Follow:
persoonlijk, Tante Betsy

Persoonlijke Tante Betsy kletsblog

Tante Betsy Dress

Winterdip? Ik dacht dat ik daar nooit echt last van had, maar ik moet tot de conclusie komen dat er op bepaalde vlakken toch wel een dipje is ontstaan de laatste tijd. Jullie hebben waarschijnlijk mijn outfit posts gemist, en zelf stond ik daar niet eens zo bij stil. In deze kletsblog zal ik even uitleggen hoe dat komt, en daar ben ik zelf eigenlijk pas sinds gisteren een beetje achter. (of durf ik het nu eigenlijk pas toe te geven ;-))

Genieten van Tante Betsy

Tante Betsy Dress

Ik draag nog steeds dagelijks Tante Betsy en geniet er nog steeds volop van. Ik ben en blijf groot fan van Tante Betsy en zie dit ook niet veranderen. Maar iets weerhield mij toch om de laatste tijd outfit foto’s te maken. Ik voelde mij gewoon niet zo happy de afgelopen tijd. Niet happy met mijn lichaam en daardoor voelde ik mij te somber om foto’s van mijzelf te maken. Artikelen die niet al te persoonlijk waren werden veel makkelijker om te plaatsen. ‘Niet te dichtbij komen’ zeg maar. Eigenlijk ging dit heel onbewust, en stelde ik de Tante Betsy outfit posts gewoon telkens uit. Ik verzon smoesjes voor mijzelf, ‘het is te slecht weer voor foto’s’, ‘mijn haar zit nu even niet best, morgen maar weer’, ’te donker’…….en zo kan ik er nog wel een aantal uit mijn mouw schudden. Maar diep van binnen wist ik het denk ik wel, hóe blij en fijn ik mij ook in de jurkjes voelde, ik voelde mij niet zo in mijn lijf op dat moment.

Drukte en stress

Ik denk dat de voorbereidingen op de verbouwing (en dan vooral op het financiële vlak) mij best onbewust wat stress heeft bezorgd. Elke dag ging er wel een keer door mijn hoofd ‘maar wat als wij in februari nog niet het bedrag bij elkaar hebben?’. Ik kan mij daar als “plannend typje” lastig bij neerleggen en het over mij heen laten komen. Ik kan het niet loslaten!

Daar kwam ook nog bij dat het met Fenna de afgelopen tijd niet zo lekker liep. Zwaar aan het puberen, de emoties en hormonen die door haar lijf gieren en ook nog een hele zielige gebeurtenis op school wat Fenna emotioneel héél erg heeft aangegrepen. Ook dit gaf heel veel emotionele stress en heb ik af en toe met mijn handen in het haar en flink vermoeid moeten doorstaan. Tja, als je dan met flinke wallen en een bleek gezicht opstaat nodigt dat ook niet uit om stralend op de foto te gaan. 😉

Tante Betsy Dress

Maar ik kreeg van de week van 2 lieverds die ik heb leren kennen door Tante Betsy een appje, hoe het met mij ging. De eerste was van Anita van Tante Betsy, en toen kon ik het voor mijzelf nog wel verbloemen: “het gaat goed hoor! Beetje druk, maar komt goed”. Dat idee. Vanmorgen kreeg ik een appje van Susan van Dé Tante Betsy blog. En opeens zag ik in dat ik Tante Betsy flink verwaarloosd heb op mijn blog. Niet in mijn dagelijkse leven, ik draag het elke dag, maar het showen op mijn blog wel. En toen viel het kwartje……ik moet weer even de liefde voor mijzelf en de zekerheid terugvinden. En niet elke foto van mijzelf té kritisch bekijken of mijn buik of onderkin niet al teveel te zien is. So what?! That’s me!

Tante Betsy dress

Wat ben ik blij dat ik via Tante Betsy zulke lieve vriendinnen heb, die ook in mindere tijden tóch de interesse tonen in mij. Nu ik deze blogpost schrijf merk ik ook hoe ik het gemist heb om outfit posts te plaatsen. Deze blogs hebben namelijk toch altijd een persoonlijk tintje. Ik heb pas nog een jurkje in de sale gekocht, dus ik heb met mijzelf afgesproken dat ik hier zeer snel een nieuwe outfit post van ga maken. (zonder smoesjes!).

Dus ik wil Anita en Susan ontzettend bedanken dat ze mijn ogen hebben geopend. Ik wil gewoon weer gaan stralen op mijn foto’s en dit delen op mijn blog. Want ik draag nog steeds met zoveel liefde en blijdschap mijn Tante Betsy jurkjes, en dat wil nog heel lang blijven doen!

Zó, en nu gaan wij lekker bowlen met het gezin 😉 Fijn weekend!

dikke kus van mij

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

6 Comments

 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Pff ik krijg er tranen van in mijn ogen lieverd. Gewoon meer over hoe jij je hebt gevoeld voordat ik het stuk lees van mij en Anita. Mooi dat het je weer op weg helpt en dat je het gewoon voor jezelf durft toe te geven. Ik denk dat veel Tante Betsy girls zich hierin herkennen.

  Weet je wat het is anderen zien niks verkeerds aan je, al die minpunten die we eventueel aan onszelf zien daar ziet een ander niks van. De meeste dames zien gewoon een echte vrouw in een geweldige jurk.
  En lieverd ze staan je gewoon harstikke goed dus heerlijk van blijven genieten.

  Ik weet uit ervaring dat ze enorm helpen om jezelf een stuk beter te voelen, een stuk vrolijker te voelen. En ik ben enorm trots op je dat je dit stuk geschreven hebt. Het lucht op voor jezelf, maar daarmee maak je ook weer een stap in de goede richting om beter in je velletje te gaan zitten.

  Dus vaker dit soort blogs delen lieverd, we hebben allemaal onze issues of onzekerheden of problemen waar we tegen aan lopen. Ik vind je een kanjer en ben er trots op je Tante Betsy blogdinnetje te zijn. Hoop je dit jaar toch ook echt weer eens in levende lijve te zien, maar ondertussen kunnen we gewoon vaker weer van je gaan genieten in je blogposts. Yihaa! You go girl!
  Dikke knuffels van Susan die vandaag ook weer beter in haar velletje zit :).
  Susan van 365daysofhappytantebetsydresses onlangs geplaatst…Time out for SusanMy Profile

  januari 27, 2018 at 12:33
 • Reply Susan van 365daysofhappytantebetsydresses

  Nu ik je blog nog eens lees wil ik Fenna ook nog even een dikke knuffel geven. En wens jullie heel veel sterkte met de verbouwing de komende tijd. Ik heb er zelf altijd een gruwelijke hekel aan, al die troep die het geeft en toch ook de inbreuk op je privacy (ivm werklieden, wij wonen in een huurhuis). Alhoewel ik toch ook moet toegeven dat de laatste verbouwing waar ik enorm tegenop heb gezien (we kregen een geheel nieuw dak) het contact met de werklui me enorm geholpen heeft. Er zat een man bij die volgens mij precies aan voelde hoe ik me voelde dus de ene dag kreeg ik complimentjes en de andere dag zei hij ‘gewoon blijven lachen’ en door de kleine gesprekjes in de tijd dat ik met een burn out thuis zat hebben die me wel geholpen. Hij geloofde er niks van dat ik 50 werd en dat is natuurlijk al een groot compliment op zich. Heel veel succes en sterkte lieverd en tot bellens! Knuff!

  januari 27, 2018 at 12:42
 • Reply Ellen jacobs

  Lieve Hilde,
  Begon al extra te twijfelen aan mijn internetskills omdat ik jouw berichtjes niet meer zag! Juist met evt. Wallen etc mag je posten, dan ben je nog meer een vrouw net als wij (notoir winterdip ontkennende… )
  Financiën en Fenne die zorgen geven is ook zwaar er bij. Meis heel veel sterkte en post een stuk, schrijf gewoon wat van je af met een foto en jij voelt je misschien opgelucht en de lezers weer gerustgesteld dat je er nog bent

  januari 27, 2018 at 13:54
 • Reply Roelien

  Fijn dat je je fijner voelt! Ik heb elk jaar wel een dipje in de winter en kom er in de lente vaak weer uit. Een bak zonlicht helpt gigantisch en achteraf denk ik altijd, waarom was ik nou zo somber. We zijn zo rijk met ons gezin, ons huis, onze vrienden en familie. Het kan zoveel minder gaan… Ik hou vast aan mijn gevoel en probeer er dan een ‘pluk de dag’ van te maken. Geniet van elkaar dan geniet de wereld mee.

  januari 27, 2018 at 14:11
 • Reply Pauline Delfos

  Wat krijgen we nou? Ooit bij jou mijn eerste HOK aankoop gedaan (het perenrokje) en ik vond je direct een leuk en spontaan mens. ‘ga maar op de stoel staan hoor, dat doen ze hier allemaal’ zei je, toen ik t rokje trachtte te bekijken in je spiegel. Komop! Zoek een zonnebankje op en ga meer wandelen/fietsen/ in de tuin zitten wat dan ook maar zoek buitenlucht op. Mag ook een keer bij mij in Zoetermeer. Neem ik je mee mijn park in 🙂

  januari 27, 2018 at 23:34
 • Reply chucky1012

  Daar zijn we hiervoor om net dat steuntje in de rug te kunnen te geven dat jij nodig hebt.
  Het geeft helemaal niets en je mag het uiten….
  Het is ook niet niks dat er veel druk op je gelegd wordt.
  Heel veel sterkte met je dochter, ook veel succes met de verbouwing en sterkte met jezelf….

  Knuffels en liefs Xoxo

  januari 28, 2018 at 05:05
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge