Follow:
lifestyle

Plan van aanpak: de woonkamer!

Na de badkamer verbouwing en mijn operatie zijn we weer in wat rustiger vaarwater gekomen en begint het weer te kriebelen. Onze woonkamer is écht toe aan een grondige aanpak. De muren, het gat in de vloer en het plafond. We willen hier niet al teveel geld aan spenderen, maar het moet wel mooi en strak worden. Welke ideetjes ik tot nu toe heb? Ik laat het zien!

De muur

Hoe het komt weten we niet, maar ongeveer nét voor de verbouwing van de badkamer verschenen er op de muur, die grenst met de buitenmuur, allemaal donkere plekken. Eén oorzaak is denk ik het fijnstof wat door het koken en het branden van kaarsen aanslag geeft op de muur. Maar wellicht dat een lekkage van vorig jaar ook een oorzaak is. Het is in ieder geval niet mooi!

In eerste instantie wilde ik de boel laten stuken. Maar dan wil ik graag de hele woonkamer meenemen en dat maakt het kostenplaatje weer een tikkeltje aan de hoge kant voor nu. Andries kwam met het idee om alleen de muur en de koof (waar de nieuwe afvoer van het toilet in de badkamer achter zit) te behangen met vliesbehang en het dan te witten. Het is maar één muur, maar wel de muur waar je vanaf de bank continue naar kijkt. Dus een snelle, mooie en goedkope oplossing is dan wel prettig.

De vloer

Onze vloer is op. Toen we dit huis kochten 13 jaar geleden zat deze houten vloer er al in. Sinds een jaar is de vloer aan het versplinteren en vertoont de vloer slijtage plekken. We hebben vele jaren plezier van de vloer gehad, maar er moet een andere vloer komen. Zeker nu we sinds de verbouwing van de badkamer een enorm gat in de vloer hebben waar de riolering doorgetrokken moest worden. 😉

Na een beetje speurwerk op internet kwam ik uit op PVC vloeren. Deze vloeren zijn makkelijk schoon te houden en voorzien van een antisliplaag. Het mooie aan PVC vloeren is dat het er net uitziet als echt hout. En een mooie houtlook wil ik zeker houden in ons huis. Het leggen komt overeen met het leggen van laminaat, dus absoluut niet al te moeilijk! PVC vloeren zijn ook nog eens heel duurzaam. Dit vind ik wel een vereiste omdat ik niet van plan ben binnen zeer korte tijd een andere vloer te laten leggen. Deze vloer moet zeker flink wat jaren voldoen.

Je hebt ook PVC vloeren die eruit zien als stenen vloeren. Dit is nog het overwegen waard voor onze keuken in de toekomst. Maar voor nu is onze keuze voor de woonkamer gemaakt. Ik heb mijn vader al een beetje lief aangekeken of hij ons wil helpen met het leggen van de vloer. 😉

Deze kleur, Savona Dryback, vind ik echt prachtig! Na zoveel jaren een bruin kleurige vloer vind ik dit wel wat frisser staan. Ook kan deze goed in een vochtige ruimte. Aangezien wij in een ouder huis wonen en onder de vloer een kruipruimte hebben, is dat wel een heel groot voordeel!

Ik kan niet wachten om te beginnen met het laten leggen van een nieuwe vloer. Ik denk dat het zo’n verschil zal maken!

Het plafond

Deze klus zal wel wat meer gaan kosten ben ik bang. Ons plafond is in het verleden door de vorige eigenaar niet echt mooi geplaatst. Je ziet de naden van de plafondplaten gewoon lopen helaas.

Dit plafond moet dus eigenlijk eruit en een nieuw plafond moet erin gemaakt worden. Dit willen we ooit laten doen door de aannemer die ook onze badkamer heeft gedaan. Over een half jaartje willen we eens een offerte opvragen. We willen dan een heel mooi strak plafond met spotjes en mooie sierlijst.

Ik denk dat als deze 3 klussen zijn gedaan onze woonkamer er écht weer uitziet om door een ringetje te halen. Dus de komende maanden weer even flink wat geld opzij leggen om dit aankomend jaar te realiseren.

Wat staat er bij jullie op de klus-agenda?

Liefs Hilde

**Samenwerking**

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge