Follow:
lifestyle, samenwerking

Stylingtips voor de woonkamer

pib

Omdat wij hebben besloten het verhuizen nog even een jaartje of twee voor ons uit te schuiven is het aanpakken van de woonkamer een plan van aanpak. De muren witten is iets wat wij op korte termijn gaan doen, en ook de vloer opnieuw laten leggen zal dit jaar zeker gebeuren. Als dat gedaan is zal de woonkamer al een stuk strakker en netter ogen. Maar ook een paar oude meubels vervangen staat hoog op mijn lijstje. Al speurend naar mooie stylingtips kwam ik zoveel inspiratie tegen. En zo ontstond het idee hier een blog over te maken!

Fijne fauteuil

Op dit moment hebben wij een oudje van mijn moeder naast het bankstel staan. Een kuipstoeltje waar je eigenlijk nét niet heel lekker jezelf in kan “opkrullen”. Hij is net te klein en eigenlijk alleen geschikt om rechtop in te zitten. Omdat mijn pubers de neiging hebben onze grote hoekbank met z’n tweetjes volledig in te pikken met hun lange lijven, ben ik vaak de sjaak om in het kleine kuipstoeltje te zitten. (en als het even meezit kruipt Thomas ook nog bij mij op schoot :-(). Al speurend stuitte ik op mooie Scandinavische fauteuils. Prachtige luxe stoelen die zo op het oog al zalig zitten. Hier zie ik mijzelf wel in wegkruipen met een goed boek!

Deze 3 vind ik het mooist. Het belangrijkste voor mij is dat ik er met opgetrokken benen in kan zitten. Dat vind ik een prettige leeshouding en zo zit ik ook het liefst.

Elk van deze drie heeft iets wat mij aanspreekt. Een leren stoel is makkelijk schoon te houden, de middelste is mooi neutraal van kleur en chique, en de onderste heeft weer een prachtige kleur! Maar alle drie zullen zalig zitten gok ik zo.

Boekenkast

Als jullie mijn blog een beetje kennen weten jullie dat ik een reuze boekenwurm ben! De boekenkast die ooit in huis aanwezig was heb ik (heel stom!) twee jaar geleden weggedaan. Nu zwerven er dus op diverse plekken in huis stapels boeken. Andries wordt er gek van! Ik zou dus heel graag een mooie boekenkast in de woonkamer willen. Óf boven in de gang zodat de boeken in de woonkamer allemaal daarin verzameld kunnen worden en de woonkamer weer wat rustiger oogt.

Deze retro boekenkast is echt prachtig!

(En stiekem vind ik zo’n grove muur ook heel gaaf ;-))

Ben je trouwens op zoek naar bijzondere retro meubels? Op de site van pib heb je prachtige, niet alledaagse, mooie meubels in retro stijl. Als je niet een duizend-in-één meubelstuk in je huis wilt is deze webshop zeker een aanrader.

Verlichting

Om sfeer te creëren in huis is verlichting misschien wel het allerbelangrijkste. Mooie verlichting kan je woonkamer omtoveren tot een sfeervolle omgeving. Onze lamp bij de eethoek is ooit van mijn oma geweest, wellicht wat kitsch, maar wel leuk. Helaas is deze een tijd geleden een keer spontaan naar beneden komen zetten en nu kapot. In de woonkamer hebben wij oerlelijke spotjes aan het plafond, ook een doorn in het oog. Dit jaar wil ik dus die twee lampen vervangen in lampen met een mooie lichtval. Omdat wij eigenlijk de woonkamer verlichting nooit branden, maar kleinere lampjes aandoen, kan die in principe ook helemaal weg. In de achterkamer zou ik dan een lamp in industriële sfeer willen.

Zoiets als deze vind ik wel mooi. Strak en toch sfeervol.

In de woonkamer zou ik dan een mooie lamp willen waar ik ook goed licht mee creëer om te kunnen lezen. Zo’n lamp mag wat mij betreft best opvallend zijn.

Deze vind ik bijvoorbeeld super gaaf! Als je lampen in dezelfde stijl in je woonkamer hebt krijg je vanzelf ook meer eenheid in de inrichting. Op dit moment hebben wij best een allegaartje aan spullen in de woonkamer. Mijn wens voor 2019 is meer rust te creëren door dezelfde stijl toe te passen. Op deze manier gaat dat zeker lukken!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Petra van Vliet

    Heerlijk Hilde, ik krijg onmiddellijk zin om aan de slag te gaan. Helaas even geen tijd en geld voor grote zaken, maar de muur een ander kleurtje geven ga ik doen, zodra ik tijd heb.
    Bedankt voor de inspiratie en succes! X

    februari 15, 2019 at 10:56
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge