Follow:
boeken

Welkom bij hotel Flanagans – Asa Hellberg

Voor het Paagman Boek van de maand team las ik onlangs dit fantastische boek. Noem het een guilty pleasure, maar een heerlijke roman waarbij je niet al teveel hoeft na te denken is soms gewoon net wat je nodig hebt. Ben je fan van de boeken van Lucinda Riley of Corina Bomann? Dan is dit boek absoluut een aanrader!

Flaptekst ‘Welkom bij de hotel Flanagans’

Stap binnen bij Hotel Flanagans, waar kristallen kroonluchters een zachte gloed werpen over fluwelen sofa’s terwijl de Londense high society elkaar ontmoet in de luxe salon. Het is een ramp op geen uitnodiging te krijgen voor de uitbundige feesten van Linda Lansing, de baas van het hotel. Maar Linda voelt zich niet altijd thuis in deze wereld. In haar hart is ze nog steeds een eenvoudig meisje uit een klein dorp, en als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse heeft ze het niet makkelijk. Er zijn inmiddels jaren verstreken sinds ze het hotel van haar vader erfde, maar Linda is nog steeds verwikkeld in een bittere machtsstrijd met haar arrogante neven, die zich als veel geschiktere eigenaren van Flanagans zien. Ze is klaar om te vechten voor het levenswerk van haar vader, maar vraagt zich heimelijk af hoeveel ze bereid is op te geven. Is dit het allemaal wel waard?

Samenvatting

Welkom bij Hotel Flanagans‘ is het eerste deel van een nieuwe serie waarin familiebanden en een sfeervolle setting centraal staan. Een heerlijk feelgood verhaal wat in dezelfde lijn ligt als de boeken van Lucinda Riley. Even heerlijk wegdromen bij een sterk verhaal waarbij het net lijkt of je zelf aan de zijlijn staat te kijken hoe het verhaal zich voor je afspeelt.

Het verhaal begint in Zweden, in een klein dorpje, waar hoofdpersonage Linda opgroeit. Haar moeder is al jong overleden en haar vader leidt een druk leven als hoteleigenaar in Londen. Linda groeit op bij haar oma en geniet van het gemoedelijke leven in Zweden. Wanneer ze bericht krijgt dat het niet goed gaat met de gezondheid van haar vader moet ze halsoverkop naar Londen vertrekken. Wanneer Linda in Londen aankomt duurt het niet lang of haar vader overlijdt. Met als gevolg dat Linda de nieuwe hoteleigenaresse is van het bekende Hotel Flanagans. Iets wat ze eigenlijk nooit heeft gewild.

Het is eind jaren vijftig en een vrouw aan het roer van een groot hotel is bijna onvoorstelbaar. Bovendien is de financiële situatie van het hotel penibel. Kortom: een stevige uitdaging. Door het arrogante gedrag van haar neven verandert er iets in Linda haar houding. Ze zal iedereen laten zien dat zij, als sterke jonge vrouw, deze uitdaging aan zal gaan en het tot een succes zal maken! Gelukkig krijgt ze daarbij hulp van de flamboyante Mary, die Linda met raad en daad bijstaat. Maar de neven van Linda zullen er alles aan doen om het allemaal tot een mislukking te laten leiden.

Mening

Wat heb ik genoten van dit sfeervolle verhaal. Naast het verhaal van Linda, lees je ook nog een verhaallijn van twee vrouwelijke personeelsleden van het hotel. Een andere “laag” van de bevolking waar ook heel veel diepgang bij komt kijken. Racisme, vrouwonvriendelijkheid, armoede….allemaal thema’s die de auteur in dit mooie verhaal verwerkt.

De tijd en setting van dit verhaal geeft het verhaal ontzettend veel sfeer. Het voelt een beetje aan als de toegankelijkere variant van Downton Abbey. Een flamboyant hotel met verhaallijnen die tot de verbeelding spreken. Zeker een serie, en auteur, om in de gaten te houden!

Informatie

Welkom bij Hotel Flanagans – Asa Hellberg

Xander Uitgevers

Paperback, 352 pagina’s

ISBN: 9789401666060

Prijs: €17,50

Verkrijgbaar bij de boekhandel, zoals bij oa Paagman

Liefs Hilde

** Ik ontving dit boek via mijn werk **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge