Follow:
budget, samenwerking

Waar ga jij op besparen dit jaar?

Het nieuwe jaar brengt altijd goede voornemens met zich mee. Tenminste, bij mij. Ik ga altijd vol goede moed minder snoepen, meer fruit eten en (proberen meer te) bewegen. Maar ook op financieel vlak heb ik altijd een paar goede voornemens. Ik heb al vaker blogs geschreven over besparen en ik weet dat ik dat ook goed kan. Ook dit jaar wil ik weer een spaardoel instellen en besparen op een aantal zaken. En dit ga ik daar allemaal voor doen!

Spaardoel(en)

Nu ik ook bijna fulltime werk komt er natuurlijk meer geld binnen. Dit betekent niet dat we ook meer gaan uitgeven. We hebben sinds vorige maand ons toenmalige “systeem” even omgegooid. Waar ik voorheen het boodschappengeld op een rekening gestort kreeg, gaat het nu naar een rekening waar we beide een pas van hebben. Mijn man doet nu namelijk veel vaker boodschappen dan voorheen. Voor mij eigenlijk wel een stuk prettiger. Nu is mijn rekening gewoon van mij. Alleen mijn maandelijkse zakgeld wordt er maandelijks op gestort en dat mag ik besteden aan wat ik wil. Maar ik kan daar ook mee sparen natuurlijk….

De ‘Bath-rekening’ was al lange tijd leeg. Door corona zijn de tripjes naar Bath met mijn moeder en zusje al 3 keer niet doorgegaan. Super jammer, en we missen het gigantisch. Maar we blijven positief en hopen dat dit jaar misschien het jaar is dat het weer kan. En dan willen we natuurlijk los gaan! (al zal dat door Brexit wellicht ook wat lastig worden). Maar geshopt gaat er zeker worden. En ja, daar is geld voor nodig. Dus mijn spaardoel voor de komende tijd: de Bath rekening weer wat spekken.

Ook wordt er natuurlijk gezamenlijk gespaard voor dingen in het huis en voor de toekomst.

Bespaartips

Iets waar ik heel goed op kan besparen is kleding. Ik mag van mijzelf dit jaar alleen kleding kopen in Engeland tijdens de weekendjes met mijn moeder en zus, of voor speciale gelegenheden. Dus voor mij is dat misschien even schakelen, maar het gaat mij lukken. Wanneer ik voor bijvoorbeeld Thomas kleding moet kopen ga ik op zoek naar koopjes of kortingsdeals. Dan shop ik soms via deze site en kan je leuke kortingen scoren. Hij wordt dit jaar 11 en is al bijna net zolang als ik. En met schoenmaat 41 valt hij vaak al in de duurdere categorie. Elke korting is dan meegenomen. Door daarop te besparen houden we weer extra geld over om te sparen.

Extra inkomsten genereren is natuurlijk een hele slimme manier om extra geld te sparen. Zo heb ik mijzelf voorgenomen dat al het geld wat ik verdien met het verkopen van spullen, via Marktplaats of Vinted, regelrecht naar de Bath rekening gaat. Dit gaat misschien soms om een paar euro per keer, maar alle beetjes helpen toch? Het kost soms wat moeite (pakketjes maken en wegbrengen), maar het ruimt op én je verdient er wat extra’s mee. Win-win situatie toch?

Mijn valkuil: boeken kopen. Ik zit natuurlijk dichtbij het vuur door mijn werk, en personeelskorting is ook heel fijn, maar als ik kijk hoeveel boeken ik het afgelopen jaar heb gekocht…..oeps. Nou wil ik mijzelf geen verbod opleggen, dat werkt niet voor mij. Maar er moet wel iets veranderen. Dus heb ik het volgende bedacht. Ik mag max. 5 boeken per maand kopen en hiervan moet ik er binnen 1 maand ook zeker 2 lezen. Lukt dat niet? Dan gaat het naar max. 4 boeken. Wanneer ik dan flink wat boeken heb weggelezen die nu in mijn kasten staan zien we wel weer verder. Eens kijken of ik gemotiveerd blijf met deze uitdaging 😉

En wanneer ik dan eindelijk met mijn moeder en zusje weer in Bath rondwandel, en mijn spaardoel lekker gevuld is, kan ik mijn moeder en zusje trakteren op een heerlijke cider in een gezellige pub. Zin in!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge