Follow:
beauty

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation

teint idole

Mijn ‘vaste’ foundation in de periode dat ik bij een parfumerie werkte was Lancome Teint Idole 015. De vroegere variant van de vernieuwde Teint Idole Ultra Wear zeg maar. Deze foundation was prachtig dekkend, mooi mat en perfect in substantie en kleur voor mijn huid. Helaas ging op een gegeven moment mijn kleur uit het assortiment en waren de andere tinten helaas niet passend voor mij. Onlangs zag ik een advertentie dat de hele Teint Idole lijn vernieuwd was én nog eens een mega scala aan kleuren had! Afgelopen vrijdag, tijdens ons jaarlijks dagje shoppen met mijn moeder, ging ik met een missie op pad…..op zoek naar Lancome Teint Idole Ultra Wear ín de perfecte kleur!

teint idole

De eerste winkel die wij indoken was dan ook Douglas. Het duurde even voordat ik het Lancôme schap had ontdekt, maar toen ik hem vond maakte mijn hart een sprongetje, alle kleuren foundation die ik mij maar kon indenken! Wel 24 kleuren! Hier zou vast de goede kleur wel bijzitten. Eigenlijk had ik de kleur al vrij snel te pakken (toch nog wat over van mijn jarenlange baan als parfumerie medewerkster). Ik koos voor de Beige Jasmin 021. Of deze kleur nagenoeg hetzelfde is als de 015 van destijds weet ik niet, maar ik vond hem het best passen bij mijn huidskleur. En super lief van mijn moeder, ik kreeg hem van haar!

lancôme teint idole

Was de vroegere Teint Idole een ronde flacon, de moderne variant is prachtig vormgegeven. Een glazen flacon met een handig pompje. Één pompje is al bijna voldoende voor mijn hele gezicht, erg zuinig in gebruik dus. Ook ben ik erg blij met de SPF15 die erin verwerkt zit. Alle extra bescherming voor mijn huid is meer dan welkom. De foundation schijnt ook 24 uur te blijven zitten, aangezien ik nooit 24 uur achter elkaar wakker zal blijven kan ik dat helaas niet uitproberen voor jullie. 😉

In gebruik

Oké, bij dit soort blogposts hoort natuurlijk een voor en na foto. Mijn huid is op dit moment erg vlekkerig en heeft wat oneffenheden, het zal het weer wel zijn. Daarentegen perfect om een goed beeld te krijgen van de foundation! Hier dus de foto met mijn “kale” gezicht.

En dan mét de Lancôme foundation:

En uiteraard nog een foto van een volledige look:

Ik ben erg tevreden over de foundation. Hij lijkt wat romiger dan de vroegere Teint Idole (die was wat droger als ik mij goed herinner? Olievrij misschien?) en hij dekt erg goed. Ik heb overigens op de foto’s hierboven maar 1 laagje foundation gedaan, dat was voldoende voor een natuurlijke look. Als ik nog wat meer dekking zou willen zou ik een extra laagje kunnen aanbrengen.

De Teint Idole Ultra Wear camoufleert mooi de roodheden in mijn gezicht. Ik vind dat heel duidelijk zichtbaar als ik naar de plekken tussen mijn wenkbrauwen en bij mijn neusvleugels kijk. Bij de tweede foto is de roodheid mooi weggewerkt. Ja, ik ben echt dolblij met deze foundation! Ik was al een tijdje op zoek naar een holy grail op foundation gebied, en stiekem denk ik dat ik hem gevonden heb!

lancôme teint idole

De Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation is oa verkrijgbaar bij Douglas en kost (zonder korting) 47,13.

Wat is jouw holy grail op foundation gebied?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Prachtiug resultaat en zo goed dekkend!
  Ik ben er op ziek naar….
  Dus zal ik zeke naar de parfumerie shop gaan om deze te testen en te kijken welke teint bij me past….

  Xoxo

  januari 11, 2018 at 06:51
 • Reply Laura | I scream beauty

  Lijkt me een fijne foundation! Ik gebruik er eentje van Milani!
  Laura | I scream beauty onlangs geplaatst…Hoe ik mijn zwangerschap verborgen hieldMy Profile

  januari 15, 2018 at 18:48
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge