Follow:
lifestyle

Ik doe mee met de Zomerse No-Spend Challenge!

Sinds ik lid ben van de Facebookgroep meer geld minder stress krijg ik zoveel meer informatie over financiën. Tips over spaarrekeningen, het versneld aflossen van je hypotheek etc. Tijdens mij no buy-periode kom ik ook vaker op deze Facebook groep voor extra motivatie om door te gaan. Laat er dan nu ook precies een gave challenge aankomen! En ik doe mee!

In mijn updates ( eerste update, tweede update ) geef ik al aan dat mijn no buy periode eigenlijk heel goed gaat. Ik heb geen drang om iets te kopen, en ik beperk mij tot de noodzakelijke uitgaven zoals boodschappen. Maar ik kan mij ook voorstellen dat nóg een maand wellicht een uitdaging zou gaan worden. Ik had mijzelf al voorgenomen door te gaan in de maand juli met mijn no buy periode, maar ik ga dat nu doen met héél veel andere mensen! Super leuk!

Op de blog van Meergeldminderstress staat een uitgebreide uitleg over de challenge. Een maand lang niks kopen! ( alleen je boodschappen en vaste lasten uiteraard ). Deze challenge is echt super opgezet. Je kan samenwerken met een buddy die je wordt toegewezen, als je dan moeilijke momenten hebt kan je elkaar helpen. Ook krijg je via email een heel uitgebreid document voor jezelf om je plan op te schrijven. Waarom doe je mee? Met wat voor doel? Wat zijn je regels?

Mijn doel is uiteraard de badkamer! Ik wil door niet onnodig te spenderen mijn voorraad beauty producten laten slinken, geld sparen voor de twee spaarrekeningen ( buffer en badkamer ) en ook eigenlijk hierdoor minimalistischer te leven. Nu ik weet dat ik veel gelukkiger word van financiële zekerheid/vrijheid doen spullen mij vrij weinig meer. Dit vind ik echt voelen als een opluchting.

Ik heb eens gekeken naar wat ik in een maand zou overhouden van mijn eigen rekening ( waar maandelijks geld op gestort wordt van onze gezamelijke rekening ) als alleen mijn vaste lasten eraf gaan. Dit zou een beetje moeten aangeven wat ik dan overhou als ik de no buy maand volhou.

Mijn vaste lasten zijn dan:

Boodschappen ( hier wil ik voor 1 maand 350 euro voor gebruiken, dit alleen is al een challenge op zich, haha ), kleedgeld Amy, mijn mobiele telefoon, Amy haar mobiele telefoon ( hier betaalt ze zelf 10 euro per maand aan mee ), vast spaarbedrag voor de buffer, klus en- hockeycontributie rekening, en Amy heeft nog een hockey teamuitje in juli à 33 euro.

Ik heb deze bedragen van mijn maandbedrag afgehaald en dan hou ik nog ruim 600 euro over!! En dan heb ik dus al spaargeld overgeboekt. Ik trek van die 600 euro nog een klein bedrag af voor kleding van Fenna en Thomas voor de zomer. ( ze hebben niet veel nodig, dus ik gok dat ik hooguit 50 euro daarvoor apart hoef te houden ). Als ik dan mijn no buy volhou kan ik zeker 550 euro extra sparen! Wow!! Dat stimuleert ontzettend om deze challenge vol te houden. ( en dan heb ik wellicht nog marktplaats verkopen die ik als extra spaarcentje kan overboeken naar de spaarrekeningen ).

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? Je kan je inschrijven Op de blog van Meergeldminderstress daar staat ook nog extra uitleg.

Dus heb je een mooi doel waar je wel extra voor zou kunnen sparen? Doe mee met de challenge!!

Zou jij een no buy maand volhouden?

Liefs Hilde

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply Marije

  Wat een geld he kan je overhouden.

  Ben net terug van vakantie en kan wel weer werken aan een buffer. Je hebt mij geinspireerd .. ik ga mee doen.

  Fijne zondag!
  Marije onlangs geplaatst…Happy Sunday: ♡ Happy Moments ♡My Profile

  juni 18, 2017 at 09:44
 • Reply Mariska

  Dat is wel een mooie challenge om aan mee te doen inderdaad 🙂 klinkt goed! Ben benieuwd hoe je het ervaart en of het lukt 🙂
  Mariska onlangs geplaatst…Álle WordPress plugins die ik op dit moment gebruikMy Profile

  juni 18, 2017 at 10:56
 • Reply Linda

  Ik heb vorig jaar een no buy maand gehouden en die heb ik (bijna) volgehouden. Ik heb twee keer iets gekocht geloof ik. Het geeft best een kick om zo’n maand vol te houden en je wordt een stuk creatiever met geld. Soms denk ik er weer over na om een no buy maand te houden, misschien in augustus. Maar ik moet zeggen dat ik de laatste maanden niet zo super veel meer koop, ik merk dan ik veel blijer wordt van één ‘ding’ (nagellak, parfum, etc.) wat ik erg graag wil hebben dan tien dingen die ik als een impuls item meeneem en er achteraf niets mee doe. Wat bij mij hielp was een verlanglijstje, deze bekeek ik af en toe en de meeste dingen hoefde ik na een tijdje niet eens meer en kon ik ze zo weer afstrepen. Het is super leuk om te lezen dat het zo goed gaat met jouw challenge. 🙂

  juni 18, 2017 at 16:27
 • Reply chucky1012

  Het is nogal veel geld en je kan het!
  Ben zo benieuwd en hou vol…..

  Xoxo

  juni 18, 2017 at 19:54
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge