Follow:
gezin, samenwerking

Voor ons nieuwe huis: een mooie barbecue + recepten

Het voordeel van ons nieuwe huis is de ruimte én de heerlijke tuin die erbij zit! Ons huidige huis (waar we nog een maand wonen) heeft een niet zo’n grote tuin en nodigde niet echt uit tot een gezellige barbecue. Het eerste wat Andries en ik tegelijk zeiden tijdens onze eerste bezichtiging: eindelijk kunnen we gezellige barbecues geven! Maar ja, dan moet er natuurlijk nog wel een barbecue gekocht worden 😉

Op zoek naar een barbecue

Andries heeft wel een paar eisen als het om nieuwe spullen voor het nieuwe huis gaat. Het moet mooi en toch wel een tikkeltje luxe zijn. Hij vindt dat we al die jaren altijd heel basic hebben gedaan, dus nu gunt hij zichzelf wel wat meer luxe. En met het oog op een ‘vakantie-loze-zomer’ kunnen we onszelf wel een mooie barbecue veroorloven. Zeker met het idee hem héél vaak te gaan gebruiken.

Online kwamen we al snel op de site van Kamado Express uit. Een site met een buitengewoon assortiment aan barbecues. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo heel veel verstand heb van barbecues, maar met alle informatie die op de site te vinden is kom je al een heel eind (en anders kan je je vraag heel makkelijk via de chat stellen).

De populaire Big Green Egg ziet er in mijn ogen ook al geweldig uit. Deze is er in verschillende maten en is zeer geschikt voor in de tuin.

Ik zie Andries al helemaal staan in de zomer in de tuin. Lekker voor het gezin vlees braden en een sfeervolle barbecue avond houden. Onze kids zijn dol op eten van de barbecue, dus ik gok dat een barbecue bij ons elk jaar veelvuldig gebruikt zal worden.

Wil je echt de Ferrari onder de kamado’s? Dan ga je voor de Kamado Joe! De trend van een keramische barbecue, wat kamado is, is over komen waaien uit Amerika. Barbecueën met een kamado is veelzijdiger dan met een standaard barbecue. Het grote voordeel is dat je de temperatuur kan beheersen door het toevoegen van lucht. Hierdoor is barbecueën een ware beleving geworden. Je kan de temperatuur beheersen wat ook een groot voordeel is met het bereiden van diverse soorten voedsel. Je kan er o.a. mee grillen, smoken, (warm en koud) roken, pizza en brood bakken en slow cooken.

Als we tijdens de zomermaanden toch thuis moeten blijven, kunnen we er maar beter zelf een feestje van maken toch?

Lekkere barbecue recepten

Online zijn er tal van heerlijke recepten te vinden die je op een kamado kan bereiden. Iets wat in ons gezin altijd favoriet is zijn burgers!

Bereidingswijze Cheese Burger:

Leg als eerst 8 sneetjes brood op de barbecue.

Rooster de sneetjes voor 2 minuten en zorg dat je ze af en toe even omdraait.

Nu de burgers in 5 minuten lekker gaar roosteren.

Het lekkerste is om de kaas al tijdens het roosteren op de burgers te leggen zodat deze alvast kan smelten. Na 2,5 minuut de burger omdraaien en een plak kaas bovenop de burger leggen.

Tijdens het roosteren kan je alvast de tomaat en augurk in plakjes snijden.

Een burger is niets zonder een beetje sla! Dus leg de sla alvast klaar op je broodje.

Beleg de boterhammen met de cheeseburgers, tomaat, augurk en The Fire Station Greasy spoon saus.

Hierna leg je de bovenkant op je broodje. Snij hem doormidden, prikker in de burger en klaar is kees!

Voor wat extra zoute bite serveer je de burger met wat chips.

Eet smakelijk!

Chocolade taartje

Huh? Een chocolade taartje op de barbecue? Jazeker!

Zo bereid je dit kamado BBQ recept

Begin met het smelten van de boter en de chocolade. Dit doe je in een schaal op de ‘au bain-marie’-manier. Wij hebben ondervonden dat dit soms best wat oefening vergt, dus voorzichtig!

Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtig beslag en voeg hier de bloem aan toe.

Als dit klaar is, voeg je het boter-chocolademengsel toe en roer je dit tot een glad beslag.

Verwarm de Kamado tot 225 graden Celsius. Vet de ovenbestendige bakjes in met boter en vul deze voor 2/3 met het mengsel.

Zet de bakjes vervolgens in de Kamado en bak ze af in 8 – 12 minuten.

In de tussentijd maak je de ananas schoon en snijd deze in stukjes. Verse ananas is natuurlijk veel lekkerder dan uit een blikje!

Grill ze kort op de Kamado.

Om het lekker crunchy te krijgen kan je een mix maken van pistachenootjes, walnoten en chocoladebonen. Sla ze in kleine stukjes om straks over het taartje te strooien.

Bij het taartje is lekkere vanille ijs natuurlijk helemaal top!

Eet smakelijk!

Deze recepten (en meer!) vind je op de site van Kamado Express.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge