Follow:
boeken, kids

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen doe ik dagelijks aan Thomas. Het is ons momentje in de avond voor het slapen gaan. De ene avond lees ik voor, de andere avond mijn man. Soms lezen Amy en Fenna zelfs voor aan Thomas. Hij geniet er ontzettend van. Daar ben ik blij om, want lezen is zó ontzettend belangrijk. Ook bij Thomas’ taalontwikkeling heeft het enorm geholpen. Hij leert zoveel extra woorden door het voorlezen. Daarom vandaag even wat aandacht voor wat leuke kinderboeken!

Mijn papa is een…

Auteur: Marieke van Ditshuizen
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
ISBN: 9789051165845
Prijs: € 14,50

Ga je mee op avontuur?
Thema’s: fantasie, spelen, papa
Stampe-stampen door het bos
We trompetten erop los
Pas op, daar ligt een waterslang!
Voor nat worden ben ik niet bang
En weet je wat ik ook al durf?
Ik glij zomaar van zijn slurf
Ik hoop maar dat ik zachtjes land
Mijn papa is een…
Papa neemt zijn kinderen mee op avontuur. Wat thuis begint, eindigt in fantasievolle belevenissen. Waar ze naartoe gaan? Sla de bladzijde om en ga mee!

Dit boek is geweldig om voor te lezen vanaf ongeveer 4 jaar. Het boek staat vol leuke illustraties en neemt je kindje helemaal mee in het avontuur.

Wakker worden, Kleine Zevenslaper!

Auteur: Sabine Bohlmann
Illustrator: Kerstin Schoene
ISBN: 9789051165654
Prijs: € 14,50

Voor alle slaapkoppen
Thema’s: winterslaap, opstaan, dieren
Het is eindelijk lente en de zevenslapers ontwaken uit hun winterslaap. Allemaal behalve Kleine Zevenslaper, die in de herfst véééél te laat is gaan slapen. Alle dieren proberen hem op hun eigen manier te wekken, maar dat is nog niet zo makkelijk… Wakker worden, Kleine Zevenslaper!
Een vertederend prentenboek voor kleine slaapkoppen.

Is je kind gek op kleine schattige diertjes? Dan zal dit prentenboek zeker in de smaak vallen! Ontzettend schattig en lief dit mooie prentenboek.

Kleine uil en de bloem

Auteur: Paul Friester
Illustrator: Philippe Goossens
ISBN: 9789051165555
Prijs: € 14,50

Herkenbaar: als kinderen het juiste woord niet weten
Thema’s: verdriet, ballon
Kleine uil is ontroostbaar: haar mooie rode boem is weg! En ze wil de boem heel graag terug, want alleen een boem zegt zo mooi BOEM!
Een herkenbaar verhaal voor jonge kinderen die dingen soms nog niet zo goed kunnen benoemen.

Dit boekje had ik moeten voorlezen aan Thomas toen hij iets jonger was. Hoe vaak hij niet gefrustreerd is geweest omdat kinderen hem niet snapten. Op een mooie manier wordt in dit boekje uitgelegd dat dat helemaal niet zo erg is.

De Smoezels

Van De Smoezels zijn een heleboel leuke boeken verkrijgbaar. Boeken om voor te lezen vanaf een jaar of 4, maar ook AVI boekjes voor wat oudere kinderen om zelf te lezen. Met Thomas heb ik onlangs ook een boek van De Smoezels gelezen (review volgt) en hij vond het fantastisch! Leuke illustraties, makkelijke en grappige verhalen om voor te lezen. Absolute aanraders!

Het raadsel van de papegaaien

Dit boek s geselecteerd voor de Nederlandse Kinderjury 2018 én genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2018! Want voorlezen is namelijk ook nog leuk voor oudere kinderen. Amy en Fenna kunnen natuurlijk zelf lezen, maar soms is het nog steeds leuk om aan hun voor te lezen, waarom niet? Dit boek is vanaf 10 jaar en daarom prima geschikt om voor te lezen aan mijn dochters!

Auteur: Renate Mamber
Illustrator: Rachelle Meyer
ISBN: 9789051165913
Prijs: € 14,95

Een grap met grote gevolgen

Thema’s: schatzoeken, piraten, geschiedenis
Sebastiaan heeft een schat gestolen. Nou vooruit, hij heeft hem gevonden. En toen bedacht hij dat het grappig zou zijn om daarmee drie beruchte piraten te pesten. Maar de schat blijkt het begin van een mysterie met pratende papegaaien, een dronken dwaas, een hebzuchtige tante en een raar meisje. Sebastiaan denkt het mysterie wel te kunnen ontrafelen, want iedereen ziet hem toch altijd over het hoofd. Ja toch?
Het raadsel van de papegaaien is een kleurrijk avonturenverhaal. Het speelt zich af in Port Royal, Jamaica, toen het daar nog vol zat met piraten en ander gespuis.

Loop eens een boekenwinkel binnen en snuffel tussen alle mooie boeken die klaarliggen om voorgelezen te worden. Het is niet alleen goed voor de ontwikkeling van je kind, maar geeft ook hele mooie en speciale momenten met je kind(eren). Ik zou die momenten in ieder geval nooit willen missen!

Welke kinderboeken vind jij helemaal geweldig?

Liefs Hilde

** Al deze boeken zijn uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Leuke lijst met kinderboeken!
  Ik ga vaak naar een hele grote boekenwinkel waar de keuze uit kinderboeken groot is meer dan gemiddeld….

  Xoxo

  januari 26, 2018 at 06:24
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge