Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #198

hillybillybeauty.nl

Deze diary is ietsje anders dan mijn normale diary. Ik heb namelijk een weekje vakantie gehad met het gezin en zal van onze vakantie wat leuke momenten delen. Niet op chronologische volgorde, want dat weet ik allemaal niet meer zo goed. Gewoon een greep uit onze vakantie in Duitsland!

Ferienpark Hambachtal

Vrij laat dit jaar besloten wij toch nog een weekje weg te gaan. Door de verhuizing en COVID-19 waren we heel lang niet helemaal zeker of we wel weg wilden. We hebben nu een groot huis met een grote tuin, en een verhuizing kost ook wat centen, dus het was even wikken en wegen. Toch besloten we uiteindelijk een weekje weg te gaan. Het werd vakantiepark Hambachtal in Duitsland. Lekker in een huisje (eigen sanitair! Yay!) en in een leuke omgeving.

Voordat we op vakantie gingen nam Thomas afscheid op school. Hij gaat na de zomervakantie naar een school in Nootdorp, lekker dichtbij huis. Natuurlijk vind hij het spannend, en wil hij liever op zijn oude school blijven. Maar ik weet zeker dat hij op zijn nieuwe school ook leuke vriendjes zal krijgen.

Vrijdag vanuit school gingen we meteen naar Duitsland. Iets meer dan 4 uur rijden en we kwamen aan bij het huisje. En wat een prachtig uitzicht hebben we!

Ik had mijzelf al voorgenomen dat ik deze week niet al te veel zou gaan koken. Even een weekje luxe! De eerste avond gingen we dan ook naar een stadje in de buurt voor een lekkere kebab. En kijk die straatjes nou, hoe gezellig!

Ik hou wel van gekleurde huizen!

Vandaag ging ik naar de DM, hier keek ik al ontzettend naar uit! Weer voor een jaar inslaan!

Zo, we kunnen weer een jaar vooruit. Heerlijk hoe goedkoop alles daar is….ik hou ervan!

Natuurlijk moest de speelhal die bij de receptie ligt, ook even gekeurd worden. Bijna alles kost wel geld, dus een paar dingen mochten de kinderen even doen. Het is alleen jammer dat je binnen een mondkapje moet dragen (wat ik wel snap hoor), maar het was z├│ warm binnen en buiten, dat het niet heel prettig is om zo’n ding te dragen tijdens het doen van allemaal spelletjes.

In de avond gingen we bowlen op het park. Het systeem werkte niet optimaal, maar dat mocht de pret niet drukken. En als Andries dan ook nog door zijn twee dochters wordt ingemaakt is het natuurlijk helemaal feest….haha

Na het bowlen besloten we te gaan eten in het restaurant op het park. Een heerlijk restaurantje wat ontzettend lekker eten heeft. We hebben gesmuld! En vanuit het restaurant kon je leuk het zwembad inkijken.

En lekker snacken is altijd goed ­čśë

Je kan niet naar Duitsland zonder een keer te rodelen. Alle 3 de kids mochten ├ę├ęn ding doorgeven wat ze absoluut tijdens de vakantie wilde doen. Amy wilde shoppen, Fenna wilde rodelen en Thomas zwemmen. Natuurlijk hebben ze alle 3 gedaan wat ze wilde. Het rodelen was op een zeer warme dag, maar ook dat mocht de pret niet drukken!

Vlakbij was ook een hele hoge uitkijktoren. Natuurlijk moesten we die ook even bezoeken. Een sprookjesachtig uitzicht, echt prachtig!

Andries wilde een dag naar Zweibr├╝cken, een mega outlet waar we al vaker zijn geweest. Hij had een lijst met dingen waar hij voor wilde kijken. Ook deze dag was warm, maar de voorspellingen waren allemaal warm, dus toch maar besloten te gaan. We hadden natuurlijk maar een week. Op het hele terrein van de outlet moest je een mondkapje dragen, niet fijn! Ook mochten er bij heel veel winkels maar een beperkt aantal mensen naar binnen. Dit zorgde er toch wel voor dat we een minder leuke en ontspannen dagje hadden dan normaal. Maar….iedereen is goed geslaagd!

Fenna scoorde goed bij Abercrombie & Fitch!

Voor 60 euro een korte spijkerbroek, een polo en een trui! Voor dit dure merk echt een hele goede aanbieding!

Andries kocht een winterjas bij dit mooie merk. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de jas tot op vandaag nog niet eens gezien heb…haha

Ik kocht niet zo heel veel. Een spijkerbroek bij Mango en wat Rituals spulletjes. Ik vond het te warm om constant te gaan passen eigenlijk. Ook kan ik niet zo goed voor mijzelf winkelen als ik de kinderen om mij heen heb…

Amy scoorde Vans. Daar stond me toch een rij buiten….pffff

Thomas heeft de hele dag met Andries meegelopen en heeft super lief en geduldig gewacht terwijl Andries winkel in en winkel uit ging. Daarom verdiende hij wel wat lekkers!

En na zo’n lange dag is het wel weer fijn om te kunnen nagenieten bij het huisje…

Voor Thomas heb ik niet geshopt bij de outlet. Hij groeit nog zo snel, dan ga ik geen duurdere merkkleding kopen. Bij een winkel in het centrum was een mega sale. Bovenop de sale kreeg je nog eens 50% korting (die Duitsers weten wel wat goede uitverkoop is!). Dus voor nog geen 50 euro heb ik voor Thomas een hele nieuwe garderobe kunnen kopen. Sommige dingen lekker op de groei…Een kleine greep uit de buit.. Ik heb denk ik wel 15 kledingstukken voor hem.

Bij het park is naast een subtropisch zwembad en bowling ook nog een midgetgolfbaan. Natuurlijk wilde we die ook nog even testen voordat we weer naar Nederland zouden gaan.

Gelukkig veel banen in de schaduw, want het was zweten in het zonnetje.

Op de laatste dag gingen we naar een stadje wat bekend staat om de edelstenen. De mijn konden we niet in, die was al helemaal volgeboekt. Wel konden we naar het edelsteenmuseum (wat de meiden voor de verandering w├ęl een keer een leuk museum vonden!). En natuurlijk werden er wat edelsteentjes gekocht…

Daarna reden we nog door naar een groot kasteel. Iedereen had het eigenlijk wel een beetje te warm en was moe, dus daar zijn we niet heel lang geweest.

Na een paar mooie klanken van Thomas reden we naar een heerlijke pizzeria en sloten met een super grote pizza onze vakantie af. We hebben genoten van alle dingen die we hebben gedaan, maar het is ook altijd weer fijn om naar huis te gaan….

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge