Follow:
boeken

Zwarte Ziel – Angelique Haak

zwarte ziel

Wow, deze thriller is gruwelijk en liet mij niet los. Tot op het einde is het mij niet duidelijk geworden hoe de vork in de steel zat en dat is voor mij, samen met de gruwelijkheid, de perfecte combinatie voor een ijzersterke thriller. De schrijfstijl van Angelique Haak is vlot en pakkend waardoor het verhaal als een film tot leven komt. Goed onderbouwde verhaallijnen en een zeer spannend en verrassend plot hebben ervoor gezorgd dat ik erg nieuwsgierig ben geworden naar de andere boeken van deze auteur. Er is altijd vol lof over Scandinavische thriller auteurs, nou mensen, in Nederland hebben wij er ook een aantal die fantastische thrillers kunnen schrijven!

Synopsis Zwarte Ziel

Het team van rechercheur Jennifer Brugman wordt geconfronteerd met een lugubere moord en de vermissing van een kind. Ze zetten alles op alles om snel het vermiste kind terug te vinden en schakelen de hulp in van paragnoste Evie Smit. Vanaf de eerste ontmoeting is Jennifer geïntrigeerd door de roodharige paragnoste met haar ijsblauwe ogen, maar ze is ook sceptisch. Kan Evie waarmaken wat zij belooft of loopt zij hen alleen maar voor de voeten?

zwarte ziel

Samenvatting

Wanneer twee tieners in de Maas gaan zwemmen ontdekken zij een koffer onder het wateroppervlak. Met veel moeite trekken zij de koffer uit het water en doen een afschuwelijke vondst. In de koffer zitten de lichaamsdelen van een jong meisje. Rechercheur Jennifer Brugman wordt op de zaak gezet. Vrij lang blijft de identiteit van het ‘vlindermeisje’ onbekend. Ze krijgt de naam ‘het vlindermeisje’ omdat op het lichaam kleding en een haarspeldje met vlinders werden ontdekt. Pas na het vertonen van een reconstructie van het gezichtje van het meisje meldt een juffrouw zich die zegt het meisje te kennen. En het blijkt dat het vlindermeisje nog een tweelingzusje moet hebben. Een tweelingzusje die vermist blijkt te zijn…

Door de vermissing komt er extra druk op het team te staan. Ze willen namelijk niet de kans lopen weer een gruwelijke ontdekking te doen en hopen het tweelingzusje levend terug te vinden. Onderzoeken en gesprekken met de ouders van de meisjes verlopen lastig. De ouders zijn gescheiden en lijken elkaar meer de schuld te geven dan dat ze echt meewerken aan het terugvinden van hun andere dochter.

Door de gedetailleerde omschrijving van het recherchewerk heb je het gevoel dat je als het ware bij de hele zaak betrokken bent. Angelique Haak heeft hier zeer goede research voor gedaan en dat is duidelijk te merken aan de goed onderbouwde verhaallijnen en het zorgvuldig uitgewerkte plot. Ook de toevoeging van de paragnoste in het verhaal vond ik zeer verrassend. De kleine bovennatuurlijke hints die aan het verhaal werden toegevoegd gaven het verhaal nét dat beetje extra. Niets zweverigs, maar juist extra mysterieus…

Conclusie

Zwarte Ziel is mijn eerste boek van Angelique Haak die ik gelezen heb en ik ben aangenaam verrast. Ik vond het een ijzersterke thriller met een hoop verrassingselementen. De spanning is door het hele verhaal voelbaar en het werd nergens saai of langdradig. Diverse verhaallijnen zorgden voor aangename plotwendingen en het smaakte naar meer. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar een nieuw boek met het hoofdpersonage Jennifer Brugman!

Informatie

Zwarte Ziel – Jennifer Brugman

Uitgeverij De Crime Compagnie

Paperback, 400 pagina’s

ISBN: 9789461094032

Prijs: €17,95

Verkrijgbaar bij de boekhandel en online bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever, dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge