Follow:
lifestyle, samenwerking

Koffie zoeter maken? Check deze 6 tips!

Drink je graag koffie maar vind je het lastig om te wennen aan de bittere smaak? Het hoort nu eenmaal toch een beetje bij het drankje. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om je koffie zoeter te maken. Heb je hier allemaal al eens aan gedacht? 

Koffie met melk 

Koffie met melk kennen we natuurlijk allemaal wel en wordt volop gedronken. Het is dan ook een ideale combinatie! Je kunt er flink mee variëren. Het basisrecept? Gooi een scheutje koffiemelk bij je koffie. Dit kun je bij elk type koffie toevoegen, bijvoorbeeld bij Segafredo koffie. Het maakt de koffie net wat romiger. Maar je kunt ook denken aan een luxere koffie, zoals een cappuccino of een latte macchiato. Wat meer werk om te bereiden, maar ook specialer om te drinken. En let op het type melk dat je gebruikt. Gewone koemelk is een uitstekende optie, maar ook steeds meer mensen kiezen voor havermelk, sojamelk of amandelmelk. Dat smaakt toch net weer even anders – soms zelfs nog wat zoeter. 

Koffie met kaneel 

 

Leuk om een keer uit te proberen: koffie met kaneel. Dit voeg je al toe bij de bereiding van de koffie in het koffiezetapparaat, en dus niet pas na afloop. Combineer één theelepel gemalen kaneel met drie tot vier eetlepels gemalen koffie, zoals filterkoffie. Het maakt de koffie niet per se mierzoet, maar zorgt voor een subtiel smaakverschil. En misschien is dat al voldoende om het scherpe bittere randje te verminderen. 

Koffie met suiker 

Met suiker maak je je kop koffie absoluut een stuk zoeter. Geen wonder dus dat koffie in combinatie met suiker veel wordt gedronken. Test goed hoeveel suiker je precies in je koffie wilt doen. Begin met een beetje en voeg meer toe als je het nog niet zoet genoeg vindt. Het is immers een kwestie van smaak. En het ligt er ook maar net aan hoe sterk en bitter de koffie is. Zo is filterkoffie vaak al wat minder intens van smaak dan espresso. 

 Koffie met een zoetje 

 Wil je geen suiker in je koffie doen? Kies dan voor een zoetje, waarbij zoetstoffen zorgen voor een zoetere smaak. Je hoeft meestal maar één of twee zoetjes in je koffie te stoppen en je doet doorgaans lang met een verpakking. Dat is dus lekker praktisch. 

Koffie met honing 

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het is het experiment in ieder geval waard: koffie met honing. Grote kans dat je nog niet eerder aan deze combinatie hebt gedacht. Het is dan ook een beetje ongebruikelijk, maar je kunt zomaar eens een liefhebber zijn. Combineer je koffie met een theelepel honing. Roer het goed door, zodat alles wordt opgelost in het kopje. 

Koffie met koffiesiroop 

 Koffiesiroop heeft een enorm zoete smaak – en gaat daarom perfect samen met koffie. Je hebt vaak maar een heel klein laagje nodig. Maar test dit ook weer uit, zoals je bij suiker tevens zou doen. Koffiesiroop is er in allerlei smaakjes te vinden. Denk aan hazelnoot, karamel, vanille en chocolade. Voor iedereen is er weer een andere favoriet. Je kunt dit trouwens ook nog combineren met melk. Maak bijvoorbeeld een latte macchiato, bestaande uit koffie en melk, waar je tevens een scheut koffiesiroop aan toevoegt. Dát wordt smullen. 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply KadoHallo

    Handige tips. Weer een aantal nieuwe ideeën opgedaan om te proberen voor in mijn koffie, ik ben benieuwd!

    juni 29, 2023 at 23:42
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge