hij dat zijn ouders Gozert liever zien verdwijnen. In Huize Hoopvol ontmoet hij Luna. Luna vindt Ties eigenlijk maar irritant. Irritant en druk, vooral druk…..en dat kan Luna eigenlijk niet hebben.

Samen met Gozert moet Ties een weg zien te vinden om weer ‘normaal’ te worden. Hij denkt dat hij Gozert daar eigenlijk voor moet laten verdwijnen. Maar is dat wel zo? Is Gozert eigenlijk wel zo’n probleem? Of zijn er misschien andere aanpassingen nodig?

Mening

Wat een hartverwarmend en prachtig boek is Gozert! Nadat ik het interview van Pieter Koolwijk bij het programma ‘M’ zag wist ik helemaal zeker dat ik het boek meteen wilde lezen. De verbeelding van kinderen is toch het mooiste wat er is?! Ook wordt op een hele goede manier de kant van de ouders belicht. Zeker wanneer je dit boek als volwassene leest kan je heel goed begrijpen waarom de ouders van Ties bepaalde beslissingen nemen. Maar stiekem voel je toch heel erg mee met Ties. Arme Ties die eigenlijk alleen maar super enthousiast en positief in het leven staat.

Dit boek heb ik met zoveel liefde gelezen dat ik meteen groot fan ben van Pieter Koolwijk. En mede door de prachtige illustraties van Linde Faas is dit boek zo’n fantastisch boek. Ronduit een pareltje om vaker te lezen en aan iedereen te adviseren om te gaan lezen. Een terechte winnaar! Ook zal dit boek voor heel veel kinderen een verademing zijn. Je mag zijn zoals je bent!!

Informatie

Gozert – Pieter Koolwijk

Uitgeverij Lemniscaat

Hardcover, 256 pagina’s

ISBN: 9789047710370

Prijs: €15,99

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge