Follow:
boeken, kids

Van Klein tot Groots Rosa Parks & Astrid Lindgren

Een favoriete serie voor kinderen van mij! De serie ‘Van klein tot groots‘ is een serie met hierin aandacht voor sterke vrouwen uit onze geschiedenis. Vrouwen die iets betekent hebben en daarom erg belangrijk zijn om in het zonnetje te zetten. Wat deze serie zo mooi maakt is het feit dat het heel toegankelijk is gemaakt voor jonge kinderen. Korte zinnetjes om voor te lezen, mooie illustraties en in grote lijnen de belangrijkste punten uit het leven van deze bijzondere vrouwen. In mijn ogen onmisbare boeken voor kinderen. Deze vrouwen zijn voorbeelden voor ons en onze kinderen (en wij zelf) kunnen veel leren van deze bijzondere vrouwen.

Van klein tot Groots

Ik heb op mijn blog al meerdere delen van deze serie voorbij laten komen. Zo begon deze serie met Coco Chanel.

Powervrouwen in het zonnetje zetten is helemaal van deze tijd. Er zijn zoveel vrouwen in onze geschiedenis die het verdienen deze aandacht te krijgen. Of ze nu iets belangrijks hebben betekend voor de mode, voor ons zelfbeeld of de natuur? Dat maakt niet uit! Ze hebben iets neergezet en hebben laten zien dat vrouwen heel wat in hun mars hebben.

Andere vrouwen uit deze serie die ik al eerder heb besproken: Anne Frank, Frida Kahlo, Audrey Hepburn. En ook Marie Curie heeft een mooi eigen boek in deze serie. Maar er zijn inmiddels weer 2 prachtige vrouwen toegevoegd aan deze serie: Rosa Parks en Astrid Lindgren.

Van klein tot groots; Rosa Parks

Dit boek kwam vorig jaar uit. Een boek over een zeer krachtige vrouw die “vocht” voor gelijkheid.

Rosa Parks groeide op in Alabama, waar ze al op jonge leeftijd leerde om voor zichzelf op te komen. Ze groeide op tot een burgerrechtenactiviste die met haar moed en waardigheid een beweging op gang bracht die een einde zou maken aan de rassenscheiding. Rosa zou nooit stoppen met haar strijd voor gelijke rechten. Ze is voor ontelbaar veel mensen een voorbeeld geworden van moed, waardigheid en doorzettingsvermogen in de strijd tegen ongelijkheid.

Ik moet bekennen dat ik zelfs dingen heb geleerd over Rosa Parks door dit boekje. Ik kende haar naam en de bekende foto van haar arrestatie, maar veel informatie kon ik ook niet geven over haar. Daarom vind ik deze serie ook zo leuk. Je leert niet alleen je kinderen iets uit de geschiedenis, maar je steekt er zelf ook nog wat van op! Het zorgt er ook voor dat je nieuwsgierig wordt naar zo’n personage, en dat je meer over haar wil gaan lezen. Zo’n krachtige vrouw, die voor zoveel mensen stond voor ‘hoop’ en voor zoveel mensen een voorbeeld was, mag nooit vergeten worden!

Je kan dit deel uit de serie ‘Van klein tot groots’ voor ā‚¬14,50 kopen bij de boekhandel, oa bij Paagman.

Van klein tot groots; Astrid Lindgren

Vers van de pers is dit nieuwste deel uit de serie. Astrid Lindgren, de ‘moeder’ van Pippi Langkous. Het meisje wat wereldwijd bekend staat om haar kracht, durf en moed. Voor veel meisjes een voorbeeld!

Nou weten wij waarschijnlijk al heel veel over het personage Pippi, maar weten we ook wie Astrid Lindgren zelf was? Hoe sterk zij als jonge vrouw in haar tijd is geweest? Ik vond dit erg interessant om te lezen. Hoe Pippi tot stand is gekomen en wat voor soort vrouw daarachter schuilt.

Het nieuwe deel van deze serie, Astrid Lindgren, is verkrijgbaar bij de boekhandel, oa bij Paagman.

Waarom is deze serie zo goed?

Deze serie is in mijn ogen een perfecte serie voor kinderen. Niet alleen voor meisjes, die kunnen zien dat vrouwen heel veel kunnen bereiken en niet onder doen voor mannen (iets wat helaas nog steeds niet altijd zichtbaar is in de wereld). Meisjes zullen veel kracht en zelfvertrouwen uit deze boeken kunnen halen. Voorbeelden wellicht. Ook kunnen deze boeken prima voorgelezen worden in de klas. Vertel kinderen over deze belangrijke vrouwen uit onze geschiedenis. Tijdens de geschiedenislessen later op de middelbare school krijgen ze nog genoeg mannelijke hoofdpersonen te leren šŸ˜‰

Deze prentenboeken bevatten niet veel tekst, maar wat er staat is pakkend. De grote lijnen waarom deze vrouw zo belangrijk is voor onze geschiedenis wordt benoemd en dat is eigenlijk al genoeg. Kinderen zullen deze vrouwen leren kennen en er later wellicht meer over willen lezen. Maar vergeten worden deze vrouwen in ieder geval nooit!

Liefs Hilde

** Ik heb deze boeken ontvangen van de uitgever **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge