Follow:
boeken

Young Adult Event bij In de Wolken Voorburg

Zondag 16 september was het zover, het In de Wolken Young Adult event waar ik Amy en Fenna voor had opgegeven. Ik mocht erbij aanwezig zijn om foto’s te maken van dit super leuk georganiseerde event. Ook als je geen boekenwurm bent (zoals mijn meiden) was het toch een leuk event om bij aanwezig te zijn. Want naast het bezoek van twee top auteurs kon je ook leuke workshops volgen. 

Toen alle meiden, én één jongen ;-), aanwezig waren in de winkel in de Herenstraat in Voorburg werden ze in 3 groepen opgesplitst. Elke groep kreeg een overzichtje wanneer ze bij elke activiteit werden verwacht. Amy en Fenna zaten in het rode groepje en begonnen met het maken van een overheerlijke chocolade granola reep in het restaurant naast de boekenwinkel.

Er werd duidelijk uitgelegd wat de meiden moesten doen om zo’n lekkere reep te maken. Om het geheel nog een creatief tintje te geven mochten ze, nadat de repen moesten afkoelen in de koeling, een eigen wikkel maken voor de reep.

De repen waren uiteraard meteen op toen ze eenmaal klaar waren. Ik had natuurlijk gehoopt dat ze dit voor mij hadden gemaakt, maar helaas. 😉

Na het maken van deze reep stond het volgende item op het programma. Een ontmoeting met auteur Margje Woodrow! Zij ging 3 kwartier een soort interactieve lezing geven aan elke groep. Ze vertelde over hoe het begon voor haar als schrijfster en waar ze haar inspiratie vandaan haalt.

Margje betrok de meiden heel erg bij de lezing. Ze stelde ze vragen (en andersom natuurlijk ook!) en deed een kort soort van rollenspel met de personages uit haar nieuwste boek Snitch. Alle meiden hadden volop aandacht en luisterde ademloos naar Margje en haar ontboezemingen over haar eigen middelbare schooltijd. Ook verklapte ze al een klein beetje wat we van haar mogen verwachten op boeken-gebied in de nabije toekomst!

Wat een ontzettende leuke vrouw is Margje! Ze vertelde ook dat haar zoon haar helpt met ideeën voor haar boeken. Hoe tof! Snitch heb ik overigens zelf ook al gelezen, een absolute aanrader voor kids vanaf een jaar of 12!! Super spannend! (en Margje heeft heel lief mijn exemplaar gesigneerd ;-))

Na deze lezing had dit groepje even pauze. Er was gezorgd voor lekkere versnaperingen en wat te drinken. Aangezien het heerlijk weer was konden we even buiten op een terrasje aan de overkant zitten. Genieten!

Na de pauze was het tijd voor de lezing van Chinouk Thijssen.

Chinouk volg ik al geruime tijd op Instagram en YouTube en haar boek Fataal spel heb ik onlangs ook gekocht. (nog niet gelezen overigens). Chinouk vertelde hoe het komt dat zij schrijfster is geworden. Dat ze in tal van situaties in het dagelijks leven een heel thrillerscenario kan oproepen. Veel van haar inspiratie haalt ze ook uit haar vele treinreizen. Ze bekijkt medepassagiers en bedenkt hierbij verhaallijnen. Ook gesprekken van reizigers zijn een bron van inspiratie!

Chinouk vertelde over haar huidige boek en las hier ook een hoofdstuk uit voor. Meteen een spannende setting! Ook gaf ze tips over hoe je zelf zou kunnen beginnen met het schrijven van verhalen. Er waren in dit groepje ook kids die zelf weleens verhalen schreven. Chinouk moedigde deze meiden ook aan om hiermee verder te gaan. Niets is leuker om je eigen fantasie op papier te zetten!

Ook Chinouk signeerde mijn boek. Ik ben blij!! 😉

Na deze leuke en interessante lezing mochten de meiden een workshop Creative Journaling volgen in het restaurant naast de boekenwinkel.

Eerst werd de meiden het één en ander uitgelegd over Creative Journaling. Ze kregen voorbeelden te zien en opdrachten om te beginnen met het maken van een klein notitieboekje. Hierin mochten ze dan nav kleine opdrachten zelf aan de slag. Lekker even creatief bezig zijn vinden Amy en Fenna altijd heerlijk, deze workshop was dus ook genieten!

Na afloop van dit super gave event kreeg elke deelnemer nog een gave goodiebag mee naar huis. Een mooie canvas tas met daarin stickers, boekenleggers, posters, folder en heerlijke bookish thee! (die is voor mij! haha).

Een ontzettende gave middag hebben we gehad. Goed verzorgd en inspirerend!

In de Wolken heeft vaker dit soort leuke events voor de jeugd. Wil je op de hoogte blijven? Volg In de Wolken Young Adult op Instagram en je weet wanneer er weer iets leuks gepland staat.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Jessica J.

  Ik lees stiekem erg graag young adult-boeken, haha. Ben nu ook wel benieuwd naar de thee, moet ik bekennen. 😀
  Jessica J. onlangs geplaatst…MSL #109 • Nu al winter in huis?!My Profile

  september 26, 2018 at 09:52
  • Reply hillybillybeauty

   De thee ga ik binnenkort proberen. Boekenthee, geweldig toch?! Vanmiddag komt er nog een blog online met spotgoedkope ebooks (young adult oa). Ik heb er 3 van gekocht

   september 26, 2018 at 10:13
 • Reply chucky1012

  Leuk en gezellig event!

  Xoxo

  september 28, 2018 at 07:00
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge