Follow:
interieur, lifestyle

Verliefd! De Groene Kneusjesbox van Plantje.nl

Sinds kort zijn we wat meer bezig met het gezellig maken van onze woonkamer. We wonen nu bijna een jaar in ons nieuwe huis en we hebben weer wat geld gespaard om wat meer aan de inrichting te gaan toevoegen. Zo kocht ik onlangs al een mooie grote kamerplant, staat er een bestelling van muurdecoratie in de planning en zijn we ons aan het oriënteren voor lamellen. Maar ik mistte nog flink wat “groen” in huis. Tijdens het online speuren kwam ik de ‘Groene Kneusjes Box‘ tegen. Toevallig had een collega van mij deze ook al eens besteld. Ik besloot deze grappige box ook te bestellen…..ik wilde heel graag wat extra liefde geven aan wat kneusjes…;-)

Wat houdt de Groene Kneusjes Box in?

“Heb jij groene vingers en een groen hart? Zet je dan in voor onze Groene Kneusjes: groene & bloeiende plantjes die wat extra liefde nodig hebben. Ze hebben een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig. Om deze plantjes niet te verspillen, verpakken we ze in onze Groene Kneusjes box. Een box gevuld met een verrassing aan plantjes, die jij een tweede kans kunt geven. En dat natuurlijk tegen een zacht prijsje.”

Toen de box arriveerde was ik ontzettend nieuwsgierig. Welke plantjes zouden erin zitten? Hoeveel? In welke staat? Nou, ik kan jullie verzekeren, het was het bedrag van €23,95 zeker waard! Wat een gave plantjes zaten er in mijn box. En bij sommige kon ik de “mankementjes” niet eens ontdekken. Ik had er meteen wat potjes bij besteld zodat ik ze meteen in mijn woonkamer kon neerzetten. In mijn box zaten maar liefst 12 kamerplantjes. Happy me!

Welke plantjes ontving ik in mijn box?

Ik moet eerst bekennen dat ik echt vrij weinig kennis heb van planten. Dus ik moest natuurlijk alles even opzoeken. Zo ontving ik een Asparagus, een leuk sprieterig plantje. Ook een plantje wat volgens mijn ‘planten-zoek-app’ de Pteris heet. Een plantje met een blad wat lijkt op vingertjes (mijn verbeelding is soms groot).

Kennen jullie de Dieffenbachia? Nou, ik kende hem ook niet! Maar ook dat plantje bleek erbij te zitten. Mijn graslelie bleek het meest ‘kneusjes-achtig’ te zijn. Maar die gaan we gewoon extra liefde geven.

Een heel leuk plantje wat erin zat is de Alocasia. Met een grappig krullerig blad. Deze heb ik een mooi plekje in de kast gegeven. Ik heb meteen bij de app gekeken waar elke plant het beste neergezet kon worden ivm licht, schaduw en zon. Ook dat moet ik nog een beetje onder de knie krijgen. Lang leven de apps!

En volgens mij heet dit leuke plantje Kalanchoe. Maar correct me if I’m wrong 😉

Ook dit plantje ziet er nog heel mooi uit. Een paar hangende bladeren onderaan. Maar verder een juweeltje om naar te kijken.

Nou had ik nog een plantje die er erg qua blad op leek, die wellicht misschien meer overeenkomt met de Kalanchoe. Maar ik twijfel teveel. Ik heb ze dus maar gedoopt tot “broertjes/zusjes” van elkaar…

Deze heeft een een leuk ‘randje’ aan de blaadjes..

Dan gaf mijn app aan dat ik ook een Peperomia, Ficus, Aloë en nog een vetplantje had ontvangen. Echt een doos vol groene liefde!

Tijd om de woonkamer te decoreren met al deze kanjers!

Uiteraard was mijn oudste dochter er als de kippen bij om ook een plantje te claimen. Die ging er vandoor met een leuk verplantje.

 

Mijn kast heeft eindelijk zijn make-over gekregen. Tot zaterdag was dit een beetje een ‘dump-plek’ geworden. Maar nu, met al die leuke plantjes, wil ik het gewoon netjes houden natuurlijk.

 

En op diverse plekken in de woonkamer staan nu allemaal leuke plantjes! (sommige stonden er al, en hebben nu een “vriendje” erbij ;-))

Ben je net zo verliefd als ik op de Groene Kneusjes Box? Dan kan je hem hier bestellen. Ik ben heel erg benieuwd welke plantjes jouw liefde mogen gaan ontvangen.

Liefs Hilde

Ps

Ik heb vandaag een mooie kamerplant en een leuke box met 4 kleinere kamerplantjes besteld. Nu ben ik voorlopig wel klaar 😉

** Dit artikel bevat affiliate links, zie mijn disclaimer **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge