Follow:
budget, lifestyle, samenwerking

Wat staat er op dit moment op mijn ‘luxe’ wishlist?

Het sparen gaat op dit moment super goed! Ik moet bekennen dat dat ook wat lucht geeft en het blijven budgetteren werkt voor mij heel goed. Elke avond pak ik mijn ‘budget-boekje’ erbij en noteer ik al mijn uitgaven, inkomsten en wat ik die maand nog moet betalen. Ik betaal mijn vader elke maand netjes af en ik spaar op twee rekeningen. Ik ben gewoon best trots op mijzelf! Er zijn dan ook wat items waar ik voor aan het sparen ben. Geld wat ik zelf verdien met Marktplaats verkopen, blog inkomsten en zuinig zijn, verdeel ik over twee spaarrekeningen. Waar ik voor aan het sparen ben? Ik zal het vertellen…

1. Mobiel Amy

Met stip op één staat een nieuwe mobiel voor Amy. Ze heeft nu wel lang genoeg gedaan met haar oude iPhone en de mobiel vertoont steeds meer mankementen. Op één van de twee spaarrekeningen spaar ik nu voor wat luxere items die we in ons gezin nodig hebben. En een mobiel voor Amy is dus het eerste wat ik zal gaan aanschaffen. Haar huidige mobiel krijgt Thomas dan om spelletjes op te spelen. Wat voor model Amy krijgt? Ze zet zelf natuurlijk hoog in met bijvoorbeeld een iPhone Xs, maar ik gok dat het een iets goedkoper model gaat worden. 😉

2. Fiets Fenna

Fenna haar fiets kan na een opknapbeurt nog wel even door, maar zij heeft eigenlijk een nieuwe fiets nodig. Amy heeft 1,5 jaar geleden een nieuwe fiets gekregen en deze van Fenna was al een tweedehands. De bedoeling is dat Fenna een nieuwe fiets zal krijgen, en ik haar fiets neem. Deze heeft ook een krat voorop en dat mis ik bij mijn oude barrel erg als ik op de fiets wat boodschappen haal. Mijn fiets wordt dan een extra fiets voor Andries om mee naar zijn werk te nemen bijvoorbeeld. Iedereen blij!

3. Mobiel voor mijzelf

Mijn mobiel is ook flink oud. Barsten in het scherm en de batterij is snel leeg. Toen mijn abonnement verlengd werd koos ik als nieuwe mobiel een IPhone 6 die ik aan Fenna heb gegeven destijds. Ik moet even kijken wanneer mijn abonnement verloopt en dan kies ik voor mijzelf ook een nieuwe goede telefoon. Daar moet je altijd wel een aardig bedrag zelf nog bijleggen, dus dat moet ik ook even opzij zetten.

4. Printer

In de afgelopen 5 jaar hebben wij twee printers versleten. Beide gaven op een gegeven moment een bepaalde foutcode aan en waren niet meer te redden. Zonde! Nu ik binnenkort als ProWIN consulente ga starten is een printer een must. Ik moet bestelformulieren printen, uitnodigingen voor party’s etc. Dus een printer moet er gewoon komen. Gelukkig zijn die over het algemeen niet zo  heel duur, dus dat moet goedkomen.

5. laptop voor mijzelf en voor Amy

En eigenlijk is voor mijn nieuwe “baan” als consulente een laptop ook handig. Deze kan ik meenemen naar de party’s die ik ga geven en kan dan daar ter plekke dingen opzoeken voor de gasten, bestellingen invoeren etc. Ik doe het nu al een aantal jaar zonder laptop, maar ik merk dat ik het voor het bloggen ook wel mis. Voor mijzelf een nieuwe laptop aanschaffen staat dus ook op mijn verlanglijstje.

En als allerlaatste dan ook een laptop voor Amy. Fenna viel met haar neus in de boter toen hun middelbare school dit jaar startte met het werken met een Chromebook. Voor Fenna konden wij dus een Chromebook huren via school en zij werkt hier dagelijks op. Amy moet voor school toch ook best veel online doen en zou het liefst ook makkelijk met een laptop werken op haar kamer. En ik denk dat zij de komende jaren, ook als ze een vervolgopleiding gaat doen, een laptop nodig heeft. Dus voor haar moet er ook een keertje één komen. Misschien kan ik een leuke deal sluiten ergens als ik er meteen 2 koop. 😉

Conclusie

Zoals jullie dus zien staat er nog een hoop op mijn ‘luxe’ wishlist de komende tijd. Allemaal wel producten die intensief gebruikt zullen worden en die in sommige gevallen ook wel noodzakelijk zijn. Natuurlijk is het luxe, maar wel handig. ;-). Op dit moment lukt het sparen mij dus heel goed en verwacht ik de nummer 1 van dit lijstje voor het begin van April wel te kunnen afstrepen. Amy kijkt er al naar uit! (en Thomas stiekem ook).

Hebben jullie ook zo’n soort verlanglijstje?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Anita Willems

  Jazeker, ook een wens-maar-niet-perse-noodzakelijk-lijst. Soms is de scheidslijn luxe/noodzakelijk wel wat vaag, want ja tuurlijk – op de schaal des levens – is een laptop een luxe artikel. Een regenpak of een sokken zonder gaten hebben nét even wat meer prioriteit, maar voor veel huishoudens of schoolgaande kinderen is een laptop of tablet een redelijk geaccepteerd gebruiksartikel. Dan zit de luxe er in of je een hele nieuwe koopt of een gebruikte/refurbished.
  Veel plezier ook met je prowin consulentschap!

  februari 17, 2019 at 17:47
 • Reply chucky1012

  Fijn dat het sparen heel goed gaat.
  Tegenwoordig kunnen middelbare scholieren niet zonder een laptop om werkstukken te maken, verslagen etc. of een mobiele telefoon.
  Tenslotte wil je dat je kind goede cijfers haalt.
  Ook dat ze je kunnen w.appen zodat ze bereikbaar….
  Heel goed dat iedereen iets krijgt wat zeer goed bruikbaar is en jarenlang mee kan gaan.
  Leuk dat je binnenkort als consulente aan het werk gaat.

  Xoxo

  februari 18, 2019 at 11:39
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge