Follow:
samenwerking, Sport

Het nieuwe hockeyseizoen is van start gegaan! Wat heb je allemaal nodig?

Inmiddels ben ik het enige gezinslid die niet op hockey zit. Ik lever wel mijn bijdrage door de bardiensten te draaien en rijbeurten op mij te nemen, maar ik kijk liever toe hoe sportief mijn gezin is dan dat ik zelf een hockeystick ter handen neem. Het nieuwe seizoen is van start gegaan en dan wordt er vooraf altijd een inventarisatie gemaakt van wat er voor dit seizoen weer nodig is. En wie mag er dan de portemonnee trekken? Precies, ik!

Hockeytenue

Onze dagen bestaan bijna elke dag uit hockey. Mijn man Andries speelt zelf in een heren elftal (hij denkt dat het nog op een redelijk niveau is, mijn dochters en ik noemen het meer een bierteam. Mocht je een uurtje lol willen hebben in het weekend is een wedstrijd van dit team kijken een aanrader ;-)). Ook traint Andries een jongens A2 team en is hij hoofdtrainer bij de E-eerstejaars.

Amy is op dit moment nog herstellende van haar knieoperatie en mag dus voorlopig nog niet zelf hockeyen. Wel geeft zij samen met Fenna training aan de E-lijn.

Fenna speelt als enige van ons gezin hoger niveau hockey. Zij zit in het C1 selectieteam en speelt sub-top. Hierdoor zijn haar trainingen flink intensief en komen er in periodes waarin er geen competitie is vaak extra vriendschappelijke wedstrijden en extra trainingsdagen bij kijken. Ook geeft zij dus nog training.

Thomas zit sinds vorig jaar op hockey en is ‘iets’ minder fanatiek haha. Het lijkt erop dat hij de keeper in het gezin gaat worden. Hij is dol op keepen en biedt zich in zijn team dan vaak ook vrijwillig aan. Hierdoor traint hij sinds vorige week extra op de maandag tijdens de keeperstraining.

Alle gezinsleden hebben dus een clubtenue. Vanaf het moment dat je kind wedstrijden gaat spelen is zo’n tenue nodig. En dan zijn er vaak nog verschillende uittenues en thuistenues. Gelukkig hoef ik voor dit seizoen alleen een paar nieuwe sokken voor Fenna aan te schaffen. De rest konden ze gelukkig allemaal nog aan! Pfew!

Hockeystick

Eigenlijk één van de belangrijkste dingen is een goede hockeystick. Toen de meiden nog klein waren namen we vaak genoegen met een leuke aanbieding en keken we meer naar de maat van de stick dan naar hoe de samenstelling van de stick was. Nu de meiden ouder zijn, en veel meer kracht hebben, is een goede stick echt een must.

Fenna is laatste vrouw en aangeefster van de strafcorner. Zij heeft nu een nieuwe stick van het merk Rofy die speciaal voor die positie perfect is. Deze Rofy Black S. heeft namelijk een mid bow kromming die perfect is voor haar positie. Ze heeft er inmiddels bijna twee weken mee gehockeyd en zelfs de coach/trainer heeft hem even getest. Een geslaagde stick!! Ook perfect voor de backhand die Fenna als klein meisje, net op hockey, al zeer goed onder controle had 😉 (daar hebben we helaas geen foto van, maar kijk dat fanatieke koppie haha)

Hockeyschoenen

Ik denk dat de hockeyschoenen het meest opnieuw aangeschaft worden elk jaar. Ik hoop dat Amy inmiddels uitgegroeid is en alleen nieuwe schoenen nodig heeft wanneer ze echt versleten zijn. Maar Fenna klaagde aan het begin van het seizoen al dat haar schoenen toch wel wat strak begonnen te worden. En dan komt het zaalseizoen er over 2 maanden ook nog aan. En naar ik begreep gaat Thomas ook al de zaal in, dus die moet dan ook nieuwe zaalschoenen (en zaalstick)

Belangrijk bij hockeyschoenen is toch wel dat ze stevig zijn en een speciale zool hebben. Grip is namelijk erg belangrijk! Een schoen die voor elk type veld geschikt is zou prettig zijn aangezien Fenna op elk type veld moet spelen tijdens de competitie.

Deze van Adidas zou bijvoorbeeld geweldig zijn! Zeker ook omdat het bordeauxrood wel erg leuk kleurt met het tenue.

(extra) hockeysokken!

Advies van een moeder met hockeyende kinderen; koop wat extra hockeysokken. Er zijn ontzettend veel leuke hockeysokken verkrijgbaar tegenwoordig. Ik geef vaak met Sinterklaas of een verjaardag een extra paar sokken die gebruikt kunnen worden bij de training. Hier trainen ze allen 2 keer per week en ik was mij soms een ongeluk, en nog hoor ik regelmatig: “Mam, ik heb geen schonen hockeysokken!”. Dus tip van mij, geef met de feestdagen een paar leuke hockeysokken cadeau. Bij hockeyspullen.nl is volop keuze!

Hockey-accessoires

Naast een bitje (héél belangrijk) zijn er nog tal van dingen die erbij komen kijken. Extra sportkleding om in te trainen, een stevige hockeytas en wat eigen hockeyballen om te oefenen bijvoorbeeld (ook een leuk cadeautje trouwens!).

Zo heb je nog scheenbeschermers nodig en in de zaal is een handschoentje verplicht. Zo zie je maar dat al die dingen best wel kunnen oplopen in de kosten. Maar wat krijg je daar voor terug? Ontzettend veel! Mijn kinderen genieten van het spel, de onderlinge vriendschappen en de spanning van de wedstrijden. Ik ben elke zaterdag bij de wedstrijden te vinden langs de lijn (ok, die van mijn man wat minder vaak ;-)) en ben apetrots op mijn sportieve gezin. Stiekem baal ik weleens dat ik zelf als kind niet heb gekozen voor deze sport, want het is echt een ontzettend gave sport om alleen al te kijken.

Zaterdag sta ik dus weer om kwart voor 9 bij Thomas zijn wedstrijd en in de middag bij die van Fenna. Fenna haar team staat bovenaan in de poule en als ze zaterdag winnen zie ik het kampioenschap al in het vooruitzicht. Dat betekent: de sloot in! (en mama gaat wel weer wassen….)

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Jolanda

  Toevallig was ik deze week aan het denken dat dit ook wel wat voor Benthe zou zijn als ze ouder is! Handige tips trouwens!

  september 19, 2019 at 12:23
 • Reply BlogEnBeauty

  Mijn nichtje zit ook hockey. Maar wat een leuke actie foto’s zeg, ze zijn lekker fanatiek bezig.
  BlogEnBeauty onlangs geplaatst…Mijn Hunkemöller bikini voor de zomer van 2019My Profile

  september 19, 2019 at 12:29
 • Reply Jouvence.nl

  Ik wist niet dat je een speciale stick had voor binnen en voor buiten. Leuke foto’s!

  september 19, 2019 at 12:38
 • Reply Irina

  Wat een leuke actie foto’s!
  Irina onlangs geplaatst…Nieuwe Essence producten testen – najaar 2019My Profile

  september 19, 2019 at 13:00
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge