Follow:
gezin, vakantie

Voorpret! Op vakantie naar Edinburgh!!

En toen was het ineens geboekt: een tripje naar Edinburgh! Jullie kunnen niet beseffen wat voor blijdschap er door mij heen ging op dat moment. Ik ga gewoon naar Edinburgh. Deze aankomende zomervakantie vind ik best spannend. Het is dan ook een jaar geleden dat mijn ex-man de handdoek in de ring gooide. Aan de afgelopen zomervakantie denk ik ook niet graag terug. Dit gaf wel een druk voor aankomende zomervakantie. Wat ga ik doen met de kinderen? Hoe gaan we onze tijd invullen? Hoe ga ik dat doen als alleenstaande moeder. Maar stukje bij beetje krijgt het vorm. En met als kers op de taart, een tripje naar Edinburgh. Ik ben intens blij!

Edinburgh

Als jullie mij al langer volgen weten jullie dat ik gek ben op Engeland. Maar ook Schotland stond heel hoog op mijn lijstje om eens te bezoeken. Met mijn moeder heb ik er al vaak over gekletst. Plannen gemaakt om daar ooit eens heen te gaan.

Toen ik met mijn moeder een beetje mijn “zorgen” besprak over aankomende zomervakantie, vormde zich een plan. In een week dat Thomas bij zijn vader is, en Amy en Fenna bij mij, kunnen we toch met elkaar naar Edinburgh? Thomas doe je geen plezier met een tripje met winkelen/lunchen/dineren. En mijn moeder wilde ook wel heel graag weer eens naar Edinburgh. “Ik weet daar de weg, dus ik kan ons prima die dagen rondleiden”, was haar antwoord. Deze plannetjes kregen steeds meer vorm. De datum werd vastgelegd, Amy en Fenna werden ingelicht (ECHT MAM? ECHT?), en voor ik het wist had mijn moeder het hotel geboekt!

Plannetjes maken

Er werd meteen met ons viertjes een appgroep aangemaakt met de originele naam ‘Edinburgh’ ;-). Hierin maken we al leuke plannen om die 5 dagen te gaan ondernemen. Zo wil ik dolgraag een gave tour doen in de spookachtige steegjes onder de grond. We willen het kasteel ook heel graag bekijken. En mijn moeder wist al wat leuke eettentjes die we echt moeten bezoeken.

Standaard maken mijn moeder en ik ook al ruim van te voren een ‘wishlist’. We weten na zoveel jaren al welke merken we niet in Nederland kunnen krijgen en slaan dan tijdens een tripje Engeland/Schotland in. Zo’n lijstje maken we altijd in een nieuw notitieboekje welke dan ook mee op reis gaat. Daar stoppen we de bonnetjes in, schrijven we korte dagboekjes etc. Deze boekjes zijn altijd heel leuk om later weer terug te lezen.

Sparen

Om in Edinburgh niet constant te hoeven beknibbelen op dingen wil ik een ruime spaarpot voor de vakantie. Ik heb een apart spaarpotje in mijn ABN bankieren aangemaakt speciaal voor de vakantie. Dit is dan niet alleen voor het tripje naar Edinburgh overigens. Ik ben namelijk in juli ook 2 weken vrij. Dan is Amy vooral in het buitenland bij Harry Styles concerten, maar zijn Fenna en Thomas wel gewoon met mij thuis. Dan wil ik ook wel wat leuke uitjes plannen (al is Thomas het liefste lekker thuis ;-)). Dus mijn vakantiepotje moet voor mijn gevoel wel lekker ruim gespekt worden.

Zo spaar ik nu elke maand ook in dat potje. Mijn vakantiegeld gaat daar ook naartoe uiteraard. Maar ik ben nu ook flink wat spullen op Vinted aan het zetten. Alles wat ik via Vinted verkoop gaat linea recta naar de vakantie-spaarpot! Op deze manier stimuleer ik mezelf om lekker op te ruimen én lekker te sparen.

Jullie kunnen je voorstellen hoe erg ik uitkijk naar deze trip. Als ik er alleen al aan denk krijg ik kriebels in mijn buik.

Mochten jullie nog leuke tips hebben? Ik hoor het graag!

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge