Follow:
fashion

Fair fashion, een trend die ik omarm…

Ooit zag ik een documentaire over de kledingindustrie, iets waar je niet vrolijk van wordt. Uitbuiting en slechte werkomstandigheden komen helaas veel voor. En door de huidige maatschappij wordt dit toch ondersteund en doe ik er zelf wellicht ook wel aan mee om dit in stand te houden. Zo’n leuk goedkoop shirtje voor Thomas bij een grote keten, toch ‘hup’ in mijn mandje. En sinds kort begint dat toch te knagen. Hoe dat komt? Dat komt door Chantal. Wie? hoor ik jullie denken? Nou, de eigenaresse van Tantilly.

Fair fashion

Ik noem nu Tantilly, maar er zijn natuurlijk veel meer fair fashion merken. Maar ik focus mij nu even op haar verhaal, omdat ik vind dat dat verhaal meer bekend mag worden. Want ik merk dat ik hierdoor echt anders naar het kopen van kleding ben gaan kijken.

Chantal heeft veel gereisd. Tijdens haar reizen begaf zij zich veel onder de lokale bevolking en ontmoette zij mooie inspirerende mensen. Mensen met een verhaal, mensen die mooie dingen kunnen maken en mensen die een eerlijk loon verdienen. Mensen die hard en serieus werken, mooie creaties vervaardigen en daar naar eerlijkheid naar betaald moeten worden. Een aantal van die mensen worden betaald door Chantal. Deze mensen kennen Chantal, hebben haar persoonlijk ontmoet en krijgen een eerlijk salaris. Deze mensen maken de kleding van Tantilly. En daarom steun ik haar merk!

Tantilly

Chantal (rechts)

Hoe komt ze aan al die adresjes?

”Dat is zo gegroeid. Iedere keer als ik op reis ga komen daar nieuwe adressen bij. Zoals laatst toen ik in India was. Daar heb ik zo’n leuke man ontmoet. Hij zat op straat schoenen te repareren en heeft mijn tas gemaakt. Toen vertelde hij dat hij in een tent onder de brug woonde met z’n vrouw en kinderen. Het was op dat moment regenseizoen. Dat doet wat met je. Zulke mensen wil ik graag helpen.” (bron: indebuurt.nl – Deventer)

Het lijkt erop dat deze mensen niet voor niets op Chantal haar pad komen. Deze mensen hebben een talent, en Chantal kan die gebruiken voor Tantilly. Je vindt in de winkel in Deventer dan ook niet alleen kleding, ook mooie producten die in die landen vervaardigd zijn en die Chantal meeneemt van reizen.

En toen was er Corona…

Chantal is geen vrouw die van de daken schreeuwt wat voor goeds ze allemaal voor de medemens doet, en dat vind ik zo mooi aan haar. Dit heeft natuurlijk wel een keerzijde, heel veel mensen weten niet wat voor mooie doelen Chantal steunt door haar manier van werken. Die weten niet hoeveel monden er gevoed worden door de kleding en spullen die verkocht worden bij Tantilly. En dat vind ik jammer!

Door het uitbreken van Corona merken heel veel ondernemers dit natuurlijk ook in hun omzet. Iets wat Chantal absoluut niet wil is dat haar werknemers, de mensen die zij steunt door de verkoop van de kleding, geen inkomen meer ontvangen. Zij heeft hen een belofte gedaan, en die wil ze absoluut nakomen. Zij weet als geen ander hoeveel verschil een inkomen voor die mensen kan zijn. Wel of geen dak boven je hoofd….

Wat kan jij doen?

Wees bewust van wat je koopt! Sponsor de ketens die aan uitbuiting doen niet. Doe je research en koop je kleding bij winkels die een eerlijke prijs betalen.

De kleding van Tantilly wordt ook niet in massa productie gemaakt. De kledingstukken zijn er in kleine oplages en allemaal gemaakt voor een eerlijke prijs. Draag je Tantilly, dan heb je iets unieks! Door bij Tantilly te kopen steun je dus mensen die eerlijk betaald worden.

Binnenkort zullen er op mijn blog Everyday Tantilly meer verhalen verschijnen over de mensen die de kleding maken. Chantal zal mij haar ervaringen van haar reizen en de ontmoetingen met de lokale bevolking vertellen. Zo kunnen jullie meer lezen over deze mooie mensen die het talent hebben om mooie kleding te maken.

Het kan natuurlijk zijn dat de kleding niet helemaal jouw smaak is, maar dat je toch geraakt bent door het verhaal van Chantal. Ik heb hier nog niet helemaal over nagedacht, maar ik kan mij best voorstellen dat het mogelijk is om de projecten van Chantal financieel te steunen. Wil je hier meer informatie over? Stuur mij gerust een berichtje en ik vraag het voor je na!

Liefs Hilde

** Ik heb deze blog vanuit mijn gevoel geschreven. Niet in opdracht van…. **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Ella Kwakkestein

  Mooie blog. De visie van Chantal die als
  Fundament onder Tantilly ligt is ook wat mij raakt. Maakt me dubbel blij om bij hem te kopen. Ben al een tijdje fan!

  september 24, 2020 at 08:35
  • Reply hillybillybeauty

   Super om te horen! Ik hoop dat meer mensen bewuster worden van hun kledingkeuze 😉

   september 24, 2020 at 09:30

  Leave a Reply

  CommentLuv badge