Follow:
gezin, uitje

The Flying Dutchman, de nieuwste attractie in Madurodam

In de laatste week van de schoolvakantie had ik nog een leuk uitje in de planning! Met Thomas en zijn beste vriendje (en zijn moeder, een vriendin van mij) naar Madurodam om de nieuwste attractie The Flying Dutchman te bewonderen. Thomas was al best een tijdje zenuwachtig omdat hij in een écht vliegtuig zou gaan zitten. Gelukkig hadden we een droge middag, dus het feest kon beginnen!

The Flying Dutchman

Persbericht 10 juli 2020

The Flying Dutchman, Madurodam’s nieuwste attractie, is officieel klaar voor vertrek! Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar opende de cabin crew vanochtend voor het eerst voor bezoekers de deur in van de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3 die staat te stralen op luchthaven Schiphol. Het waren de burgemeester en wethouders van Madurodam die de eer hadden om als eerste aan boord plaats te nemen voor de ‘maiden flight’.

Wereld van creativiteit en daadkracht

The Flying Dutchman is in de eerste plaats een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. De luchtvaartmaatschappij en haar eerste President-Directeur, de markante Albert Plesman, die in de eerste Raad van Toezicht van Madurodam plaatsnam, speelden een belangrijke rol bij de oprichting van het familiepark in 1952. KLM en Plesman waren één van de inspiratiebronnen voor Nederlanders tijdens de wederopbouw van ons land. Ze belichaamden precies dat waar Madurodam tijdens de beginjaren voor stond en nog altijd voor staat: een stukje hoop bieden voor de toekomst, door het mooiste van Nederland te laten zien.

Het mooie vliegtuig valt direct op als je het park binnenwandelt. Een echte eyecatcher! Natuurlijk was dit de eerste attractie die we wilden ervaren. Door COVID-19 mag je op dit moment niet met heel veel bezoekers in de de attractie, dus we moesten even wachten. Maar het was het wachten absoluut waard!

Kijk die spannende en vrolijke blik in Thomas zijn ogen! Hij kwam al in het vliegtuig binnen met een ‘whooaahh!’. ‘Dit is vet!’. Het is net alsof je een echt mini vliegtuig binnenstapt. De mooie stoeltjes, echte riemen om je vast te maken en raampjes langs de zijkanten. Een projectiescherm aan de voorkant van het vliegtuig toonde de deur van de piloot die openging en daar kwam op het scherm een piloot ons even toespreken voordat we ‘de lucht in zouden gaan’.

Het vliegtuig gaat echt een beetje heen en weer en langs de ‘raampjes’ werden filmpjes afgespeeld. Op sommige momenten leek het net alsof je echt over de wereld heen vloog.

Dromen en durven

De nieuwste attractie van Madurodam vertelt niet één verhaal over slechts één persoon. Bezoekers maken een vlucht die voorbij tijd en ruimte gaat. Een vlucht langs verhalen over dromen, over durven en over creativiteit in Nederland van de laatste 100 jaar. Zodra de motoren beginnen te draaien, vliegen bezoekers dankzij de allerlaatste showtechnieken van de ene verbazing in de andere en komen ze op plekken die anderen voor onmogelijk hielden. Rakelings over de Amsterdamse grachten en langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven. Een duik in kunstzinnige en architectonische meesterwerken en ook de muzikale wereld in, dwars door het oog van de storm.

Zo beleven de passagiers met Plesman als gezagsvoerder het vooruitgangsdenken van vele pioniers; van de iconen Freddy Heineken en Anton Philips en ook van kunstenaars Mondriaan en Escher met hun vernieuwende kijk op de wereld tot aan de pioniers van nu, de Nederlandse DJ’s die nog steeds muzikaal de wereld veroveren. Stuk voor stuk mensen die in staat zijn om voorbij de horizon te kijken en zo Nederland een beetje mooier maken.

Ik durf met zekerheid te zeggen dat Thomas deze nieuwe attractie de gaafste vond van allemaal! De attracties van Madurodam zijn leerzaam, informatief en ook nog eens interactief. We hebben natuurlijk ook nog De Waterwolf bezocht; de attractie die in 2018 nieuw in Madurodam kwam.

En ook andere attracties wilden de jongens nog even bekijken.

Het was absoluut weer een geslaagde middag voor de jongens (en ook voor de moeders hoor ;-)). Als kind ben ik vaak naar Madurodam geweest en ik vind juist de kleine gebouwen nog steeds heel leuk om naar te kijken. Voor kinderen is er genoeg te doen en na afloop een lekkere lolly maakte het uitje tot een geweldige dag!

De Flying Dutchman is absoluut het bezoeken waard! Wij gaan zeker nog een keer terug met de kids om de ervaring nog eens te beleven.

Liefs Hilde

** Ik kreeg de toegangskaartjes van Madurodam cadeau. Bedankt! **

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge