Follow:
samenwerking

Optimaal genieten van je favoriete series op televisie

Ben jij ook alweer helemaal verslingerd aan het nieuwe seizoen van Bridgerton? Of kan je, net als ik, niet wachten op de Heartstopper serie op Netflix? Even een avondje ontspannen voor de televisie is voor veel mensen een moment van rust. Je wil even niets anders aan de hoofd hebben dan de serie of film waar je helemaal in op kan gaan. Of misschien ben je net als mijn man groot fan van Formule 1 en wil je Max op het perfecte scherm zien winnen! De kwaliteit van je scherm kan dan van groot belang zijn. Weet jij waar je allemaal op moet letten?

Welke tv past het best bij ons?

Ik ben allesbehalve kritisch als het om apparatuur gaat. Een tv is een tv, een auto is een auto. Mijn man, vader en 4 broers daarentegen….

Tijdens visites gaan de gesprekken vaak over de nieuwste snufjes op dat gebied. De ene broer heeft net een nieuwe auto besteld, de andere broer is bezig met het aanschaffen van een nieuwe spelcomputer en mijn man is niet meer tevreden over onze televisie. Ik hoor het allemaal aan en ben ondertussen aan het bedenken welk nieuw boek ik wil gaan aanschaffen. Ieder zijn prioriteiten toch? 😉

Wanneer het gesprek over een eventuele nieuwe televisie gaat heeft elke broer en ook mijn vader wel een paar tips of meningen die geuit moeten worden. Ok, eerlijk is eerlijk, ik ben ook geen fan van dat grote zwarte bakbeest in de kamer. Maar ja, hij werkt en ik kan er mijn series op kijken. Dus wat is het probleem? Nou, volgens mijn man heel veel. Het beeld is niet meer scherp, het geluid laat te wensen over en hij noemt nog een heel rijtje aan “problemen” die mij niet eerder waren opgevallen. Maar ik ben dan ook snel tevreden.

Wat voor mij eigenlijk het belangrijkste is aan een nieuwe televisie: ik wil één afstandsbediening voor alles! Ik word lichtelijk gestoord van al die zwarte afstandsbedieningen die mijn mooie salontafeltjes ontsieren. Mijn man heeft iets meer eisen, de belangrijkste is dan ook: de kwaliteit van het beeldscherm. Hij wil het scherpste beeld, films die full HD zijn ook in die mogelijkheid bekijken etc etc. Zowel mijn vader als één van mijn broers hebben onlangs een qled tv gekocht en zijn daar erg tevreden over. Dus wat wil mijn man? De beste qled tv die er bestaat!

Waarom een qled tv?

Eén van de belangrijkste redenen voor mijn man om te kiezen voor een qled tv is het feit dat je minder last hebt van reflecties in je scherm. De achtergrondverlichting en een speciale laag op het scherm gaan weerspiegelingen tegen. Dit is vooral fijn als wij in de avond een film kijken en een sfeerlampje in de hoek geen vervelende lichtvlek in het beeld geeft. Ook wanneer je tv vlak bij een raam staat kan dit een groot voordeel geven tov ander soort tv’s.

Door de technologie die wordt gebruikt bij qled televisies, de Quantum dot techniek, heb je altijd een helder beeld. Door de nanokristallen die zijn toegevoegd aan het scherm heb je zuiverder wit, waardoor kleuren beter zichtbaar worden en het beeld er mooi en natuurlijk uitziet. Kleuren blijven diep bij zowel donkere als lichte beelden. Hierdoor heb je optimaal beeld.

Elk detail in je favoriete film en serie is zichtbaar. Had je voorheen bij donkere scènes in een film dat je maar de helft goed kon waarnemen, dat zal je bij een qled tv niet meer gebeuren. Alles is scherp en duidelijk in beeld.

Nog een voordeel waar mijn man vooral heel blij mee was is het feit dat er weinig tot geen kabels in het zicht zitten. Bij veel qled tv’s kan je de kabels in de voet van de tv verwerken en sluit je de tv aan op een speciale meegeleverde box. En het mooie voordeel voor mij! Eén afstandsbediening! Met de One Remote Control bedien je alle apparaten die je op de tv aansluit. Nice!!

Mijn man heeft dus al een ritje naar de winkel gemaakt en wij genieten nu van heel scherp en prachtig beeld. En ok, ik moet nu ook wel bekennen dat ik toch wel erg geniet van een iets scherper en duidelijker beeld tijdens mijn favoriete series.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Nicole Orriëns

    Het eerste seizoen van Bridgerton heb ik gekeken, maar ik aarzelf nog over het tweede. Het lijkt me zo standaard….

    april 8, 2022 at 09:28
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge