Follow:
diary

Hillybilly’s Diary #116

Het is gewoon alweer December! Wat vliegt de tijd toch ontzettend snel. Deze week ben ik druk met pakjesavond, leuke pakketjes en mooie boeken lezen. Thomas werd helaas het weekend ziek, maar is gelukkig al weer aardig aan de betere hand. Wat ik nog meer deed deze week? Ik laat het jullie zien!

Maandag

Maandag is altijd een dag waar ik van geniet. Na een druk weekend is voor mij de maandag een echte rustdag. Ik ga altijd de keuken en woonkamer aanpakken, ruim alle troep die zich in het weekend heeft verzameld beneden op en doe wat boodschappen voor de week. Meestal krijg ik van Amy altijd wel een leuke foto onder schooltijd toegestuurd…

Andries zou met Thomas naar judo gaan, maar op het laatste moment voelde Thomas zich opeens niet lekker. (wellicht al een beetje een voorbode van wat ging komen later deze week). De judo lieten we dus even aan ons voorbij gaan. Thomas vroeg naar bed en wij een rustige avond.

Dinsdag

Vandaag deed ik de ‘grote’ boodschappen. Heerlijk als alle kasten weer aangevuld zijn.

Andries moest naar de tandarts voor een flinke ingreep (hij krijgt 6 kronen) dus die was een flinke tijd weg. Ik deed een grote strijk en werkte aan mijn blog. Er was geen logopedie vandaag, dus dat was een mazzeltje. Scheelde mij weer een afspraak. ;-).

Aangezien het zaalhockeyseizoen is begonnen vervallen ook de veldtrainingen, we hadden dus een rustige avond! Zalig!

Woensdag

Vandaag geen foto’s genomen. Thomas had zijn laatste veldtraining vandaag, die is op de wedstrijd van zaterdag na, voorlopig klaar met hockey.

Donderdag

Vandaag bijna de hele dag (onder schooltijd) bezig geweest met mijn blog. Heerlijk wat werk kunnen verzetten. Thomas ging bij een vriendje spelen vandaag, dus die kon ik rond 17:00 op de fiets (in de regen :-() helemaal achterin Voorburg ophalen. Andries, Amy en Fenna waren met de auto naar Rijswijk voor de eerste zaalhockey trainingen. Ik heb vandaag ook heel gezellig lampjes rond de ramen bevestigd, staat zo gezellig!

Tante Betsy heeft 6 december Code Red! Ik ben heel benieuwd wat dit inhoud. Ik hou van rood en misschien kan ik het rode vest wel met een gave korting kopen. (al wil ik de zwarte versie ook stiekem nog wel…haha).

Aangezien Andries en de meiden pas rond half 9 thuis zouden komen, en ik Thomas moest halen op de fiets, besloot ik voor Thomas en mij maar een patatje te halen. Lekker makkelijk en saampjes gezellig met de kaarsjes aan opgegeten. Oma kwam nog een schoencadeautje brengen, dus ze mochten ook nog eens extra hun schoen zetten. Wat een feest! (en Amy kwam met vlinders in haar buik thuis van de training…oh oh…;-))

Vrijdag

Kijk nou eens hoe gezellig het staat! Ik ben altijd zo blij met al die sfeervolle lampjes en kaarsjes in december! In de toekomst die lompe gordijnen nog weg en iets strakkers voor de ramen en dan ben ik helemaal blij. ­čśë

Vandaag weer heerlijk in de weer geweest met opruimen en schoonmaken. Het is niet te geloven, maar sinds ik een lichtelijk verslaving heb voor de schoonmaakproducten van proWIN (besmet geraakt door een vriendin) vind ik het gewoon leuk om schoon te maken en mijn huis netjes te houden. Ok, de kalk bij mijn kraan moet ik nog aanpakken haha.

Ook haalde ik de laatste cadeautjes voor 5 december. Voor Fenna kocht ik deze super schattige oorbelletjes van Joy Jewellery. Een ontzettend populair merk onder de jeugd hier. Ze wil ze al een tijdje, maar ik heb iets andere gehaald dan die ze zelf ooit bijna had gekocht. Ik hoop dat ze deze ook leuk vindt!

Ook kwam er voor Amy een pakketje binnen van Sans Online. Daar komt binnenkort een feestelijke blog over! Heerlijk al die glitters toch? Perfect voor de feestdagen! Hopelijk deze week wat zonniger weer om nog wat foto’s te maken.

Amy had in de avond een sinterklaasfeest van de club van de kerk. Die was de hele avond de hort op. Andries had nog een hockeytraining en ik ging met Thomas naar zwemles. Hoppa! Hij mag eindelijk voor zijn A diploma over 2,5 week!! N├ęt binnen de 3 jaar zwemles..haha.

Ik trakteerde mijzelf op een Cider die ik uit Bath had meegenomen. Lekkerrrr

Zaterdag

Thomas begon de ochtend met last van zijn darmen en wat leek op buikgriep. Toch wilde hij wel graag hockeyen, dus we zijn nog wel naar de wedstrijd gegaan. Daar bleek wel dat er weinig energie in hem zat en was hij ook wel erg bleek. Toen we eenmaal thuis waren voelde hij zich steeds zieker en belandde hij de rest van de dag op de bank.

Andries had met zijn jongensteam in de middag een wedstrijd en de meiden gingen mee kijken. (voor de jongens waarschijnlijk ;-)). Ik zette voor Thomas Netflix aan en ik dook naast hem onder de deken met dit prachtige boek van Mary Poppins. Ik vind de cover echt fantastisch! Thomas bracht ook flink wat uurtjes op de wc door vandaag, arm ventje.

Ook ontving ik deze geweldige laarzen van ZOO Adventure. Ik ben al de gelukkige eigenaresse van een paar andere paren, maar deze heeft lamswol van binnen! Heerlijk warm! En de laarzen van ZOO Adventure zijn waterdicht en lopen echt geweldig! Ik ben dus helemaal happy de peppie! Ik kan met heerlijke warme voetjes naar buiten.

In de avond had Andries een avondje op stap met vrienden van de kerk. Thomas was inmiddels op de bank naast mij in slaap gevallen en de meiden en ik hadden het gezellig gemaakt met lampjes, kaarsjes en leuke tv. (en lekkers op tafel!). Ik ging mij op tijd douchen en nam Thomas mee naar mijn bed. Ik was voorbereid op een onrustig nachtje. Andries zou bij ├ę├ęn van de vrienden blijven slapen, dus dat kwam mooi uit. Ik dook met mijn Mary Poppins boek naast Thomas in mijn bed, hij viel al snel weer als een blok in slaap en ik heb ook heerlijk om 22:00 mijn lampje uitgedaan. Zalig!

Amy had gelukkig nog de schoenen gevuld aangezien ik met Thomas op tijd naar boven was vertrokken.

Zondag

Wonder boven wonder heeft Thomas de hele nacht zonder klachten doorgeslapen. In de ochtend moesten we er vroeg op uit om Amy en Fenna op tijd naar de hockeyclub te brengen. Zij gingen helpen als Piet bij het Sinterklaasfeest voor de jongste leden van de club.

Ze vonden het super leuk om voor het eerst voor Piet te spelen. Woensdag mogen ze nog een keer op herhaling bij een vriendje van Thomas. Dan verdienen ze er ook nog een leuk zakcentje mee!

Rond half 12 kon ik ze ophalen, nog half onder de schmink haha. Andries kwam pas later in de middag thuis en Thomas knapte in de middag ook weer wat op. Gelukkig maar! We hadden een echte luie zondagmiddag. De meiden maakte huiswerk, wat sport op de achtergrond op de tv, ik vouwde wat wasgoed op, ook nam ik 2 video’s op voor YouTube en ik begon in een nieuw boek. (Mary Poppins is inmiddels uit).

Ik krijg meteen zin in sneeuw als ik dit boek zo zie! (ik heb nu t├│ch warme laarzen, haha). We aten voor het eerst sinds maanden weer een keer chinees. Ik had echt geen zin om te koken en er is nog genoeg over om morgen ook nog van te eten, ideaal! En soms moet je jezelf eens verwennen met een chineesje toch?

Andries gaat de nachtdienst week in, die ging na het eten slapen. De meiden gingen voor de tweede keer douchen om de schmink eraf te krijgen (haha) en ik ging lekker lezen. Zo langzamerhand kruipt de kerstvakantie dichterbij en komen er nog leuke uitjes aan. Eerst natuurlijk pakjesavond, het afzwemmen van Thomas, de eerste zaalhockeywedstrijden, een ochtendje tuincentrum met lunch met mijn moeder en zusje en de Kerstdagen. Zoveel gezellige en leuke dingen! Ik word er echt intens gelukkig van!! Geniet allemaal van elkaar en geniet vooral van de kleine dingen in het leven.

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply chucky1012

  Vervelend dat je zoon zo erg ziek was.
  Gelukkig gaat het weer beter.
  Leuk om de meiden als piet verkleed te zien

  Xoxo

  december 4, 2018 at 05:29
 • Reply Miranda

  Niet geloven geeft ook weer andere leuke dingen zoals meedoen als piet. Superleuk!

  december 6, 2018 at 13:56
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge