Follow:
boeken

De Strijdmagiër (Summoner #3) – Taran Matharu (kan spoilers bevatten van de vorige 2 delen)

strijdmagiër

Af en toe mis ik de wereld van Fletcher al. Toen ik deze 3 geweldige boeken achter elkaar las moest ik daarna echt even omschakelen. De magische wereld die Taran Matharu heeft weten te creëren met de Summoner serie is fantastisch. De vorige delen eindigde met een mega cliffhanger en ik was dan ook heel erg benieuwd of deel 3 een definitief einde zou betekenen…

Achterflaptekst De Strijdmagiër

“Fletcher doorkruist samen met zijn vrienden Sylva en Othello en zijn demon Ignatius de ether, op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Ze worden opgejaagd door Wyvernrijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungle bewonen, maar dat is nog niet het grootste gevaar. Fletcher komt recht tegenover zijn aartsrivaal Khan te staan. De machtige albino-ork is van plan om Hominum en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen.”

strijdmagiër

Samenvatting

“De Wyvern draaide zich om, zijn ogen richtten zich op Fletcher, die opeens besefte hoe miezerig zijn zwaard was tegenover het monster dat voor hem stond. Hij liep langzaam achteruit. Zijn knieën trilden van vermoeidheid en konden zijn gewicht nog nauwelijks dragen. Hij kon bijna niet overeind blijven, laat staan rennen.”

Dit laatste deel van de trilogie is opgedeeld in drie delen. Het begint verder waar het in deel twee eindigde, in de ether. Hier moet Fletcher met zijn vrienden en demonen een zware en gevaarlijke tocht afleggen om een uitgang te vinden naar de normale wereld. Taran Matharu heeft een hele mooie beeldende manier van schrijven waardoor ook de verzonnen wereld van de ether voor je ogen opdoemt. Zowel de wereld als de demonen zijn weer zo goed omschreven waardoor het verhaal je pakt. Het stuk in de ether is af en toe wat traag, maar door de afwisseling met spannende passages maakte voor mij weer een hoop goed.

Het tweede deel is een wat rustiger deel in het boek. Hierin wil Fletcher zijn plichten als edele nakomen. Hierin zie je ook dat het personage Fletcher is gegroeid ten opzichte van de twee vorige delen. (De Nieuweling en De Edele). Belangrijke thema’s als racisme, vriendschap en moed komen veel in dit boek voor. Ik vind Fletcher als personage zeer sterk omdat hij opkomt voor de minderen in de maatschappij en laat zien dat iedereen, van welke afkomst dan ook, belangrijk is om een doel te bereiken.

In dit deel komen ook weer nieuwe demonen aan bod. Bijzondere wezens die weer fantastisch tot de verbeelding spreken. Als je van Pokémon houdt zal je al deze wezentjes in de boeken zeker waarderen!

Het einde van het boek bevat het grote gevecht. Wie zal overwinnen, het kwade of het goede? Al voelde het einde een beetje afgeraffeld aan, ik kon het uiteindelijk wel waarderen. Maar van mij had hier iets meer aandacht aan besteed mogen worden.

Gelukkig hoef je na het lezen van deze trilogie nog niet helemaal afscheid te nemen van Fletcher en zijn magische wereld. Er is ook een prequel beschikbaar en een handboek. Deze staan dus allebei nog op mijn wishlist. 😉

Conclusie

De Summoner serie is een fantasy serie waarin magische elementen zitten die je urenlang kunnen transporteren naar een magische wereld. Een wereld waar je van gaat houden.

Informatie

De Strijdmagiër (Summoner #3) – Taran Matharu

Uitgeverij Best of YA

Hardcover, 397 pagina’s

ISBN: 9789000359714

Prijs: €19,99

Verkrijgbaar in de boekhandel en Bol.com (klik hier)

Liefs Hilde

** Ik heb dit boek ontvangen van de uitgever ** Dit artikel bevat een affiliate link **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge