Follow:
gezin

Leuke spelletjes voor het gezin!

Tijdens deze tijden dat we veel meer binnen zitten en ook nog eens vakantie hebben houden wij ervan om leuke spelletjes te spelen met elkaar. Vaak na het avondeten, wat lekkers erbij en gezellig lachend en kletsend met elkaar zijn gewoon mooie momenten. Ik geniet ontzettend van die momenten. We hebben inmiddels een mooie stapel spellen in huis, maar onlangs kon ik er weer 2 leuke aan toevoegen. Eentje viel vooral bij Thomas in de smaak!

Wie gaat de uitdaging aan met de nieuwe Escape legpuzzels van Ravensburger?

Puzzelen doen wij graag in ons gezin. Met Amy en Fenna heb ik al diverse gave puzzels van Disney gemaakt en hier kunnen we heerlijk door ontspannen. De nieuwste Escape Puzzle van Ravensburger is weer andere koek. Hier moet je veel meer bij nadenken, maar dat maakt het juist wel weer uitdagender!

Ontsnap uit een mysterieuze wereld
Begin je aan een Escape Puzzle, dan maak je eerst de puzzel die uit precies 759 stukjes bestaat. En… wat geeft het een lekker gevoel als je het juiste stukje hebt gevonden dat naadloos in het andere past waardoor de geheimzinnige afbeelding langzaam tot leven komt. Maar let op! Pas als je de puzzel goed in elkaar hebt gelegd, zie je dat sommige afbeeldingen op de doos anders zijn dan op de puzzel. En… juist hier zitten je aanwijzingen en tips verborgen. In totaal zijn er acht Escape Puzzles, van een heksenkeuken tot de sterrenwacht en van een vampierenslot tot een wolvenroedel. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen!

Vind de juiste puzzelstukjes
Net als bij de live gamers in de Escape Rooms, komen intuïtie, logisch nadenken en combineren én een beetje fantasie goed van pas om de raadsels, die verborgen zitten in de afbeelding van de puzzel, op te lossen. Heb je het antwoord van een raadsel gevonden? Dan heb je een puzzelstukje verdiend die je uit de gemaakte puzzel mag pakken. Heb je ze allemaal gevonden, dan ben je wel heel dicht bij je antwoord en jouw Escape!

HELP!
Kom je letterlijk niet uit jou Escape? Geen probleem? Scan de QR-Code op de gebruiksaanwijzing waardoor je direct op de website voor meer hulp en tips terecht komt. Ben je ervan overtuigd dat je de oplossing hebt gevonden? Maak dan de enveloppe, die in de verpakking zit en misschien al een tijdje in je handen brandt, open. Hierin vind je het enige juiste antwoord. Dus… kijk snel of je het goed hebt opgelost en het verhaal mag verlaten. Veel succes!

Succes verzekerd! Dit is echt een geweldige puzzel om te doen met je kinderen. Wij vonden het super! De Escape puzzels zijn vanaf €15,95 verkrijgbaar bij oa Bol.com (klik hier)

Stort je in een gloednieuw avontuur met het Minecraft bordspel!

Thomas is dol op Minecraft. Hij speelt het al een tijdje en bouwt online de meest bizarre gebouwen. Ook kijkt hij dagelijks op YouTube filmpjes over Minecraft. Toen ik een persbericht kreeg over een nieuw bordspel wat helemaal in het teken van Minecraft staat stond hij al te juichen.

Minecraft, wie kent het niet? Tijdens dit online spel gaat het om blokken plaatsen en avonturen beleven. Het speelt zich af in weidse landschappen waarbij je oneindig veel werelden kunt creëren. Nu is er ook het Ravensburger Minecraft bordspel dat je gewoon aan tafel speelt met 2 – 4 personen vanaf circa 10 jaar en ouder. Stort je in een gloednieuw Minecraft avontuur en verzamel bijzondere blokken en bouw indrukwekkende gebouwen. Maar pas op: niet alleen gevaarlijke monsters, maar ook de andere spelers maken je het lastig. Alleen door slim en tactisch te spelen, verzamel je de meeste punten en win je het spel. 

Voorbereiding
Voordat je aan het spel begint, leg je het speelveld klaar. Maar… dit is geen vervelend klusje! Vorm met de bouwwerken- en monsterkaarten het gemeenschappelijke speelveld, dat bestaat uit een raster van 4 x 4 stapels, elk met vier kaarten met daartussen wandelruimte voor de speelfiguren. Daaromheen (de hoeken blijven vrij) liggen zestien neutrale wapentegels. Doe daarna alle 64 houten blokken in de mal. Klaar? Haal de mal weg en zorg dat er een kubus van gekleurde blokken blijft staan. Tenslotte pak je één van de spelersborden en verdeel je de acht overzichtskaarten. Laat het spel maar beginnen en bouw, net als in het videospel, met zeldzame blokken de meest interessante gebouwen, ontdek nieuwe werelden en kom bekende Minecraft monsters tegen zoals skeletten en zombies.

Waar kies je voor?
Wie aan de beurt is, voert precies twee van de vijf mogelijke acties uit. Maar waar kies je voor? Om te bouwen heb je blokken nodig en om te vechten wapens. Lukt het om een monster te verslaan? Ga je voor strategisch, punten scoren of wil je één van je medespelers in de weg zitten? Kortom; denk vooruit en kies uit de volgende acties. 1) Pak twee blokken van de kubus en leg ze in je persoonlijke voorraad. 2) Onderzoek de bovenwereld waarbij je je speelfiguur 0 – 2 velden mag verplaatsen. 3) Bouw een gebouw. Maar let op! Je moet met je speelfiguur naast de juiste bouwkaart staan én bovendien heb je de goede bouwmaterialen nodig. 4) Vecht tegen monsters. Schud je wapentegels en leg er drie open voor je neer. Heb je minstens evenveel harten als op de monsterkaart, dan versla je het monster. 5) Pak een wapen. Sommige wapens geven je extra mogelijkheden. Succes met het maken van de juiste keuze!

Puntentelling
Er zijn drie puntentellingen. De eerste vindt plaats zodra de hele bovenste laag blokken van de kubus is weggepakt. Kies dan een terreinsoort (denk aan bos, woestijn of bergen) en scoor punten voor je grootste groep aangrenzende velden. De tweede telling volgt nadat de tweede laag blokken volledig van de kubus af is. Kies een bouwmateriaal en scoor met de grootste aaneengesloten groep bouwwerken die je hebt gemaakt van dit materiaal. De laatste telling volgt nadat de derde laag blokken helemaal van de kubus is weggepakt. Tel dan de grootste aaneengesloten groep van een type (decoratie, woonhuizen, dierverblijven of bruggen) bij elkaar op. De speler met de meeste punten is de winnaar. Er is ook een variant voor beginners of voor jongere kinderen. Deze variant kun je ook combineren met het normale spel. Kinderen spelen de eenvoudige regels, terwijl volwassenen de normale regels volgen.

Het Minecraft bordspel kost €35,99 en is oa verkrijgbaar bij Bol.com (klik hier)

Straks in het nieuwe huis hebben we de perfecte nieuwe eettafel waar we als gezin (en meer!) aan kunnen zitten en volop ruimte hebben om spelletjes te spelen. Wij zijn in ieder geval voorzien van weer een paar hele gave spellen.

Liefs Hilde

** Ik heb deze spellen ontvangen voor mijn blog **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge