Follow:
boeken

Hoeveel poten heeft een octopus? – Flip van Doorn & Jonah Kahn

hoeveel poten heeft een octopus

Wanneer mijn familie bij elkaar is gaat het gesprek vaak over boeken. Mijn zusje is boekenfanaat (en werkt bij een bibliotheek), mijn moeder en (bonus)vader lezen graag en ook mijn jongste broer leest. Afgelopen week had ik een feestje bij mijn zusje en ging het natuurlijk weer even over boeken. Ik had die dag dit prachtige boek ontvangen en vertelde er vol lof over. Toevallig had mijn vader net een artikel in de krant over dit boek gelezen. Als er een kraampje ter plaatse was geweest die dit boek verkocht waren alle boeken uitverkocht. Dit is namelijk zo’n geweldig boek! Mijn moeder wist al voor 2 verjaardagen in de familie dat dit het perfecte cadeau zou zijn. En dan is de cover ook nog eens om door een ringetje te halen.

Achterflaptekst ‘Hoeveel poten heeft een octopus?’

hoeveel poten heeft een octopus

Het belang van nutteloze kennis valt nauwelijks te overschatten. Navelpluis migreert opwaarts, een bruinvis is bruin noch vis, de langste marathon ooit duurde 54 jaar, 8 maanden, 6 dagen, 5 uur, 32 minute en 20 seconden. Het zijn wetenswaardigheden waaraan we ons kunnen laven als we even willen ontsnappen aan een wereld die ons permanent bestookt met gewichtige informatie.

Nutteloze kennis komt niet alleen van pas bij een pubquiz, een potje Triviant of een televisiespelletje. Het biedt een kijkje onder de motorkap van de maatschappij.

hoeveel poten heeft een octopus

Samenvatting

Dit geweldige boek zou eigenlijk in elke boekenkast moeten pronken. De omslag doet mij een beetje denken aan een Barnes & Nobles editie, prachtig klassiek vormgegeven.

Schrijver Flip van Doorn heeft al eerder boeken gepubliceerd en Jonah Kahn is werkzaam als eindredacteur bij Trouw. De auteurs maken deel uit van het aan Trouw verbonden Nederlands Genootschap ter Bevordering en Verbreiding van Nutteloze Kennis (hilarisch!)

In dit boek staan ontzettend veel korte hoofdstukken die ieder een feit bevat met nutteloze kennis.

hoeveel poten heeft een octopus

Door de korte hoofdstukken is het makkelijk en prettig lezen. Dit is een boek die je er af en toe bij pakt om één of meerdere hoofdstukken te lezen en je te verbazen wat ontzettend veel nutteloze feitjes er eigenlijk zijn. En toch is het heel interessant en leuk om te lezen!

hoeveel poten heeft een octopus

hoeveel poten heeft een octopus

Met de koude wintermaanden die eraan komen is dit ook een zalig boek om er af en toe eens bij te pakken en een hoofdstuk voor te lezen. Gewoon om iets grappigs te delen in het gezin en er even over na te praten. Zo heb je altijd een leuk gespreksonderwerp.

De onderwerpen lopen zeer divers uiteen waardoor het boek verrast en blijft boeien. Ik zie dit boek ook wel bij mensen op het toilet liggen (weg met die tijdschriften en moppenboekjes. Dit boek geeft in ieder geval nog kennis tijdens het wc bezoek!)

hoeveel poten heeft een octopus

Conclusie

Dit boek heeft mij oprecht verrast! Het ziet er prachtig uit en ik heb al heel veel grappige feiten gelezen. Absoluut een topper om cadeau te geven!

Informatie

Hoeveel poten heeft een octopus? – Flip van Doorn & Jonah Kahn

Uitgeverij Thomas Rap

Hardcover, 336 pagina’s

ISBN: 9789400404182

Prijs: €22,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link, zie mijn disclaimer  **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge